Καλώς ήρθατε

Η τρόικα, είτε είναι αφελής είτε είναι εγκληματική

Τι από τα δύο συμβαίνει; Αν η τρόικα δεν έχει αντιληφθεί ακόμα το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας τότε είναι επικίνδυνα αφελής και κινδυνεύουμε. Αν πάλι το έχει καταλάβει και παρόλα αυτά συνεχίζει έτσι όπως συνεχίζει, τότε είμαστε ξεγραμμένοι και μόνο μια επανάσταση θα μπορούσε να μας έσωζε. Ας αφήσουμε όμως την δεύτερη εκδοχή, την οποία, το μεγαλύτερο μέρος του λαού πιστεύει ότι ισχύει και ας πάρουμε την πρώτη, γιατί θέλουμε ακόμα να ελπίζουμε.

Το πραγματικό πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι ο λαός της, αλλά το εξουσιαστικό της σύστημα. Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η τεμπελιά του λαού ή η μη... παραγωγικότητά του, αλλά το εξουσιαστικό σύστημα που κατανέμει τον πλούτο. Οι κρατικοδίαιτοι πολικοοικονομικοί νταβατζήδες που κρατούν τις στρόφιγγες χρηματοδότησης της ιδιωτικής λαϊκής οικονομίας.

Δυστυχώς λοιπόν, η τρόικα δεν έχει αντιληφθεί το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας, ότι δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά καθαρά πολιτειακό και ούτε φυσικά υπάρχει κάποιος από αυτούς με τους οποίους συνομιλεί (κόμματα ή τεχνοκράτες του συστήματος), για να της ψιθυρίσει στο αυτί την αλήθεια, γι’ αυτό και προτείνει αλλοπρόσαλλες λύσεις εξαθλίωσης του λαού. Οι άνθρωποι του συστήματος, με τους οποίους συνομιλεί η τρόικα, επίτηδες διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και την παρουσιάζουν στην τρόικα, προκειμένου να προκρίνονται λύσεις που εξυπηρετούν τα δικά τους καθεστωτικά συμφέροντα.

Οι άνθρωποι του ελληνικού καθεστώτος, επίτηδες παρουσιάζουν στην τρόικα τον ελληνικό λαό ως διεφθαρμένο, ως φοροκλέπτη, ως υψηλά αμειβόμενο κ.λ.π., γιατί έτσι καταφέρουν να ξεγελούν τους «κουτόφραγκους» και να εμφανίζονται οι ίδιοι ως ειλικρινείς, στρέφοντας το μένος της τρόικας και των ξένων ΜΜΕ εναντίον του λαού μας. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουν να μένουν οι ίδιοι στο απυρόβλητο και να αποσπούν προτάσεις από την τρόικα εναντίον του λαού (όπως για παράδειγμα, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων κ.λ.π.), τις οποίες στη συνέχεια το καθεστώς τις εφαρμόζει, παριστάνοντας ότι εκτελεί εντολές και ότι δήθεν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, ενώ είναι το ίδιο αποκλειστικά υπαίτιο για τις προτάσεις αυτές.

Η τρόικα θα πρέπει λοιπόν να καταλάβει ότι όσο εμπιστεύεται το ισχύον ελληνικό καθεστώς να διαχειρίζεται τα χρήματα που δίνει, είτε μέσω δανείων, είτε μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης της Ε.Ε., τίποτα δεν πρόκειται να επιτευχθεί, όχι μόνο αν κουρέψει το χρέος κατά 50%, αλλά ακόμα και αν το διαγράψει ολόκληρο. Τότε μάλιστα ακόμα χειρότερα.

Ας ερχόταν για παράδειγμα εδώ η τρόικα, να στήσει μια τράπεζα «τρόικας» για απευθείας χρηματοδότηση της ελληνικής ιδιωτικής οικονομίας και αμέσως θα έλυνε το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς εμείς αποδεικνυόμαστε ανίκανοι να διώξουμε από πάνω μας το τυραννικό καθεστώς που μας καταπιέζει και μας εξευτελίζει...

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails