Καλώς ήρθατε

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε τις πρώτες εκλογές της αλήθειας;

Με αφορμή το τελευταίο προεκλογικό πλειστηριασμό παροχών από όλα τα κόμματα, νομίζω πως σαν πολίτες οφείλουμε να επιλέξουμε το δρόμο της αλήθειας. Οφείλουμε να απαιτήσουμε από τους πολιτικούς να πουν αλήθειες, όσο σκληρές και αν είναι και με βάση την αλήθεια να επιλέξουμε αυτούς που προτάσσουν το εμείς σε βάρος του εγώ.

Έχουμε ευθύνη σαν πολίτες για τις μέχρι σήμερα επιλογές μας. Ταυτόχρονα όμως, έχουμε και μια χρυσή ευκαιρία να κάνουμε τη δική μας υπέρβαση, αν για άλλη μια φορά ψηφίσουμε το συγγενή μας και όχι τον πιο ικανό, τότε απλά δεν θα έχουμε το δικαίωμα να κατηγορήσουμε κανέναν άλλο πέρα του εαυτού μας., θα είμαστε εξίσου υπεύθυνοι γα το τι θα επακολουθήσει.

Ας αλλάξουμε σαν πολίτες φιλοσοφία και... πολιτική σκέψη έτσι ώστε να μπορούμε μετά να απαιτούμε από τους πολιτικούς να μην είναι αρεστοί, αλλά χρήσιμοι για τον τόπο. Ας αποκτήσουμε κοινωνική συνείδηση έτσι ώστε να μπορούμε να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια για κατάργηση των προνομίων των λίγων «φίλων» και ισχυρών συντεχνιών.

Δεν έχουμε το δικαίωμα απέναντι στις επόμενες γενιές, από τις οποίες κι έχουμε δανειστεί αυτόν τον τόπο, να τον παραδώσουμε πολύ χειρότερο από ότι τον παραλάβαμε από τις προηγούμενες,

Ας είναι οι επερχόμενες εκλογές αφετηρία κι εφαλτήριο για κάτι πραγματικά νέο και ας στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας καιροσκόπους και επαγγελματίες της πολιτικής.

Ας είμαστε εμείς αυτοί που θα κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη, μέσα από τις επιλογές μας.
γράφει ο Κίμωνας Μηταλίδης
οικονομολόγος
από το taxalia

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails