Καλώς ήρθατε

ΠΑΣΟΚ Α.Ε.

Όλα τα τραγελαφικά που παρακολουθούμε ως πολίτες τις τελευταίες εβδομάδες με συνθέτη, ενορχηστρωτή και εκτελεστή την απίστευτη αυτή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, από την εντολή για την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρέλαση , στο απαράδεκτο δημοψήφισμα, την παρωδία στο κόκκινο χαλί των Καννών, την μοναδική στην Ελληνική Ιστορία «ψήφο εμπιστοσύνης» για αποχώρηση, το θρίλερ της πρότασης του νέου Πρωθυπουργού, αλλά και το και τη πρωτότυπη σύγκλιση του Υπουργικού ημετέρων λίγο πριν τις προγραμματικές δηλώσεις, αναδεικνύουν ένα και μόνο πράγμα:Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πρότυπο “επιχείρησης”!

Μπροστά στην απώλεια του Κέρδους, η... ΠΑΣΟΚ ΑΕ θα κάνει τα αδύνατα δυνατά: θα παρανομήσει, θα πατήσει επί πτωμάτων, θα αναστήσει πεθαμένους, θα διχάσει, θα εκβιάσει, θα πουλήσει και θα ξεπουλήσει.

Δεν πάει η χώρα να καίγεται, να έχει βρεθεί στο χείλος του γκρεμού, να έχει μηδενιστεί η αξιοπιστία της; ουδόλως αφορά την ΠΑΣΟΚ ΑΕ. Ο λαός να είναι σε οικονομική εξαθλίωση, οι άνεργοι να αγγίζουν το ένα εκατομμύριο, τα σχολεία να μην έχουν βιβλία, τα νοσοκομεία να μην έχουν φάρμακα; είναι όλα λεπτομέρειες για την ΠΑΣΟΚ ΑΕ, ούτε καν παράπλευρες απώλειες, στο δρόμο για το δικό της κέρδος.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που η ΠΑΣΟΚ ΑΕ δείχνει τη «σφικτή» δομή της. Με τον ίδιο τρόπο δε λειτούργησε στη μετάβαση από τον Ανδρέα στον Σημίτη; Από τον Σημίτη στο Γιωργάκη; από τον Γιωργάκη στον άτυπο Βαγγέλη;

Σε όλες αυτές τις μεταβατικές στιγμές της ιστορίας της «επιχείρησης», μεγάλη μερίδα των «μετόχων» ήταν έτοιμη να εκραγεί . Τότε, ως δια μαγείας, εμφανίζονταν το επιχείρημα «πατρίδα», τα στελέχη ετοίμαζαν «Γενικές Συνελεύσεις» αποχώρησης, με ψηφίσματα κολάφους, οι «γιάφκες» έπαιρναν μπροστά και όλοι μιλούσαν για διάσπαση της «εταιρείας».

Την ύστατη όμως στιγμή, στελέχη και υπάλληλοι μία γροθιά: βλέπεις τα λεφτά είναι πολλά.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ είναι επιχείρηση. Και μάλιστα όχι από τις επιχειρήσεις που στηρίζουν την οικονομία, από τις επιχειρήσεις που συντηρούν την παραοικονομία… Δεν υπάρχει ιδεολογία, δεν υπάρχει σύστημα αξιών, δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές… Ξεκίνησε το ’81, με αριστοτεχνικό τρόπο διέλυσε την ελληνική κοινωνία, κατέστρεψε κάθε δομή και αξία. Γαλούχησε με τον «ωχ αδελφισμό» και τη λογική της ήσσονος προσπάθειας. Έκτισε στον στείρο συνδικαλισμό. Συνέχισε τη δεκαετία του ’90 με άλλο προσωπείο. Έφερε τη λογική της φούσκας και του εύκολου χρήματος. Και δίνει τη χαριστική βολή το 2009 «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Ξεπουλάει τη χώρα, ξεφτιλίζει τον Έλληνα! Όλα για την εξουσία και το κέρδος που περιλαμβάνει…

Φτάνει πια κύριοι και κυρίες του ΠΑΣΟΚ. Οι μάσκες έπεσαν. Ο λαός που τόσο επιδέξια ποτίζατε τόσα χρόνια ξύπνησε. Κατάλαβε ποιος και γιατί τον έφερε ως εδώ. Φτάνει κύριοι και κυρίες του ΠΑΣΟΚ !

Πάρτε την εταιρεία σας και πηγαίνετε σε άλλη χώρα. Έτσι και αλλιώς «offshore» ήταν.
γράφει η Δέσποινα K.Μπακάλη
Ιδρυτής της εταιρείας Social Media 3sixtycom
Πτυχιούχος Επικοινωνίας & ΜΜΕ Πάντειο Παν/μιο
Master’s στην Ευρωπαϊκή Διοίκηση Πάντειο Παν/μιο

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής 20/11/2011
το είδαμε στο Λόγια Σταράτα

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails