Καλώς ήρθατε

Παρέα με τα ζουζούνια και τα τρωκτικά

Επιστρέφεις από τις διακοπές σου. Λέμε τώρα ότι επί μέρες είχες συνδέσει τα πάντα με Κάιρο. Το μόνο που σε ένοιαζε ήταν σε ποια παραλία θα κολυμπήσεις και αν τσιμπάνε οι μουρμούρες τον μήνα Αύγουστο.

Κι επιστρέφεις, λέμε, στην Αθήνα. Κι ανοίγεις την ιστοσελίδα ή την εφημερίδα. Διαβάζεις: Στο άρθρο 99 το Alter! Διαβάζεις: Ο αρμόδιος υφυπουργός διαρρέει το μυστικό του σχέδιο για 100.000 διορισμούς στους δήμους. Κι έπειτα αναρωτιέσαι: Εγώ, γαμώτο, γιατί γύρισα πίσω; Καλά δεν ήμουν με τα ζουζούνια της εξοχής;

Προσπαθείς να είσαι σωστός στην ζωή σου. Να μην... χρωστάς στους εργαζόμενους, να πληρώνεις στην ώρα σου τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, να μην φεσώνεις τους προμηθευτές και τις τράπεζες. Διότι θέλεις να έχεις το κούτελο καθαρό, να μην λένε ότι είσαι μπαταχτσής, απατεώνας, λαμόγιο.

Σε αυτή σου την προσπάθεια αντιμετωπίζεις τους «άλλους». Αυτούς που χρωστάνε σε όσους μιλάνε ελληνικά, που κάνουν συστηματικά απάτες σε βάρος των τραπεζών, που έχουν φεσώσει τα ταμεία. Αυτοί είναι οι ανταγωνιστές σου. Αυτούς βρίσκεις μπροστά σου. Κι αυτοί σε κτυπάνε αλύπητα: Βάζουν καπέλο στην κυκλοφορία του εντύπου τους, αποσπούν όλη την κρατική διαφήμιση, εκβιάζουν τις τράπεζες και το σύμπαν ολόκληρο αν δεν πάρουν ένα ακόμη δάνειο.

Αλλά, δεν βαριέσαι! Υπάρχει η κολυμπήθρα του άρθρου 99. Σε εσένα μπορεί να έρθει το ΣΔΟΕ για να σε κάνει φύλλο και φτερό, μπας κι έχεις μία μουτζούρα σε κάποιο τιμολόγιο. Ναι, οι ξεφτιλισμένοι. Θα έρθουν να σκίσουν εσένα που πας με τον σταυρό στο χέρι. Να σε κάνουν με τα κομματάκια. Κι οι άλλοι μπορούν να κάνουν πάρτι με τα λεφτά των καταθετών. Δεν ξέρουμε αν το ξέρουν αυτοί που θα έπρεπε κανονικά να το ξέρουν, αλλά τα λεφτά που χάθηκαν δολίως, τα λεφτά που χάθηκαν με απάτη από το τραπεζικό σύστημα, είναι λεφτά που στερούνται από το σύστημα, είναι λεφτά των καταθετών.

Τι ψάχνουμε, αδελφέ, και δεν πάμε πάλι πίσω στις παραλίες; Έλα ντε! Το πολύ – πολύ να σε πούνε πράκτορα, μασόνο ή να σε κατηγορήσουν για τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Να σου στείλουν το υγειονομικό στο μαγαζί σου για να εξετάσει αν έχεις αρκετό χαρτί υγείας για να σκουπίσει τον πισινό όλου του συνεργείου ελέγχου. Μπορεί, πάλι, να σε βρει και καμία σφαίρα ή να πέσει το αυτοκίνητό σου σε κανένα χαντάκι. Στην Ελλάδα είμαστε. Στην χώρα που όταν οι άνθρωποι βουτάνε από τις ταράτσες, οι εφημερίδες γράφουν ότι οι αποθανόντες υπέθεσαν ότι ο δρόμος ήταν η πισίνα του ξενοδοχείου των καλοκαιρινών τους διακοπών...
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
από το capital
Υγ: Και να τονίσουμε βέβαια ότι... Τα πραγματικά καυτά νέα της εβδομάδος... δεν φοράνε μαγιό!

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails