Καλώς ήρθατε

Διαρροή πιστωτικών καρτών Ελλήνων

Σύμφωνα με το νέο ιδιαίτερα ανερχόμενο blog My-audit, κυκλοφορεί τις τελευταίες εβδομάδες σημαντικός αριθμός πιστωτικών καρτών (συμπεριλαμβανομένων και των προσωπικών δεδομένων των κατόχων τους) σε γνωστές ιστοσελίδες του εξωτερικού ανταλλαγής σχετικού υλικού. Σε ιστοσελίδα του εξωτερικού, που κατέληξε μετά από έρευνα το My-Audit, μπορεί να βρει κάποιος με έναν άρτια οργανωμένο τρόπο που θα ζήλευε μια πολυεθνική εταιρεία, crackers από όλο τον κόσμο να ανταλλάσουν δεδομένα που έχουν αντλήσει από συστήματα που έχουν πρόσβαση. Στα προς ανταλλαγή δεδομένα μπορεί να είναι κωδικοί πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα, πιστωτικές κάρτες, λίστες προσωπικών δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απάτες Phising και πολλά άλλα.

Όπως πληροφορούμαστε στη σχετική έρευνα που...
πραγματοποίησε το My-Audit, εντόπισε προς ανταλλαγή λίστες με δεδομένα Ελλήνων πολιτών προς διάθεση. Παραθέτουμε παρακάτω τμήμα της λίστας με τα e-mails των θυμάτων, των οποίων οι πιστωτικές κάρτες και τα προσωπικά δεδομένα ανταλλάσσουν crackers σε undeground ιστοσελίδες:

geo.aretakis @ gmail.com
philobiblos @ fastermac.net
atziampiris @ gmail.com
glagarias @ marfinaedak.gr
jelefthe @ yahoo.gr
grpapan @ ipnet.gr
nasiafagkra @ yahoo.gr
afoskas @ otenet.gr
koufopanou @ hotmail.com
katjam56 @ gmail.com
argyrosgh @ me.com
aristotelous.a @ gmail.com

Η συγκεκριμένη διαρροή πιθανόν να έχει ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο μιας και διαπιστώσαμε ότι ένα εκ των αναφερομένων θυμάτων των crackers είναι στέλεχος θυγατρικής εταιρείας Τράπεζας (glagarias @ marfinaedak.gr) συγκεκριμένα της Marfin Asset Management). Η Marfin Asset Management αποτελεί τον βραχίονα διαχείρισης κεφαλαίων της Marfin στην Ελλάδα, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη σειρά επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών για ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές.

Θεωρούμε ότι οι κάτοχοι των ανωτέρω e-mail διευθύνσεων πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να επικοινωνήσουν με τις Τράπεζες που έχουν προβεί στην έκδοση των πιστωτικών τους καρτών, καθώς και με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι κάρτες τους έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί εν αγνοία τους.
από το secnews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails