Καλώς ήρθατε

Έλληνες: Ο λαός με τα καθαρότερα σπίτια...

Πραγματικά δεν εξηγείται διαφορετικά. Η σχέση που έχουμε με τα σκουπίδια πρέπει να είναι καρμική (αρκεί βεβαίως τα σκουπίδια να είναι έξω από το σπίτι μας).

Εντυπωσιάζομαι κάθε φορά που στις γωνιές των δρόμων τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά (στην κυριολεξία). Εντυπωσιάζομαι όχι από τον όγκο των σκουπιδιών αλλά από την συμπεριφορά των συμπολιτών μας που περνάνε δίπλα σε αυτά τα βουνά. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Περπατάνε όχι δίπλα αλλά... μέσα από τις σακούλες σκουπιδιών (μια που οι όγκοι έχουν ξεχειλίσει και έχουν πατηθεί και διασκορπιστεί από τα αυτοκίνητα) με κανονικές εκφράσεις στο πρόσωπό τους για να μην πω με εκφράσεις ευχαρίστησης!!!

Λες και οι ξεκοιλιασμένοι σωροί των σκουπιδιών είναι έργα τέχνης, πρωτοποριακά γλυπτά και εμείς κινούμαστε ανάμεσα τους με τις ανάλογες εκφράσεις ικανοποίησης.

Αλήθεια δεν είδα κανέναν να έχει κάποια έκφραση αποτροπιασμού, αηδίας, ενόχλησης. Και όμως είναι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που αν δουν ένα αποτσίγαρο στο σαλόνι τους ή ένα χαρτί ριγμένο στο μπαλκόνι τους τρέχουν αυτοστιγμεί να το μαζέψουν. Έχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τα καθαρότερα σπίτια. Από την πόρτα μας όμως και μέσα.

Τα σκουπίζουμε, τα καθαρίζουμε, τα γλείφουμε. Τρέμουμε να τα δούμε λερωμένα. Και όλα μας τα σκουπίδια τα βγάζουμε αμέσως έξω στους δρόμους. Στους δρόμους όπου δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να περπατάμε ανάμεσα στα σκουπίδια, μέσα στα σκουπίδια, πάνω στα σκουπίδια,
Στους δρόμους, που δεν μας πειράζει να είναι βρωμεροί και τρισάθλιοι.
Αφού δεν είναι ιδιοκτησία μας. Ενώ τα σπίτια μας είναι.
γράφει ο Πέτρος Δίπλας
από το elora
Σχόλιο apneagr: Αλήθεια πόσο πολιτισμό, πόση κουλτούρα και πόση παιδεία κρύβεις μέσα στο μυαλό σου μ@λ@κ@ Ελληναρά όταν ενώ ξέρεις ότι υπάρχει απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας πας και προσθέτεις και την δικιά σου πλαστική σακούλα σκουπιδιών για να ψηλώσει το "βουνό";

Πόσο πολιτισμό, πόση κουλτούρα και πόση παιδεία κρύβεις μέσα στο μυαλό σου μ@λ@κ@ Ελληναρά όταν ενώ ξέρεις ότι υπάρχει απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας θυμήθηκες να πετάξεις το παλιό στρώμα το παλιό κρεβάτι και ότι άλλο παλιό φυλάς ευλαβικά τόσους μήνες.

Είσαι ο ίδιος μ@λ@κ@ς Ελληναράς που πας να πάρεις το παρκαρισμένο αυτοκίνητο από στο πεζοδρόμιο και αδειάζεις το τασάκι σου στο δρόμο.

Είσαι ο ίδιος μ@λ@κ@ς Ελληναράς που φέρνεις το σκυλί σου να χέσει στο πεζοδρόμιο μου και δεν τα μαζεύεις.

Είσαι ο ίδιος Homo Anencefalos-Malakious που σε βλέπουμε όλοι στους δρόμους.

Είσαι ο ίδιος μ@λ@κ@ς Ελληναράς που έφτιαξες μια άλλη Ελλάδα στο σκατομυαλό σου.

Έχεις λοιπόν σωτηρία εσύ μ@λ@κ@ Ελληναρά που σε καταληστεύουν και εσύ τρέχεις να πληρώσεις τα χαράτσια για να μην χάσεις την έκπτωση;
Όχι δεν έχεις!

Αυτός είσαι λοιπόν Ελληναρά μου και δεν αλλάζεις!
Συγγνώμη για το ύφος μου πρωί-πρωί, κόσμια μπινελίκια δεχόμαστε στα σχόλια.

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Kαι απλά θα προσθέσω το εξής...άντε "καταλαβαίνω" τα σκουπίδια που πετούν ,αλλά έλεος τώρα θα ξεβρωμίσεις το σπίτι σου πετώντας πλαστικές καρέκλες,παπλώματα, καναπέδες,στρώματα....;;;;;τα είδαμε και αυτά δίπλα στα σκουπίδια....πόσο μυαλό και λίγο φιλότιμο πρέπει να έχει κανείς;;;;Τι θα γίνει δηλαδή αν κρατήσουμε την πλαστική καρέκλα για λίγο στο μπαλκόνι μας;;;Αμ μη τι άλλο δεν μυρίζει...!!!!!ΕΛΕΟΣ!!!!

Related Posts with Thumbnails