Καλώς ήρθατε

Μυημένος στη στρατιά του ολέθρου...

Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι τον πολεμούν οι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες και οι φαλιρισμένοι εκδότες. Ότι και οι δύο αυτές επιχειρηματικές ομάδες επιθυμούν τη συνέχεια της βασιλείας τους και ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τη δραχμή. Αυτό είναι αλήθεια, ότι υπάρχει συνέργεια στις κινήσεις διαφόρων που ευελπιστούν να διασωθούν μέσα από το χάος. Μόνο που αυτό το χάος το αντιπροσωπεύει πλέον και ο κ. Παπανδρέου! Ποιος τον έχει μυήσει στη στρατιά του ολέθρου και γιατί; Διότι οι κινήσεις του μας οδηγούν στην δραχμή. Μας οδηγούν σε μία καταστροφή μεγαλύτερη από εκείνη του 1922...

Επειδή λέγονται πολλές ανοησίες το τελευταίο χρονικό διάστημα για το πόσο ευεργετική μπορεί να... είναι η επιστροφή μας στη δραχμή, ας μας απαντήσουν οι οπαδοί αυτής της θεωρίας στο εξής ερώτημα: Τι θα πουλάμε στο εξωτερικό για να εισάγουμε φάρμακα, καύσιμα, τρόφιμα και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο για την καθημερινή μας επιβίωση; Να δεχτούμε ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα εισάγουμε αυτοκίνητα, νέα ηλεκτρικά είδη και πούρα πολυτελείας. Αλλά δίχως βενζίνη και φάρμακα, δεν γίνεται αδέλφια. Θα θυμίζουμε την Αλβανία του Χότζα. Δίχως υπερβολή.

Πιστεύει κανείς ότι μία πεινασμένη Ελλάδα που θα βρίσκεται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τύχει της περίθαλψης των γειτόνων της; Εδώ οι «φίλοι» μας οι Βούλγαροι και εξέφραζαν δημόσια τη χαρά τους για τα δεινά της πατρίδας μας. Και θα μας αφήσουν στην ησυχία μας άλλοι που εποφθαλμιούν τα εδάφη μας και τον εθνικό μας πλούτο; Όποιος πραγματικά το πιστεύει αυτό είναι ανεύθυνος και άμυαλος.

Η δραχμή είναι η συνταγή της εθνικής καταστροφής. Τελεία και παύλα. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και μόνο πράκτορες ξένης δύναμης μπορούν να τα υποστηρίζουν. Αν η Ελλάδα γίνει η αφορμή για την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μας πάρει όλους ο διάολος. Θα είναι ένα γραμμάτιο που αργά ή γρήγορα θα κληθούμε να το πληρώσουμε.

Ο κ. Παπανδρέου θυμήθηκε στα ξαφνικά το λαό και το δημοψήφισμα. Αν το θυμότανε και τις ώρες που συνομιλούσε μυστικά με τον φίλο του τον Στρος Καν, θα είχαμε πειστεί για το αγνό των προθέσεών του. Αλλά εδώ μιλάμε για έναν βιρτουόζο τεχνίτη του ψεύδους. Όταν ετοίμαζε το σάβανο της Ελλάδος με την είσοδο του ΔΝΤ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ίδια ώρα διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι «λεφτά υπάρχουν».

Μόνο ένας υποκριτής θα επικαλείτο σήμερα τα δημοκρατικά ιδεώδη για να οδηγήσει έναν ταλαιπωρημένο λαό σε ένα δημοψήφισμα παρωδία. Τι θα ψηφίσει κύριε Παπανδρέου ο Έλληνας εκείνος που είναι άνεργος και εσείς απειλείται να του κόψετε το ρεύμα αν δεν πληρώσει το νέο χαράτσι για τα ακίνητα; «Όχι» θα ψηφίσει και θα σας δώσει και πέντε φάσκελα. Πάτε, λοιπόν, με μία συναισθηματική ψήφο να φαλκιδέψετε το μέλλον της Ελλάδας. Και θέλετε να σας αντιμετωπίζουν όλοι με σεβασμό. Ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα δημιουργήθηκε ο όρος «εφιάλτης». Ο Εφιάλτης ήταν υπαρκτό πρόσωπο, κύριε Παπανδρέου. Εσείς, πως θέλετε να μείνετε στην Ιστορία;
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
από το capital

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails