Καλώς ήρθατε

Εμφανώς ο άνθρωπος αγνοεί την πραγματικότητα

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός το έχει πλέον αποδεχθεί. Στην επόμενη ΔΕΘ, την 77η, δε θα είναι αυτός που θα κόψει την κορδέλα των εγκαινίων (όχι ότι την έκοψε και φέτος). Δε θα είναι αυτός που θα μιλήσει στο Βελλίδειο και η ομιλία που έκανε σήμερα είναι η τελευταία του.

Το γεγονός και μόνο ότι στο τέλος του ομιλίας του ουσιαστικά προανήγγειλε το τέλος του πολιτικού του βίου, τα λέει όλα. «Έχω πει εδώ και καιρό. Εγώ δεν είμαι εδώ για την θέση ή την εκλογή μου. Είμαι εδώ για να πετύχουμε μαζί».

Ίσως είναι η ομολογία της αποτυχίας του και η απολογία για τα λάθη που έκανε. Αλλά μέχρι να φτάσουμε ως εκεί θα... μας βγει η ψυχή.

Ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης προανήγγειλε νέα μέτρα, νέες αποφάσεις που θα πλήξουν τους πολίτες. Είπε χαρακτηριστικά: «Πρώτη μας προτεραιότητα λοιπόν, η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Όχι μόνο γιατί είναι δέσμευσή μας έναντι των εταίρων μας, αλλά έναντι του εθνικού συμφέροντος. Η προσπάθεια θα φτάσει μέχρι το τέλος. Στην ιστορική πρόκληση που έχουμε μπροστά μας θα ανταποκριθούμε. Προχωρώντας στις μεγάλες αλλαγές που η χώρα μας χρειάζεται εδώ και χρόνια. Αυτή μας την απόφαση επιβεβαιώσαμε και στο Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Τρίτη. Και θα λάβουμε και όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σταθεί όρθια η χώρα!».

Χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους προσπαθεί να εγκλωβίσει τους Έλληνες λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς παρά να πάρει μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, προτού καν εφαρμοστούν τα προηγούμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα θα πρέπει να αποφέρουν από 1 έως 1,5 δις ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου προκειμένου να κλείσει η μαύρη τρύπα στο έλλειμμα. Αυτό ζητούν οι τροικάνοι, αυτό θα γίνει από την κυβέρνηση. Από πού θα βρεθούν τα λεφτά είναι άλλο θέμα. Κάποιοι κάνουν λόγο για έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, άλλοι νέες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, δηλαδή σε Παιδεία, Υγεία και Άμυνα όπου θα περικοπούν τα πάντα.

Επίσης, στα νέα μέτρα θα είναι και η πρόβλεψη για μειώσεις στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, αυτών που θα βγαίνουν από εδώ και στο εξής στη σύνταξη.

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός δεν καινοτόμησε. Εμφανώς ο άνθρωπος αγνοεί την πραγματικότητα, δε βλέπει τη γίνεται στην κοινωνία, δεν ακούει τις διαμαρτυρίες έξω από το Βελλίδειο.

Μιλούσε επί μισή και πλέον ώρα για τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του που όπως είπε, αλλάζει τη χώρα.

Κάλεσε τον κόσμο και πάλι να είναι μαζί του, αγνοώντας προφανώς ότι ο κόσμος τον έχει εγκαταλείψει προ πολλού και την ίδια ώρα διαδήλωνε έξω από το Βελλίδειο

Δεν έβγαλε ειδήσεις καθώς επρόκειτο για μια γενικόλογη ομιλία που ως σημεία αιχμής ήταν τα μηνύματα στην τρόικα ότι σαν… πιστό σκυλί θα ακολουθήσει όλες τις δεσμεύσεις που πήρε.

Στα αξιοσημείωτα ότι όπως είπε θα επιμείνει στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Ότι ξεκινά η Ελλάδα έρευνες πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης και η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη υπογράφεται άμεσα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας.

Μόνο ως αστείο θα μπορούσε να ακουστεί η ατάκα του ότι «βασικός μου στόχος σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα». Εδώ η ανεργία έχει ξεπεράσει το 20% και οικογένειες ζουν με δανεικά ή από τα σκουπίδια και ο κ. Παπανδρέου ονειρεύεται.

Ενδιαφέρουσα και η αρχή της ομιλίας του που ουσιαστικά είπε τα αυτονόητα. Όλοι οι Έλληνες θέλουν να αλλάξει η χώρα και να πάει μπροστά. Η συνταγή είναι το θέμα.

Κατά τα λοιπά οι ίδιες κοινοτυπίες, τα είχε πει άλλωστε και πέρυσι. Ότι θα πολεμήσει τη φοροδιαφυγή, ότι μάχεται κατά της ανομίας. Ότι ενισχύει την υγεία και την παιδεία και άλλα τέτοια!!!

Το συμπέρασμα: Ο γνωστός Παπανδρέου που βλέπει φως στο τούνελ. Όχι της χώρας, στο δικό του τούνελ. Μόνο που δεν είναι η έξοδος, αλλά το τρένο που έρχεται να τον πατήσει.
γράφει ο Αριστερός Ψάλτης
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails