Καλώς ήρθατε

Πράσινες σχέσεις

Εν αρχή ήταν 2-3 εταιρίες που έψαχναν να βρουν σίγουρη και καλή δουλειά. Οι σίγουρες και καλές δουλειές είναι αυτές που κάποιος δέχεται να σε πληρώνει κερατιάτικα για αέρα κοπανιστό.

Βρήκαν μία ιδεολογία, την χτένισαν και την καλλιέργησαν, την σέρβιραν και την ενίσχυσαν, και την πέρασαν στην “Ευρώπη” που έφτιαξε σχετικούς νόμους. Βρήκαν κατά τόπους “ντόπιους” αντιπροσώπους με πρόσβαση σε ΜΜ"Ε", χρησιμοποίησαν “παγκοσμιοποιημένες” ΜΚΟ με οικολογικά πράσινα μπλουζάκια, έδειξαν σε ντόπιες τράπεζες πώς θα βγάλουν και αυτές λεφτά, έβαλαν τους ντόπιους πολιτικούς να...
περάσουν και τους απαραίτητους τοπικούς νόμους, όοοολα ευλογημένα από τον “κάποιο θεό” και εξηγημένο στην λεπτομέρεια του από “σημαίνοντα πρόσωπα” που όλως τυχαίως βρήκαν αναγνώριση και προβολή από τα ΜΜ"Ε".
Να το το Πράσινο business plan.


(1) Ο κόσμος καταστρέφεται επειδή (2) εμείς οι άνθρωποι κάναμε κάτι κακό (εύκολη έννοια), (3) απόδειξη της καταστροφής είναι η ζέστη ή το κρύο (τσάμπα καιρικά φαινόμενα από το 3.000.000 π.Χ), (4) φταίει το …διοξείδιο του άνθρακα κάπου στα 10 χιλιόμετρα ύψος (δεν φαίνεται, δεν μυρίζει, τρέχα γύρευε), και εμείς που το παράγουμε. Αλλά (5) εάν ψωνίσουμε Ζήμενς και Σία, όλα αυτά θα διορθωθούν (αν Δώσουμε και Σώσουμε, που (6) δεν έχουμε επιλογή, με το ζόρι είναι, αλλά (7) “μπορούμε και θέλουμε”).

Και τι πετυχαίνει αυτό το αριστουργηματικό κατασκεύασμα;

(α) Εξαγωγές (όλη η ιστοσελίδα της Ζήμενς)

(β) Περιορισμός κατανάλωσης από …φτωχούς

(γ) Αποβλάκωση των ηλιθίων: Δώστε και Σώστε

Κάθε Έλληνας “επιχειρηματίας” είναι αντιπρόσωπος κάποιας σελίδας της μπροσούρας της Ζήμενς, ή συνεργαζόμενης εταιρίας. Έμμεσα ή άμεσα. Κάθε Έλληνας “επιχειρηματίας” βάζει το κατιτίς του για υποστήριξη Βολευτών, ΜΚΟ, ΜΜ"Ε", “σημαινόντων προσώπων”, απευθείας ή μέσω χορηγιών σε Ιδρύματα και Μουσεία, ή μέσω νομοθετημένης και προστατευόμενης τραπεζικής χρηματοδότησης, και όλοι μαζί, μα ΟΛΟΙ μαζί απαγγέλλουν το ίδιο ποίημα: “Δώστε και σώστε”.

Και αν σας γεννιέται η απορία, μα ποιος πληρώνει όλη αυτή την ταραχή;, …μαντέψτε. Όσο για το ποιος χρηματοδοτεί… Πριν 1-2 χρόνια, θα σας έλεγα, πέραν των τραπεζών, οι “εκλεκτοί” που ψάχνουν για υψηλές αποδόσεις χαμηλού ρίσκου… Είχα παραθέσει και μια λίστα με πλούσιους που ασχολούνται. Τώρα… Με την γενική κατάσταση… Μάλλον κανείς. Ίσως οι εξαγωγείς οι ίδιοι, αλλά και αυτοί χρειάζονται ρευστότητα.

Τις πολλές γραμμούλες στο σκίτσο, τις αφήνω στην φαντασία σας. Αυτή που έχει διακοπεί εδώ και καιρό είναι η σχέση του Λαουτζίκου με την Νομοθετική Εξουσία. Ή μάλλον η Νομοθετική Εξουσία δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
από το archaeopteryx

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails