Καλώς ήρθατε

SOS... εκτός ελέγχου η Ευρωζώνη

Το ντόμινο πλέον ξεκίνησε. Το πουλόβερ του ευρώ άρχισε να ξηλώνεται και η Ελλάδα δεν αποτελεί τώρα πια την προτεραιότητα της Ευρωζώνης. Μετά την Ιταλία, στον τρελό χορό των spreads μπήκαν πλέον η Ισπανία αλλά και η ίδια η Γαλλία.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκαν σήμερα τα spreads των δεκαετών ομολόγων της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας σε όλη τη μέχρι σήμερα ζωή της Ευρωζώνης.

Το spread των γαλλικών δεκαετών ομολόγων από... την αρχή σήμερα διαμορφώθηκε σε 196,6 μονάδες βάσης. Το δε Ισπανικό σε 470,6 μονάδες βάσης. Ιδιαίτερα το επιτόκιο των δεκαετών Ισπανικών ομολόγων ανήλθε σε 6,9% από 5,9% που ήταν στην τελευταία αντίστοιχη δημοπρασία τον Ιούλιο και το επιτόκιο αυτό είναι το μεγαλύτερο από το 1997!!!

Έπειτα από όλα αυτά, γίνεται πλέον φανερό ότι η Ευρώπη παραδόθηκε τώρα πια στην εξουσία των αγορών, μη μπορώντας να επηρεάσει απολύτως τίποτα. Όσοι γλιτώσουν από αυτό το τσουνάμι των αγορών που ξεκίνησε, θα είναι και οι τελικοί κερδισμένοι. Γι’ αυτό, για μια ακόμα φορά επισημαίνουμε προς την ελληνική πολιτική ηγεσία, να μην βιαστεί να ξεπουλήσει την Ελλάδα.

Ας έχουμε τουλάχιστον ένα οικονομικό μετερίζι να πιαστούμε, διαφορετικά θα μας παρασύρει και θα μας διαλύσει το τσουνάμι.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails