Καλώς ήρθατε

Θαύματα στην «Αυλή των Θαυμάτων»

Θαύμα – θαύμα!

Πέντε μέρες αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε πέντε μονάδες στα γκάλοπ! Θαύμα – θαύμα.

Και προφήτης αυτού ο ΔΟΛ, αν κάθε μία μέρα που θα περνάει έως στις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ του Μπενύτο τσιμπάει έναν πόντο, θα πιάσει στις κάλπες των εθνικών εκλογών το ποσοστό που έπιασε ο Μπενύτο – Μπενίτο στις πασόκιες κάλπες: 98% να φαν και οι κότες!

Και τα παπαγαλάκια! Διότι πρώτα απ’όλους απ΄τα ποσοστά, τρώνε τα παπαγαλάκια. Μάλιστα, σε προεκλογική περίοδο, ορισμένα παπαγαλάκια φουσκώνουν έως σκασμού, θαύμα – θαύμα όμως, ούτε σκάνε, ούτε... τον σκασμό βγάζουν!

Θαύμα: επί υπουργίας Βενιζέλου ως δοτού Υπουργού Οικονομικών του δοτού Παπαδήμου, χάθηκαν 420.000 θέσεις εργασίας, αλλά ακριβώς 4,2% ανέβασε το ποσοστό του κινήματος μέσα σε μία βδομάδα ο Μπενύτο κι ο προφήτης αυτού κ. Μπόμπολας! Θαύμα για κάθε 100.000 θέσεις εργασίας που χάνονται, 1% ανεβαίνει το κόμμα που τις δολοφονεί!

Μάγοι, μανδαρίνοι, λαλίστατα αηδόνια κι όλη η υπόλοιπη άπασα επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Μιλά για «αυτοδύναμη Ελλάδα» (θέλωντας ο πονηρούλης να παραπέμψει στην πολυθρύλητη «αυτοδυναμία» των πάλαι ποτέ κυβερνητικών κομμάτων) ο άνθρωπος που, μαζί με τους συνεταίρους του, υπέταξαν ακριβώς αυτήν την Ελλάδα στον πιο αισχρό Ζυγό, τον Ζυγό των τοκογλύφων. Θαύμα!

Άρχισε, κυρίες και κύριοι η εποχή των θαυμάτων, δηλαδή η προεκλογική περίοδος στην «Αυλή των Θαυμάτων».

Η χώρα κυβερνάται απ' την Τρόικα με Σιδηρά Πυγμή και ο έτερος των θαυματοποιών του δικομματισμού, ο κ. Σαμαράς απειλεί με τον κίνδυνο της «ακυβερνησίας» τους πολίτες, αν δεν ψηφίσουν στις εκλογές όπως γουστάρουν οι «νταβατζήδες».

Θα μείνει, κατά τον κ. Σαμαρά, η Ελλάδα «ακυβέρνητη» αν δεν ψηφίσουμε φον Βορίδεν κι Αδώνιδα, αν δεν ψηφίσουμε τους σμπίρους που εγκρίνει η κυρία Μέρκελ και μαζί της όλοι όσοι θέλουν να κάνουν την Ελλάδα «Ειδική Οικονομική Ζώνη».

Όντως! Τότε η χώρα δεν θα είναι ακυβέρνητη! Θα κυβερνάται από κάπο, από γκόλντεν γκαουλάϊτερ μπόυς και από ϋμπεργκρουπενφύρερ.

Ως φαίνεται, πολιτικοί όπως ο κ. Βενιζέλος και ο συναιτερός του κ. Σαμαράς, έχουν ξεχάσει ότι υπάρχουν για να υπηρετούν τους πολίτες, για να βρίσκουν λύσεις κι όχι να εκβιάζουν τον λαό.

Ως φαίνεται, η σκλήρυνση (κι όχι μόνον στις αρτηρίες) που έχει προκαλέσει ο δικομματισμός στους πολιτικούς του εκφραστές, τους έχει κάμει να ξεχάσουν τη λογοδοσία.

Σε αυτές τις εκλογές πολλοί πολιτικοί θα λογοδοτήσουν κι αρκετοί απ’αυτούς θα τιμωρηθούν απ’τον λαό. Όπως και στις επόμενες εκλογές – και τότε αρκετοί πολιτικοί θα λογοδοτήσουν.

Αν μάλιστα συνεχίσουν τον ίδιο χαβά, ο λαός θα ζητήσει τον λόγο και απ' αυτούς που τώρα, ως «νέοι» αρχηγοί, του «δίνουν εκ νέου τον λόγο τους», ότι θα κάνουν τα...ίδια! Αμετανόητοι, αδιόρθωτοι, «θαυματοποιοί», Μαυρογιαλούροι που δεν λένε να ανανήψουν.

Κι ένα τελευταίο – που για την ώρα μπορεί να φαίνεται απίθανο, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα.

Αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τους Έλληνες πολιτικούς, μάλιστα τους πολιτικούς αρχηγούς, που ουδείς νόμος περί Ευθύνης Υπουργών μπορεί στην ουσία τους να παραγράψει, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και για τα αφεντικά τους.

Μπορεί ο κ. Τόμσεν ναναι ένας υπαλληλάκος, ευφυής ή στόκος, αδιάφορο. Μπορεί ο κ. Ράιχενμπαχ ναναι ένα καλό ανθρωπάκι ή η μετενσάρκωση του Φου – Μα – Ντσου! Όμως αυτά που κάνουν στην Ελλάδα στο όνομα της Τρόικας και με την υποστήριξη των δικών μας συνεργατών – πολιτικών, ενέχουν επίσης πολιτικές ευθύνες.

Μπορεί να μην προβλέπεται Ειδικό Δικαστήριο για τους Τόμσεν, Ράιχενμπαχ και Σια, αλλά ούτε το ακαταδίωκτο προβλέπεται για τα εγκλήματα που διαπράττουν, ούτε θα θεωρηθούν ανεύθυνοι πολιτικώς οι Έλληνες πολιτικοί που τους υπηρετούν, καταδικάζοντας την Ελλάδα να ζει με 255 τη βίζιτα σε μηνιαία βάση, ή 10, 20 ευρώ την ημέρα και βλέπουμε...
γράφει ο Στάθης
από το enikos, μοντάζ από το Γρέκι

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails