Καλώς ήρθατε

To δίλημμα «ευρώ ή πτώχευση» ...επτώχευσεν!!!

Ατενίζοντας ένα καλύτερο μέλλον ή μάλλον την “προσδοκία ντυμένη αισιοδοξία”, αντικρύζω έναν μακρύ κατήφορο, έναν κατήφορο στρωμένο με εφημερίδες και ΜΜΕ, με λόγια και υποσχέσεις, τα οποία προσπαθούν να μας πείσουν όλους, ότι υπάρχει μια δανειακή σύμβαση η οποία θα μάς “ξανασώσει”.

Αναφέρομαι στην δανειακή σύμβαση της 26/27-10-2011, η οποία είναι στον "αέρα" πλέον ύστερα από τις εξελίξεις στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, και η οποία “ειρήσθω εν παρόδω”, ήταν “κτισμένη”, επάνω στην εκλεκτική και επιλεκτική βούληση των τραπεζών και των πιστωτών μας.

Τώρα πλέον η κυβέρνηση τών “τραπεζών”, του κ. Λ. Παπαδήμου, αποτελεί ένα... εύθραυστο οικοδόμημα το οποίο δυστυχώς ή ευτυχώς, ενεπλάκη και στην δίνη τής “διαδοχής” των δύο μεγάλων (κατ’ όνομα) κομμάτων.

Οι Τράπεζες ευθέως εμπλέκονται πια, στην διαμόρφωση της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου, όχι δια μέσου τρίτων πλέον, έχασαν την εμπιστοσύνη τους, στους πολιτικούς.

Όμως επειδή σε τούτον τον τόπο το θράσος περισσεύει, και μας θεωρούν συλλήβδην “υποανάπτυκτους” στον ίδιο τον τόπο μας, θεωρώ ότι κάποια πράγματα πλέον πρέπει να τα “κραυγάζουμε”, μήπως και ακούσουν, και πάνε στην ευχή του θεού και μας αφήσουν ήσυχους, αρκετά μας “έσωσαν”.

Υπάρχουν περίπου δεκατέσσερις υπουργοί και συγχρόνως μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον ΓΑΠ, οι οποίοι εξελέγησαν τον Σεπτέμβριο του 2009 ως κυβέρνηση της χώρας, και κατέλαβαν τις υπουργικές καρέκλες εξαπατώντας τον Ελληνικό λαό, αλλά και τα ίδια τα μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Ψήφισαν και εφάρμοσαν τα σκληρότερα μέτρα, τα περιβόητα “μνημόνια’, τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα, τους εφαρμοστικούς νόμους τους, κτλ, οδήγησαν την χώρα σε χρεοκοπία, σε βαθιά ύφεση, αποσυνθέσαν τον κοινωνικό ιστό στην χώρα, μετάλλαξαν ένα δημοκρατικό κόμμα σε νεοφιλελεύθερο απόστημα, και στο τέλος διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα αναλάβει να μας “ξανασώσει”.

Το εγκληματικό μέρος αυτής της ‘πολιτικής αλητείας” είναι ότι απαγορεύουν ουσιαστικά να αναπτυχθεί κάθε τι, νέο, κάθε τι καινούργιο, κάθε τι μη πολιτικά μεταλλαγμένο, κρατώντας τα “κομματικά” τους φέουδα”, τα μικροκομματικά μαγαζάκια τους, τα οποία μεταχειρίζονται ως επιχειρήσεις του “πατέρα” τους, και εξακολουθούν να προσπαθούν, να είναι μέσα στο “παιχνίδι” της εξουσίας.
Αμετανόητοι και διψασμένοι για εξουσία διεκδικούν σήμερα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και την πρωθυπουργία της χώρας, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας.

Άνθρωποι οι οποίοι παρέδωσαν την χώρα στην “τρόικα”, χωρίς ποτέ να διαπραγματευτούν τίποτα, υπακούοντας πιστά τις εντολές της, παρακολουθώντας ως θεατές και αμέτοχοι στα δρώμενα, στην Ελληνική κοινωνία. Οι άνθρωποι οι οποίοι εφάρμοσαν με τον χειρότερο τρόπο τα πιο αντικοινωνικά μέτρα, κατεδαφίζοντας την κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη, ξεκινώντας από τα χαράτσια και το ασφαλιστικό, με θράσος περισσό εδήλωναν και δηλώνουν πίστη και υποταγή στα κελεύσματα των πιστωτών μας.
 

Δεν εφάρμοσαν ποτέ νόμο ή διάταξη του συντάγματος που αφορούσε το προσωπικό τους συμφέρον, λειτουργώντας ως στυγνές συντεχνίες μεν, και ως φεουδάρχες έχοντας το “ατιμώρητο” δε.

Που είναι το “πόθεν έσχες¨ κύριοι βο(υ)λευτές και μεγαλουπουργοί, πού είναι ο νόμος περί “ευθύνης υπουργών”, που είναι τα "σκάνδαλα και οι εξεταστικές`, που είναι ο έλεγχος στις "καταθέσεις στην Ελβετία" των βο(υ)λευτών, γιατί δίνονται απαλλαγές φόρου στις τράπεζες, που είναι η ισονομία και η κοινωνική δικαιοσύνη, που είναι το “ΕΣΥ”, που είναι η "υγεία`, που είναι η "παιδεία", που είναι;;;

Οι άνθρωποι επέστρεψαν στην ερειπωμένη απο αυτούς Ελλάδα και παριστάνουν τούς έκπληκτους διασώστες.

Ζητάμε δικαιοσύνη, ζητάμε αρωγή δεν επαιτούμε…...απαιτούμε!!!

Ζητάμε το κοινωνικό κράτος δικαίου και πρόνοιας που μας πήρατε.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!
γράφει ο Λάζαρος Ελευθεριάδης
από το aegeantimes

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails