Καλώς ήρθατε

Μπένι ο λαοφάγος

Στην προσπάθεια του ο Μπένι να γίνει αρεστός μπας και αναλάβει το μαγαζάκι του ΠΑΣΟΚ ξαμόλησε την τραγική αλήθεια, αυτό που λέμε κάτι γραφικοί δυο χρόνια τώρα.

Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ στην αρχή και η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ τώρα είναι εγκληματική για την χώρα και τους πολίτες της.

Μας είπε δηλαδή ότι εύχεται να μπορέσει να εφαρμόσει μια πολιτική ωφέλιμη για την χώρα. Άρα, όχι μόνο εφαρμόζουν μια καταστροφική πολιτική αλλά αυτό το κάνουν εν γνώσει τους.

Το έγκλημα, δηλαδή, με απλά λόγια, δεν... είναι λόγω αμελείας ή λόγω βλακείας (πάντα υποστήριζα ότι είναι λάθος να τα ρίχνουμε στην βλακεία του Γιωργάκη, δίνουμε άλλοθι και δικαιολογίες που δεν στέκουν) αλλά πρόκειται για ένα καλά μελετημένο σχέδιο.

Τώρα το πώς ο Μπένι πιστεύει ότι ομολογώντας ότι συμμετέχει στο σχέδιο εξολόθρευσης των πολιτών αυτής της χώρας καθώς και της ίδια της χώρας θα σωθεί δεν το καταλαβαίνω.

Ή μάλλον, κάνω ότι δεν το καταλαβαίνω. Σου λέει ο υπερφίαλος και λαίμαργος εξουσιομανής Μπένι: ο λαός είναι ηλίθιος. Και ξεχνάει εύκολα. Οπότε σε 3-4 χρόνια θα αποτελώ την ελπίδα του.

Πως κάποιοι ελπίζουν στον Αντωνάκη τον Σφουγγαράκη; Κάπως έτσι.

Και το κακό είναι ότι δεν έχει τελείως άδικο. Κατάμουτρα μας λένε ότι παίρνουν μέτρα που δεν είναι σωστά, έχουν φτάσει την ανεργία στο 30% και πάνω (με ανοδική πορεία), έχουν διαλύσει το σύστημα υγείας και παιδείας, παιδιά λιποθυμούν από την πείνα, οι μισθοί έχουν το χαρακτήρα του χαρτζηλικιού (το οποίο δίνεται κατά βούληση), το μέλλον είναι υποθηκευμένο, ξεπουλάνε τα πάντα, διαλύουν το σύμπαν γενικώς και εμείς τους χαζοκοιτάμε.

Άντε να βρίσουμε, από μέσα μας, έχουμε και μια παιδεία, πώς να το κάνουμε…

Καλά μας κάνουν…

Ακόμα και ο Χρυσοχοΐδης μας την είπε. Αν κάναμε, είπε, όλα αυτά σε άλλον λαό και ειδικά της Δυτικής Ευρώπης θα είχαμε ξεσηκωμό. Ενώ εμείς κλασικά: σφάξε με αγά μου να αγιάσω. Και περιμένουμε να ζήσουμε μετά τον θάνατό μας.

Ανάποδος λαός. Πεθαίνει όσο είναι εν ζωή και θέλει να ζήσει όντας πεθαμένος.

Τώρα, αν αναρωτιέστε, ποια πολιτική θεωρεί ωφέλιμη ο Μπένι για την χώρα… δείτε το βλέμμα του και θα καταλάβετε. Σαν γουρουνόπουλο ψητό βλέπει τον λαό. Και λίγα μας έχει κάνει. Έχει ένα κράτημα ρε παιδάκι μου. Είναι και εκείνη η υποψηφιότητα στο κομματίδιο του ΠΑΣΟΚ.

Εντωμεταξύ ο αχυράνθρωπος που παριστάνει τον πρωθυπουργό είναι ευτυχής γιατί η φερόμενη ως δημοκρατική κυβέρνηση του έχει επιτελέσει έργο.

Δηλαδή ψήφισε τον προϋπολογισμό. Σιγά – σιγά το έργο παιδιά. Μην εξουθενωθείτε κιόλας, μας φτάνει ο Μπένιτο.

Αν το έργο για το οποίο κομπάζει ο και καλά πρωθυπουργός είναι η ψήφιση ενός προϋπολογισμού ο οποίος δεν είχε καμιά ισχύ και αξία ακόμα και πριν την ψηφοφορία, καταλαβαίνει κανείς τι κορυφαία κυβέρνηση έχουμε.

Χάνει όμως την δημοφιλία του. Μέσα σε λίγες μέρες από το 70% χειροκροτημάτων έπεσε στο 33%. Ξεπέρασε και τον Γιωργάκη. Και να φανταστείς ότι δεν κάνει και κανό.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί φτάνουν στο 30% και κάτι στις δημοσκοπήσεις. Μαζί με τον Καρατζαφέρη έχουν 36%. Το οποίο 36% μεταφράζεται σε περίπου 260 έδρες στην βουλή.

Αυτό λέγεται «αποθέωση της δημοκρατίας».

Με προσέγγιση ξέρουμε τον αριθμό των λαμόγιων που επιπλέουν ακόμα και στην εποχή της κατάρρευσης της Ευρώπης. Είναι το 1,6% που δήλωσε στην δημοσκόπηση ότι περιμένει ότι τα οικονομικά του θα είναι καλύτερα το 2012.

Τελικά είμαστε σαδιστές ως λαός. Τον έναν τον κουράσαμε, τον άλλον τον εξουθενώσαμε, οι βουλευτές κουράστηκαν να ψηφίζουν μέτρα… καημένοι πολιτικοί. Τι τραβάτε και εσείς…

Ανασχηματισμό ζήτησε ο κωλοτούμπας. Μάλλον εκτός από τον μπουμπούκο θέλει να βάλει στην κυβέρνηση και την μπουμπούκα.

Επιμένει, λένε στην ΝΔ, ο Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου. Να δεις που θα φτάσουμε στις 20 Μαΐου και θα φωνάζει ακόμα για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

Και θα το κάνει για να μην λέμε ότι αλλάζει απόψεις και θέσεις όταν τα βρίσκει σκούρα.
γράφει ο Μικρός Φωκίων

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails