Καλώς ήρθατε

Μέρες… Απριλίου '41 ξαναζεί η Ελλάδα

Τέτοιο μπαράζ εκβιασμών, απειλών «οικονομικής κατοχής», χρεοκοπίας και «εμφυλίου πολέμου», σαν αυτό που εκπορεύεται τα τελευταία 24ωρα από την Γερμανία και την ελίτ της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, έχει να ζήσει η χώρα μας από τον καιρό του Άξονα και των Δεκεμβριανών (του 1944, όχι του 2008).

Βροχή έπεσαν χθες τα τελεσίγραφα από τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, ενώ ακόμη και ο γερμανικός λαός (που δεν είχε τίποτε «προσωπικό» με τους Έλληνες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο) αντιδρά με πρωτόγνωρη εχθρότητα, δαιμονοποιώντας στο πρόσωπο της χώρας μας την υποτιθέμενη αιτία της κρίσης.

Το 53% των Γερμανών θέλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και πίσω στη δραχμή, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση της «Bild», η οποία αποκαλύπτει επιπλέον ότι... 8 στους 10 Γερμανούς αρνούνται πρόσθετη βοήθεια.

Σε ρόλο… νέου Γκράτσι, ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ, ξεκαθάρισε στο «Spiegel» πως αν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις … τετέλεσται! «Ολα πηγαίνουν άσχημα. Αν δεν δούμε φως, τέλος οι πράξεις αλληλεγγύης. Η Ελλάδα χρεοκοπεί τον Μάρτιο!», ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές φράσεις του. Ο Γιούνκερ ξεκαθάρισε πως οι Έλληνες πρέπει να «ταρακουνηθούν και να βγουν από την παράλυση», εκφράζοντας δυσφορία για τη «χαλάρωση» στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Να αναβληθούν οι εκλογές την άνοιξη για να μην ανακοπεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων (!) ζήτησε ο αυστριακός επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, υποστηρίζοντας παρά ταύτα ότι «πολύ δύσκολα θα σωθεί η Ελλάδα». Παραδέχθηκε, πάντως, ότι οι Έλληνες έφτασαν στα όρια της αντοχής τους, ενώ επέκρινε τη γερμανική πρόταση περί επιτρόπου, επειδή «προκάλεσε την αντίσταση του λαού». Σαν μάντης κακών (ο εκπρόσωπος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που σήμερα θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Γ. Παπανδρέου και το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο) προφήτεψε ευρύτερες «καταστροφικές εξελίξεις, που δεν θα αφήσουν αλώβητες ούτε τη Γαλλία με τη Γερμανία».

«Η Ελλάδα ετοιμάζει δικό της επίτροπο λιτότητας, με αυξημένες εξουσίες και υποχρέωση αναφοράς στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ», μαρτύρησε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών, Πέτερ Αλτμάγερ, επικαλούμενος «θετικά μηνύματα» που λαμβάνει από την Αθήνα. Σαν φορέας κατοχικής νοοτροπίας, ο Αλγτμάγερ δήλωσε σύμφωνος με την προσβλητική πρόταση του επικεφαλής της Κ.Ο. της CDU/CSU, Φόλκερ Κάουντερ, για επιβολή ξένου επιτρόπου στην Ελλάδα, κατηγορώντας τους Ελληνες πολιτικούς για ανικανότητα στην υλοποίηση των απαραίτητων μέτρων. Επιπροσθέτως, ο Αλτμάγερ προειδοποίησε πως η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε ανυπολόγιστο κόστος.

Στο μεταξύ, έκκληση προς την ευρωζώνη να αποτρέψει μια χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία θα είχε τραγικές συνέπειες για τις χώρες της περιφέρειας (Ισπανία, Ιταλία), απηύθυνε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτης, σε συνέντευξη στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».
γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος
από τον “Ελεύθερο Τύπο”
το διαβάσαμε στο antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails