Καλώς ήρθατε

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για ...συμπεθέρες

Ο σάλος που έχει ξεσπάσει για τα θέματα διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος δεν πτοεί την οικογένεια του πρωθυπουργού, που συνεχίζει να αυτοεξαιρείται από κανόνες και περιορισμούς.

Μάλιστα, η μητέρα του, Μαργαρίτα Παπανδρέου, επανενεργοποίησε τη ΜΚΟ της (που τόσες αντιδράσεις είχε προκαλέσει στο παρελθόν), οργανώνοντας εκδηλώσεις σε συνεργασία με υπουργεία της κυβέρνησης του γιου της και με χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!

Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι... το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει εμπλοκή -όπως αποκάλυψε προ ημερών η «δημοκρατία»- και στην υπόθεση της εκμίσθωσης ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει στη συμπεθέρα της Μαργαρίτας Παπανδρέου, και ειδικότερα στην πεθερά του μικρότερου γιου της, Αντρίκου. Ετσι το (υπό κρατικό έλεγχο) Τ.Τ., την ώρα που καταγγέλλεται από την αντιπολίτευση ότι υπογράφει χαριστικά ενοικιαστήρια με την Αννα Αλεξίου, πληρώνει και τα έξοδα για τις εκδηλώσεις που κάνουν, μέσω της ΜΚΟ, οι φίλες της συμπεθέρας της Μαργαρίτας. Και εντελώς συμπτωματικά (;) ο πρόεδρος του Ταχ. Ταμιευτηρίου (το οποίο, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα, έχει βουλιάξει το πρώτο εξάμηνο του 2011) Κλέων Παπαδόπουλος είναι φίλος και έμπιστος της οικογένειας Παπανδρέου...

Η ΜΚΟ έχει την επωνυμία Κέντρο Ερευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ) και για ένα μεγάλο διάστημα δεν παρουσίαζε ιδιαίτερη δραστηριότητα. Παλαιότερα (και λίγο καιρό αφότου το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση) είχε προκαλέσει πάντως πολλά σχόλια το γεγονός ότι η ιστοσελίδα του ήταν γεμάτη από κρατικές διαφημίσεις.

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου είναι ιδρύτρια του ΚΕΔΕ και σήμερα έχει τη θέση της επίτιμης προέδρου, ενώ πρόεδρος αναφέρεται η μέχρι πρότινος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (και προσωπική της φίλη) Θεοδώρα Κόκλα. Οπως φίλες της είναι και όλα τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η επανεμφάνιση της ΜΚΟ της πρωθυπουργικής μητέρας συνδυάζεται με τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Επικοινωνία δίχως βία για σχολεία δίχως βία». Οπως αναφέρεται μάλιστα στη σχετική πρόσκληση, το πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας (δηλαδή της Αννας Διαμαντοπούλου) και χρηματοδοτείται από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ η ημερίδα θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο αμφιθέατρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Στη δε λίστα των ομιλητών ξεχωρίζουν οι φίλες της κυρίας Παπανδρέου...

Η κυρία Διαμαντοπούλου έθεσε υπό την αιγίδα της το συγκεκριμένο πρόγραμμα προφανώς όχι μόνο διότι δεν θα μπορούσε να πει όχι στη μητέρα του πρωθυπουργού, της οποίας άλλωστε είχε τη συμπάθεια από τη δεκαετία του 1980, όταν χάρη σε αυτήν διορίστηκε, σε ηλικία 26 ετών, νομάρχης Κοζάνης. Το έκανε επιδιώκοντας να έχει την εύνοιά της και στην ακήρυκτη μάχη της διαδοχής που έχει ξεκινήσει στο ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα πάντως είναι ποια ακριβώς ποσά και από ποιες πηγές έχουν δοθεί για τη χρηματοδότηση τέτοιων εκδηλώσεων αμφιλεγόμενης χρησιμότητας και προφανούς σκοπιμότητας, λίγες ημέρες μάλιστα μετά την αποκάλυψη για την ενοικίαση του ακινήτου στη Θεσσαλονίκη...
από την Δημοκρατία

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails