Καλώς ήρθατε

Το λέτε Δημοκρατία αυτό το πράγμα;

Δεν την ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση; Δεν διέγραψαν όλους όσοι διαφώνησαν; Δε δεσμεύθηκαν για δυο-τρεις γενιές μπροστά; Δε δεσμεύθηκαν πως, ό,τι κι αν ψηφίσει ο λαός στις κάλπες, αυτοί θα φέρουν τα νέα μέτρα τον Ιούνιο; Ότι, βρέξει-χιονίσει, θα μας ξεσκίσουν; Κι άλλο;..

Ε, τι περιμένουν, λοιπόν; Γιατί δεν προκηρύσσουν εκλογές; Γιατί δε μας έχουν πει ΑΚΟΜΗ ημερομηνία; Γιατί παίζουν τις... κουμπάρες;

Από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβε ο Παπαδήμος, σφυρίζουν αδιάφορα. Μας λένε διάφορα εύηχα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, αλλά δε μας λένε το απλό. Το συγκεκριμένο. Την ημερομηνία των εκλογών.

Ακόμη και σήμερα μας κοροϊδεύουν. Καμία ημερομηνία δεν προέκυψε ούτε από το σημερινό ραντεβού Παπούλια-Σαμαρά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ψυθυρίζει ακόμη και σήμερα διάφορα για "μια βδομάδα μπρος-μια βδομάδα πίσω".

Και άντε, να δεχτώ ότι -μέχρι ένα σημείο- είχαν… αγωνία, άμα θα τους βγει το PSI. Τώρα βγήκε. Πληρώθηκαν και τα CDS. Και πλούτισαν όσοι επένδυσαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας. (Κι άντε αν ήταν κάνας οποιοσδήποτε που το επέτρεψε η συνείδησή του. Κι αν ήταν αυτοί που βρίσκονταν κοντά στα κέντρα των αποφάσεων και τις επηρέαζαν;).

Τι περιμένουν τώρα; Θα σας πω εγώ τι περιμένουν. Περιμένουν να τους δώσουν την άδεια οι ξένοι. Περιμένουν να τους το επιτρέψουν. Δε τους φτάνει που πήραν την άδεια του Σόιμπλε. Δε τους φτάνει που μας εξευτέλισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, βγάζοντας διάταγμα ότι είναι -λέει- δικαίωμά μας οι εκλογές. Δε τους φτάνει. Θέλουν το «πράσινο φως» και από τους άλλους!

Εσείς, τώρα, αυτό το πράγμα πώς το λέτε; Το λέτε Δημοκρατία αυτό το πράγμα; Να περιμένει ένας ολόκληρος λαός την άδεια των ξένων για να κάνει εκλογές; Εγώ, πάντως. Δημοκρατία δε το λέω.
γράφει ο Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης
από το newsbomb

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails