Καλώς ήρθατε

Λεφτά υπάρχουν...560 εκατομμύρια στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ!!!

Την προσφορά του Ελληνικού Δημοσίου για την απόκτηση άδειας λειτουργίας 35.000 παιγνιομηχανημάτων έναντι συνολικού τιμήματος 560 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ ΑΕ, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Επίσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Γιάννης Σπανουδάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ Κώστας Μητρόπουλος θα μονογράψουν σύμβαση για τη χρονική επέκταση της ισχύουσας παραχώρησης της ΟΠΑΠ ΑΕ κατά 10 χρόνια, δηλαδή από το 2020 ως το 2030, έναντι συνολικού τιμήματος 375 εκατ. ευρώ και ποσοστού 5% επί του μεικτού κέρδους (gross gaming revenue) από τα παίγνια κατά την διάρκεια της επέκτασης.

Και οι δύο συναλλαγές τελούν υπό... την αίρεση της έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης της ΟΠΑΠ ΑΕ. Η χρονική επέκταση της ισχύουσας σύμβασης παραχώρησης τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

 Από το συνολικό ποσό, τμήμα 849 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί με τη λήψη των παραπάνω εγκρίσεων.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΟΠΑΠ ΑΕ, οι οικονομικές συμφωνίες, οι οποίες διαμορφώθηκαν μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις-συζητήσεις μεταξύ της τριμελούς επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ και της ΟΠΑΠ ΑΕ, έχουν ως εξής:

- Ως προς την επέκταση της υφιστάμενης από 15.12.2000 σύμβασης παραχώρησης:

Δεκαετής επέκταση από 12/10/2020 έως 12/10/2030 της σύμβασης παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος της ΟΠΑΠ ΑΕ διεξαγωγής, διαχείρισης, οργάνωσης και λειτουργίας των 11 παιχνιδιών (Τζόκερ, Λόττο, Πρότο, Προπογκόλ, Αριθμολαχείο 5 από 35, Κίνο, Σούπερ 3, Σούπερ 4, Μπίνγκο Λόττο και Στοίχημα/προκαθορισμένης ή μη απόδοσης).

 Το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 375 εκατ. ευρώ και επιπλέον – και μόνο για το διάστημα της επιπλέον 10ετίας – ποσοστό τέλους 5% υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου προμήθεια επί του μικτού κέρδους των ανωτέρω παιχνιδιών.

- Ως προς την άδεια για τα 35.000 παιγνιομηχανήματα:

 Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα για την απόκτηση της άδειας εγκατάστασης και εκμετάλλευσης των 35.000 παιγνιομηχανημάτων ανέρχεται στο ποσό των 560 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 473,975 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ενώ τα υπόλοιπα 86,025 εκατ. ευρώ 24 μήνες μετά την έναρξη ισχύος της άδειας.
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails