Καλώς ήρθατε

Ανορθόγραφη πολιτική

Κάποιοι κακοπροαίρετοι σχολίασαν αρνητικά το ορθογραφικό λάθος της Αννούλας της συγχρονίστριας καθώς έγραψε το «Δημόκριτος» με ήτα (Δημόκρητος).

Ας μην ξεχνάμε ότι η Αννούλα είναι υπουργός Παιδείας και δια βίου μάθησης. Αυτό σημαίνει ότι έχει ολόκληρο βίο για να μάθει.

Η ουσία όμως είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι η ανορθογραφία στην λέξη αλλά η ανορθογραφία στις πολιτικές αποφάσεις της. Το λιθαράκι ή τον βράχο που έχει βάλει για την κατάντια, όχι μόνο στην παιδεία αλλά στο μέλλον αυτής της χώρας.

Με την ευκαιρία να δώσουμε συγχαρητήρια για...
την προσπάθεια της ώστε τα παιδιά να μάθουν με έναν πρωτότυπο τρόπο. Άνευ βιβλίων.

Κάποιοι μαθητές, αν είναι τυχεροί, θα έχουν βιβλία με το νέο έτος. Εκτός και αν ο Αη Βασίλης επιλέξει να τους φέρει άλλο δώρο. Ας πούμε ένα κομμάτι ψωμί.

Γιατί σε πολλά παιδιά εκτός από την ανύπαρκτη πνευματική τροφή λείπει και η πραγματική τροφή. Και δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν μας έχει δείξει τον τρόπο να ζούμε χωρίς φαί.

Το προσπαθεί, είναι η αλήθεια. Ίσως τελικά κάποιος να τα καταφέρει.


Πως το είπε ο Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης; Ότι η ΝΔ είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας; Ναι, ρυθμίζει την κυβέρνηση ώστε να ολοκληρώσει το έργο της. Αυτό που άφησε στην μέση ο Γιωργάκης.

Αλλά συμφωνεί ο καημένος με τους στόχους. Εντάξει, θέλει και μια μείωση του ΦΠΑ και μία μείωση σε αυτά που πληρώνουν οι εταιρείες. Όμως δεν θα κόψει και τις φλέβες του γι΄ αυτά.

Για όλα τα υπόλοιπα λέει ναι. Και σε αυτά, που υποκριτικά κάνει πως διαφωνεί θα κάνει ότι του πουν οι δανειστές.

Από το θα αλλάξω το μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματευτώ πήγε στο ότι πουν οι άλλοι. Τηρώντας και τις προηγούμενες υπογραφές. Δηλαδή, πόσο πιο ξεκάθαρα να μας πει ότι θα ακολουθήσει την πολιτική του Γιωργάκη του αντιεξουσιαστή;

Απλά, αντί να φταίει ο κουρασμένος για την πολιτική που θα ακολουθεί θα φταίει ο αντιεξουσιαστής. Και με αυτούς που παριστάνουν τους πολίτες σε κάνα χρόνο θα έχουμε τον κλαψιάρη Ανδρέα να λέει ότι φταίει ο Σφουγγαράκης.


Ο αδερφός Καψής, ο του mega, βγήκε ξανά από τα ρούχα του με τα επεισόδια που έγιναν στο Σύνταγμα, λέγοντας ότι τα επεισόδια είναι η αιτία που τα καταστήματα πάνε κατά διαόλου.

Ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα δεν προλαβαίνουν να ξεπουλάν την πραμάτεια τους.

Αφού όταν δεν γίνονται επεισόδια όλοι οι Αθηναίοι κατεβαίνουν στο σύνταγμα με γεμάτες τις τσέπες για να κάνουν shopping therapy.

Και πρότεινε να μην γίνονται διαδηλώσεις. Τουλάχιστον στο σύνταγμα. Θα μπορεί ο καθένας, αν θέλει να διαδηλώσει, να το κάνει στο σπίτι του.

Η κυβέρνηση, πρέπει να το ομολογήσουμε, κρατάει τις ισορροπίες. Όσο ανεβαίνει η ανεργία τόσο μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Όσο μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις τόσο αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων.

Πρόκειται για μια παραλλαγή του τραγουδιού που λέει «ότι ανεβαίνει κατεβαίνει». Στην προκειμένη περίπτωση άλλα είναι αυτά που ανεβαίνουν και άλλα αυτά που κατεβαίνουν.

Κατεβαίνουν τα σώβρακα των πολιτών και ανεβαίνουν τα κυβερνητικά αγγούρια.

Και μέσα στην αναμπουμπούλα, άλλη μια κρίσιμη διάσκεψη για την κρίση. Όπου η Γερμανία θέλει να κάνει όλη την Ευρώπη Ελλάδα και την Ελλάδα μια τρύπα στον χάρτη. Και αυτό το ονομάζουν σωτηρία του Ευρώ.

Να σωθεί το Ευρώ. Αλλά να έχουμε και εμείς κανένα δείγμα στην τσέπη μας. Γιατί, κάτι πολυκαιρισμένες φωτογραφίες του θα μας μείνουν.

Όλοι λένε ότι ακόμα και αν έχει επιτυχία το κούρεμα που αποφασίστηκε τον Οκτώβρη το χρέος της Ελλάδας είναι τέτοιο που σύντομα θα χρειαστεί και άλλο κούρεμα. Δηλαδή πρόκειται για μια τρύπα στο νερό.

Για αυτήν την τρύπα γράψαμε στα παλιά μας τα παπούτσια το σύνταγμα, κάποιοι παριστάνουν τους σωτήρες και κάποιοι άλλοι ως διχασμένες προσωπικότητες κατακρίνουν αυτά που ψηφίζουν.

Συνεχίζουν το σφάξιμο στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά και κάποιοι πασόκοι θέλουν να κάνουν καινούριο κόμμα.

Λες και αν αλλάξουν το όνομα τότε τα πρόσωπα, η πολιτική που εκφράζουν και οι ευθύνες τους θα είναι κάτι το διαφορετικό. Μάλλον δεν έχουν ακούσει την παροιμία «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Υπάρχουν ακόμα πολίτες που περιμένουν σωτηρία από τους πολιτικούς που μας έχουν καταστρέψει. Και μου λες μετά ότι δεν έχει δίκιο ο Πάγκαλος. Και λίγα λέει…
γράφει ο Μικρός Φωκίων

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails