Καλώς ήρθατε

Γιατί κάνετε "γαργάρα" τη σκανδαλάρα του Τ.Τ.

Έχει κανείς να κρύψει κάτι κύριε Πετσάλνικε; Φοβάται κανείς κάτι; Νομίζει κάποιος ότι θα γλιτώσει τη βάσανο της δικαιοσύνης κωλυσιεργώντας;

Το "σκάνδαλο της πεθεράς" το θυμάστε.

Το Τ.Τ. νοίκιασε κατάστημα από την πεθερά του Αντρίκου Παπανδρέου, αδερφού του Γιώργου.

Το σκάνδαλο ανέδειξε με απανωτές ερωτήσεις και έρευνα ο βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης. Στη συνέχεια ζήτησε με επερώτηση, να συζητηθεί το θέμα στην Ολομέλεια και να δώσει εξηγήσεις ο Υπουργός. Όμως, ο Πρόεδρος της Βουλής κωλυσιεργεί! Δεν προσδιορίζει ημερομηνία συζήτησης, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει μήνες!

Δείτε την αναφορά του βουλευτή, είναι αποκαλυπτικότατη των μεθοδεύσεων που μετέρχονται όταν πρόκειται για "πράσινα" σκάνδαλα:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
δια της παρούσας θέτω υπ' όψιν σας, ώστε να λάβετε γνώση, τα πραγματικά περιστατικά σε άλλη μια υπόθεση ασκήσεως Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, που παρέχονται από τα άρθρα 124 & 126 του Κανονισμού της Βουλής, στις 23 Σεπτεμβρίου 2011 υπέβαλα την υπ΄ αριθ. πρωτ. -23453- Ερώτηση, προς τον κο Υπουργό Οικονομικών, σχετική με θέματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η ερώτηση απαντήθηκε από τον κο Υπουργό στις 03.01.2012, με το υπ' αριθ. πρωτ. -/Β.1972 της Διεύθυνσης Δημοσιονομικών & Πιστωτικών Υποθέσεων.Ουσιαστικά,μου διαβιβάστηκε το από 6 Οκτωβρίου 2011 και με αριθ. πρωτ. -57-, έγγραφο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος.
Επισημαίνω ότι, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 126 του Κανονισμού της Βουλής, η απάντηση του κου Υπουργού θεωρείται εκπρόθεσμη.

Στις 3 Οκτωβρίου 2011 κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση, την οποία, λόγω κωλύματος, επανακατέθεσα στις 11 Οκτωβρίου 2011, με αριθ. πρωτ. -58- προς τον κο Υπουργό των Οικονομικών, για το ίδιο θέμα, προσκομίζοντας και νέα στοιχεία τα οποία είχαν γίνει, εν τω μεταξύ, γνωστά.
Η επίκαιρη ερώτηση συζητήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2011, όπου τον κο Υπουργό των Οικονομικών εκπροσώπησε ο Υφυπουργός, κος Σαχινίδης. Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, δεν πήρα ουσιαστική απάντηση σε κανένα από τα ερωτήματα που είχα θέσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Στις 18 Νοεμβρίου 2011, βάσει της παραγράφου 2 του άρθρου 134 του Κανονισμού της Βουλής, το οποίο αναφέρει “O Boυλευτής πoυ υπέβαλε ερώτηση ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων δικαιoύται να καταθέσει επερώτηση, αν κρίνει ότι η απάντηση τoυ Yπoυργoύ δεν είναι επαρκής ή δεν τoυ παραδόθηκαν εμπρoθέσμως τα έγγραφα πoυ ζήτησε ή oρισμένα από αυτά”, κατέθεσα, μαζί με άλλους 10 συναδέλφους Βουλευτές, την υπ' αριθ. πρωτ. 2/8/18.11.2011 Επίκαιρη Επερώτηση, η οποία περιείχε και νεώτερα στοιχεία για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Δυστυχώς, αν και έχουν παρέλθει δύο μήνες από την κατάθεση, η Επίκαιρη αυτή Επερώτηση δεν έχει επιλεγεί προς συζήτηση, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 2, 5 και 6 του άρθρου 137 του Κανονισμού της Βουλής.

Κύριε Πρόεδρε.

Ζητώ, δια του παρόντος εγγράφου, να πληροφορηθώ τους λόγους του μη προσδιορισμού, προς συζήτηση στην Ολομέλεια, της Επίκαιρης Επερώτησης, την οποία καταθέσαμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας.
Παρακαλώ πολύ, να προστατεύσετε τους Κοινοβουλευτικούς θεσμούς και τις Κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να μας δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθούμε, δια της συζήτησης στη Βουλή, της συγκεκριμένης Επερώτησης, σ' ένα θέμα το οποίο αφορά χιλιάδες Έλληνες μικροκαταθέτες.

Με τιμή
ΣΑΒΒΑΣ Ι. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails