Καλώς ήρθατε

Τζάμπα τιμωρία

Σύμφωνα με καταγγελίες το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν οι του ΔΝΤ αν και θωρακισμένο εκτελωνίστηκε ως απλό με αποτέλεσμα να πληρώσουν λιγότερο ΦΠΑ.

Με το που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα κατάλαβαν αμέσως πως λειτουργούμε. Για να μην λένε κάποιοι ότι ευτυχώς που ήρθε το ΔΝΤ για να μας αναγκάσει να αλλάξουμε. Το είδαμε, έδωσε το καλό παράδειγμα.

Αλλά για να μην είμαστε άδικοι απέναντι στους υποστηρικτές του ΔΝΤ και της τρόικας να παραδεχθούμε ότι άλλαξαν πολλά.

Εξαφάνισαν, για... παράδειγμα τους μισθούς. Χάρισαν άφθονο ελεύθερο χρόνο σε χιλιάδες πρώην εργαζόμενους που ήταν σκλάβοι της μισθωτής εργασίας. Έδωσαν νόημα στην ζωή των ηλικιωμένων μειώνοντας τις συντάξεις τους.

Τώρα το ζευγάρι ηλικιωμένων παίζει κορώνα γράμματα στο ποιος θα αγοράσει φάρμακα τον επόμενο μήνα, μιας και τα λεφτά δεν φτάνουν και για τους δυο.

Το ατράνταχτο επιχείρημα όλων όσοι υποστηρίζουν ότι θα είναι καταστροφική η επιστροφή στην δραχμή είναι ότι το πολιτικό σύστημα θα κάνει τέτοιες επιλογές που πράγματι θα φέρει την καταστροφή.

Οπότε στο δίλλημα αλλάζουμε το πολιτικό σύστημα ή παραμένουμε στο ευρώ η δική τους απάντηση είναι ευρώ. Κάτι μου λέει ότι αυτό το άχρηστο πολιτικό σύστημα που όλοι το λοιδορούν (ακόμα και οι συμμετέχοντες πολιτικοί) παίζει ένα χρησιμότατο ρόλο στην διαιώνιση των κεκτημένων των ανθρώπων που έχουν τον τρόπο να κερδίζουν.

Επίσης μας φοβερίζουν με το εξής επιχείρημα. Αν πάμε σε εθνικό νόμισμα όλα αυτά τα λαμόγια που έχουν πλουτίσει κλέβοντας θα έρθουν με τα ευρουλάκια τους που αραχνιάζουν στις τράπεζες του εξωτερικού και θα μας αγοράσουν σχεδόν στο τζάμπα.

Ενώ το ξεπούλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση (με την σύμφωνη γνώμη και των τριών κομμάτων) είναι θεμιτό. Έχει μια ποιοτική διαφορά το τζάμπα από το τζάμπα.

Πάντως στην Ευρώπη κάνουν ήδη σχέδια για το πώς θα κινηθούν αν η Ελλάδα φύγει από το Ευρώ. Η Ελλάδα στον κόσμο της.

Αυτή είναι η επόμενη προδοσία προς την χώρα και τον λαό της. Ενώ υπάρχει, έστω ως πιθανότητα, η περίπτωση να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα και να πάμε σε άτακτη χρεοκοπία, δεν έχει γίνει καμιά προετοιμασία.

Στην τύχη μας τα έχουν αφήσει όλα. Αλλά τι να κάνουμε… εμείς είμαστε ευτυχείς που είχαμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Πρώην βουλευτές ζητούν αναδρομικά κάτι εκατομμύρια. Όσοι βγήκαν δημόσια είπαν ότι δεν τα θέλουν τα λεφτά. Αλλά δεν παραιτούνται από την διεκδίκηση. Το κάνουν, λένε, για να τηρηθεί η συνταγματική τάξη.

Σε μια χώρα που το σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο, που έχει καταλυθεί από όλες τις πάντες, υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί που θα υπερασπιστούν το κομμάτι του συντάγματος που τους δίνει προνόμια. Σκασίλα τους για όλα τα άλλα.

Και θέλουν να μας πείσουν ότι είναι αγνές οι προθέσεις τους. Σιγά, μην σκίσουν κανένα καλτσόν.

Πολλοί λένε, μέσα στην αγανάκτηση τους, ότι οι πολιτικοί που υπέγραψαν ή ψήφισαν την καταστροφή της Ελλάδας μέσω μνημονίων, θέλουν κρέμασμα.

Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, διαγώνια και κυκλικά. Η τιμωρία για όλους τους πολιτικούς που έχουν ευθύνη, διαχρονικά, για την εξόντωση της χώρας και των πολιτών είναι μία.

Να τους πάρεις όλη την περιουσία, να απαγορεύσεις την βοήθεια από τρίτους καθώς και την έξοδο τους από την χώρα. Να είναι μόνοι, άστεγοι χωρίς δουλειά να ψάχνουν στα σκουπίδια για κανένα κομμάτι ξεραμένο ψωμί.

Και θα έχουν το δικαίωμα να εργαστούν ως απλοί εργάτες με τον κατώτατο μισθό που θα τους δώσει ο εργοδότης που θα βρουν. Αν βρεθεί κανείς που θα ήθελε τέτοιους εργάτες.

Αυτή είναι τιμωρία. Μόνο έτσι μπορεί (λέω μπορεί) να καταλάβουν τι έχουν κάνει. Και με την ευκαιρία ας τιμωρήσουμε με τον ίδιο τρόπο κάτι παπαγαλάκια που τους στηρίζουν παριστάνοντας τους δημοσιογράφους.

Γιατί δεν είναι δημοσιογράφοι αλλά δημοσιοαντιγράφοι – δημοσιοπαπαγαλάκια.

Και τώρα μια είδηση που θα σας ρίξει από τα σύννεφα. Εκτός στόχων οι δαπάνες και τα έσοδα. Δεν το περίμενα. Πότε έπεσαν έξω για να πέσουν τώρα; Πρωτοφανές.

Νέα παλούκια μας ετοιμάζει η κυβέρνηση με την τρόικα. Άντε γιατί έχουν περάσει τόσες μέρες και ούτε ένα νέο μέτρο δεν μας έχωσαν. Άρχισα να ανησυχώ.

Ο Μπένι θέλει να τα ψηφίσει η φερόμενη ως κυβέρνηση και να τα εφαρμόσει ο Σαμαράς. Δεν είπε ακριβώς Σαμαράς αλλά επόμενη κυβέρνηση πιστεύοντας ότι θα είναι η ΝΔ. Με την σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ (τι στο διάολο, να πάει χαράμι τέτοια τεχνογνωσία;) φυσικά και όσων θέλουν ακόμα, δηλαδή του ΛΑΟΣ. Η Ντόρα στην απέξω θα μείνει πάλι. Να υπάρχει και μια μνημονιακή αντιπολίτευση.

Ο Μπίστης αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ (και είχα μια καούρα…) για να στηρίξει τον Κουβέλη ο οποίος θέλει να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.

Το αποτέλεσμα για τον Μπίστη είναι το ίδιο. Απλά γίνεται και λίγος ντόρος.
γράφει ο Μικρός Φωκίων

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails