Καλώς ήρθατε

Τραγική η κατάσταση στα σχολεία

Χαοτική η κατάσταση στα σχολεία, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Περίπου 30 με 35 ευρώ θα κοστίζει σε φωτοτυπίες το κάθε βιβλίο δήλωσε στον Α984 ο πρόεδρος της ΔΟΕ Κομνηνός Μαντάς. Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, στα σχολεία έχει φτάσει ένα στα δέκα βιβλία ενώ εκτίμησε ότι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα έχει φτάσει το 70%. Επίσης, κατήγγειλε ελλείψεις και σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, υπάρχουν κέντρα διανομής βιβλίων που...δεν έχουν κανένα βιβλίο και άλλα κέντρα που έχουν ελάχιστους τίτλους βιβλίων, για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εν τω μεταξύ, την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο οικονομικός Εισαγγελέας, μετά το δημοσίευμα εφημερίδας στο οποίο ανέφερε ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια χαρτιού για την έκδοση σχολικών βιβλίων, ζημίωσε το δημόσιο με περισσότερο από 1,5 εκατομμύρια ευρώ από υπερτιμολόγηση κατά 38%.
Ποιος θα πληρώσει τις φωτοτυπίες των μαθητών;

Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Β. Κουλαϊδης, ξεκαθαρίζοντας πως το κόστος των φωτοτυπιών και τα dvd θα επιβαρύνει τις σχολικές επιτροπές και όχι τους γονείς.
Πρέπει να ενημερώσει κάποιος τον κ. Κουλαϊδη ότι οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν ευρώ τσακιστό.

Τα links για να κατεβάσετε τα σχολικά βιβλία

Βιβλία Δημοτικού

Βιβλία Γυμνασίου

Παροράματα βιβλίων Δημοτικού – Γυμνασίου

Προσχολική Αγωγή

Βιβλία τα οποία διατίθενται σε ψηφιακή μορφή για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο μπορείτε να ανακτήσετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο του αντίστοιχου μαθήματος από την αρχική ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Επίσης, βιβλία διατίθενται και από τον διαδικτυακό τόπο του Ψηφιακού Σχολείου.
το είδαμε στο taxalia

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails