Καλώς ήρθατε

Τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο με Μπένι

Σε τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο έχει εξελιχθεί η ιστορία «μπουγάτσα» έπειτα από την αποκάλυψη ότι το όλο θέμα είχε σχεδιαστεί από τον Μπένι για ιδιοτελείς σκοπούς.

Ο Μπένι όπως είναι γνωστό είναι από την Θεσσαλονίκη και γι΄ αυτό την τυρόπιτα την λέει μπουγάτσα με τυρί και την μπουγάτσα την λέει γλυκιά μπουγάτσα με κρέμα.

Ο υπουργός έχει μεγάλη αδυναμία στην μπουγάτσα με κρέμα. Δεν ξέρει τι κατεβάζει στην καθισιά του. Οπότε για να μην την πληρώνει ακριβά την έβαλε στο 13% ΦΠΑ.

Ενώ την μπουγάτσα με τυρί που την... σιχαίνεται την έβαλε στο 23%.

Μετά από την όλη αναταραχή το υπουργείο έβγαλε 237 διευκρινιστικές ανακοινώσεις ώστε να μην υπάρχει καμιά απορία στους επαγγελματίες και τους πελάτες.

Αν στην μπουγάτσα ρίχνεις την άχνη ζάχαρη εντός της τότε είναι στο 13%. Αν η ζάχαρη ρίχνεται από πάνω τότε είναι στο 23%.

Αν ρίχνεται εντός και ο πελάτης πάρει και τυρόπιτα τότε είναι στο 23%. Αν την τυρόπιτα την δώσει στο παιδί του τότε η μπουγάτσα χρεώνεται με 13% εκτός και αν ο πιτσιρικάς δαγκώσει την τυρόπιτα εντός του καταστήματος οπότε πάει στο 23%.

Αν ο πιτσιρικάς δεν δαγκώσει την τυρόπιτα εντός αλλά ούτε εκτός (δηλαδή ακριβώς στο σημείο της πόρτας που είναι αδιευκρίνιστο αν είναι εντός ή εκτός) τότε ο καταστηματάρχης πρέπει να επικοινωνήσει με τον ειδικό αριθμό του υπουργείου για να έρθει ένας εμπειρογνώμονας όπου μετρώντας την απόσταση από το σημείο που βρίσκεται ο πιτσιρικάς μέχρι τον πάγκο του καταστήματος και διαιρώντας τη με το νούμερο παπουτσιού του πιτσιρικά θα αποφανθεί αν η μπουγάτσα πρέπει να πληρωθεί με 13% ή με 23%.

Αν ο πιτσιρικάς δαγκώσει την τυρόπιτα εκτός του καταστήματος και επιστρέψει για να πάρει και νερό τότε ο καταστηματάρχης πρέπει να ζητήσει την διαφορά του ΦΠΑ της γλυκιάς μπουγάτσας καθώς είχε χρεωθεί με 13% ενώ θα έπρεπε να χρεωθεί με 23%.

Σε περίπτωση που ο πελάτης πάρει την γλυκιά μπουγάτσα και βγει από το κατάστημα και σταθεί ακριβώς έξω από την πόρτα αλλά βάλει το κεφάλι του εντός και δαγκώσει την μπουγάτσα θα πρέπει να έρθει πάλι ο εμπειρογνώμονας για να μετρήσει την διαφορά απόστασης των ποδιών που είναι εκτός με την απόσταση της κεφαλής που είναι εντός και ανάλογα με το ποια απόσταση υπερτερεί θα υπάρχει η ανάλογη χρέωση της μπουγάτσας.

Στις διευκρινήσεις του υπουργείου αναφέρεται και το εξής: Αν ο καφές έχει πάνω από 4 κουταλιές ζάχαρη θεωρείται γλυκό και χρεώνεται με 13%.

Στην περίπτωση που κάποιος πάρει τυρόπιτα και χύσει πάνω της καφέ με 4 κουταλιές ζάχαρη τότε ο ΦΠΑ θα είναι 13%. Αν ο καφές συνοδεύεται με αλμυρά κράκερ τότε ακόμα και αν χυθεί στην τυρόπιτα ο ΦΠΑ θα είναι 23%.

Αν κάποιος αγοράσει μια γλυκιά μπουγάτσα και μια μπουγάτσα με τυρί τότε ο ΦΠΑ της γλυκιάς μπουγάτσας θα υπολογιστεί ως εξής: Σε περίπτωση που ο πελάτης φάει πρώτα την γλυκιά μπουγάτσα σε παγκάκι μπλε χρώματος και έπειτα την μπουγάτσα με τυρί (άσχετα με τον χώρο) θα πληρώσει 13%.

Αν φάει πρώτα την μπουγάτσα με τυρί ο ΦΠΑ είναι 23%. Αν το παγκάκι είναι λερωμένο ο ΦΠΑ είναι 23% εκτός και αν ο πελάτης καθαρίσει το παγκάκι οπότε θα είναι στο 13%.

Αν στο παγκάκι κάθεται και άλλος και ανεξάρτητα με το αν θα καθαριστεί ή όχι ο ΦΠΑ είναι 23%.

Αν η γλυκιά μπουγάτσα φαγωθεί λαίμαργα, είτε εντός είτε εκτός του καταστήματος ο ΦΠΑ είναι 23% (εκτός αν ο πελάτης έχει όνομα Ευάγγελος και το επίθετο του αρχίζει από Β και τελειώνει σε ενιζέλος οπότε ο ΦΠΑ είναι 13%).

Επόμενες διευκρινήσεις αναμένονται να δοθούν από τον ίδιο τον υπουργό την Κυριακή όπου θα ανακοινώσει (όπως συνηθίζει) τα νέα μέτρα της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τυροπιτάδικα θα πουλάνε πλέον νέα προϊόντα που θα υπάγονται στον συντελεστή 13% καθώς θα πρόκειται για γλυκίσματα. Έτσι θα έχουμε γλυκιά τυρόπιτα, γλυκιά σπανακόπιτα, γλυκιά πίτσα, γλυκιά λουκανικόπιτα, γλυκά τοστ, γλυκά σάντουιτς κλπ

Πέρα από την μπουγατσολογία ας σταθούμε και σε αυτό που είπε ο τέως υφυπουργός Κουσελάς για τους φοροφυγάδες.

Είπε ότι είχε φτιάξει μια λίστα με 3800 φοροφυγάδες και ότι τον έδιωξαν από το υπουργείο λόγω αυτής της λίστας.

Τι είπε δηλαδή; Ότι η κυβέρνηση καλύπτει τους μεγαλοφοροφυγάδες. Προσωπικά δεν έχω αμφιβολία γι΄ αυτό αλλά ο τέως υφυπουργός γιατί τόσο καιρό έκανε την πάπια;

Αυτός ο άνθρωπος γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι η κυβέρνηση καλύπτει την φοροδιαφυγή δεν ξεσήκωσε τον κόσμο με τις φωνές του αλλά το κατάπιε αμάσητο.

Παράλληλα συνέχισε και συνεχίζει να στηρίζει μια τέτοια κυβέρνηση. Να τον χαιρόμαστε που προασπίζει τόσο καλά τα συμφέροντα του λαού.

Όσο ένοχη είναι η κυβέρνηση για την κάλυψη των φοροφυγάδων άλλο τόσο είναι και αυτός που το ανέχθηκε και που στηρίζει την κυβέρνηση.

Και μην νομίζει ότι λέγοντας τα αυτά λίγο πριν την κατάρρευση τους με την επερχόμενη πτώχευση πως θα γλυτώσει.

Θα αυξηθούν κατά 19% οι λογαριασμοί της ΔΕΗ. Να τους δώσουμε περισσότερα. Τόσα χρήματα μας περισσεύουν τι θα τα κάνουμε;
γράφει ο Μικρός Φωκίων

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails