Καλώς ήρθατε

Στημένες οι επιθέσεις στη Νορβηγία;

Πριν από τα τραγικά γεγονότα της Νορβηγίας, το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δημοσιοποίησε ένα προπαγανδιστικό βίντεο που χαρακτηρίζει τους λευκούς Αμερικανούς της μεσαίας τάξης ως τρομοκράτες, και ως μέλη της «λευκής Αλ Κάιντα», ενός όρου που σχεδιάστηκε για να συμμαζέψει, και να συνενώσει την εικόνα της κατασκευασμένης από τη CIA ισλαμικής οργάνωσης, και των ακροδεξιών εξτρεμιστών των ΗΠΑ.

Το βίντεο (στο τέλος) αποτελεί μέρος της εκστρατείας υστερίας που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, και είναι συνέχεια μιας αναφοράς που διέρρευσε στα ΜΜΕ το 2009, που χαρακτήριζε τους... ελευθεριστές και τους οπαδούς της Δεύτερης Τροποποίησης (αφορά στο δικαίωμα των Αμερικανών να φέρουν όπλα), ως τρομοκράτες, και ακροδεξιούς εξτρεμιστές.

Ο φερόμενος ως δράστης στις νορβηγικές αιματηρές επιθέσεις, περιγράφεται ως ακροδεξιός εξτρεμιστής, πρώην μέλος λαϊκίστικου κόμματος που αυτοπροσδιορίζεται ως «ελευθεριακό λαϊκό κόμμα», με μια ιδεολογία που βασίζεται στον κλασικό φιλελευθερισμό.

Ο Anders Behring Breivik ανήκε στο Κόμμα της Προόδου, από το 1997 έως το 2007. Ο δηλωμένος σκοπός του κόμματος αυτού είναι η μείωση των φόρων και της κρατικής παρέμβασης. Είναι δηλαδή κάτι σαν μια ευρωπαϊκή εκδοχή του αμερικανικού Tea Party.

Η ΕΕ, το ΔΝΤ, και οι διεθνείς τραπεζίτες, ανησυχούν για την αυξανόμενη άνοδο τέτοιων κινημάτων και κομμάτων στην Ευρώπη. Όπως έγραψε πριν από μερικούς μήνες το Reuters: «Η αύξηση της επιρροής του πολιτικού λαϊκισμού στην Ευρώπη, που πυροδοτείται από την λαϊκή οργή για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, απειλεί να δυσκολέψει την επίλυση των ευρωπαϊκών προβλημάτων».

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι αντιτίθενται στο άδειασμα των δημόσιων ταμείων, προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη που οφείλονται στους τραπεζίτες, και εντάσσονται σε πολιτικά κόμματα τύπου «Πραγματικοί Φιλανδοί», το οποίο αντιτίθεται στη διάσωση της Πορτογαλίας. Η ξαφνική δημοτικότητα του συγκεκριμένου κόμματος αιφνιδίασε το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο.

Η επιχείρηση false flag (ΣΣ να το μεταφράσουμε “επιχείρηση μούφα;) της Νορβηγίας, έρχεται σε φάση που ο λαϊκισμός φουντώνει στη Γερμανία, τον διστακτικό θησαυροφύλακα της Ευρώπης σε αυτή τη τελευταία κρίση.

Οι καθεστωτικοί πολιτικοί της Γερμανίας δεν συμφωνούν με αυτή τη δεύτερη διάσωση των τραπεζιτών. Όπως λέει ο Jochen Sanio επικεφαλής της γερμανικής ομάδας BaFin, που παρακολουθεί τις χρηματαγορές της χώρας, «Ήδη το κάναμε μια φορά, και δεν μπορούμε να το ξανακάνουμε. Δεν γίνεται… αν η κυβέρνηση λεηλατήσει και πάλι τα δημόσια ταμεία, οι φορολογούμενοι θα τους κρεμάσουν όλους».

Η ΕΕ και το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο χρωστάνε στους τραπεζίτες και στην «ελεύθερη αγορά» τους, μια αγορά που είναι ελεύθερη να λαφυραγωγεί, και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους. Αυτό το διάστημα κάνουν τα πάντα για να πνίξουν κάθε αντίθετη φωνή, και κάθε αντίσταση στις ατελείωτες διασώσεις που έχουν ως σκοπό τους τη διάλυση των τοπικών οικονομιών και τη καταστροφή κάθε εθνικής κυριαρχίας.

Δεν είναι τυχαίο που τα συμβατικά ΜΜΕ συγκρίνουν ήδη τον Anders Behring Breivik με τον Timothy McVeigh. Λίγες μόνο ώρες μετά την επίθεση, το νορβηγικό κρατικό κανάλι NRK παρουσίασε τον Tore Bjørgo της αστυνομικής Ακαδημίας του Όσλο, ο οποίος ανέφερε πως η επίθεση μοιάζει με την επίθεση στο ομοσπονδιακό κτίριο της Oklahoma City το 1995, που σκότωσε 168 άτομα και που αποδόθηκε στον Timothy McVeigh. Ανέφερε μάλιστα και το Ημερολόγιο Turner, ένα αντικυβερνητικό μυθιστόρημα του William Luther Pierce, πρώην ηγέτη της ρατσιστικής εθνικιστικής οργάνωσης National Alliance, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και ως στοιχείο ενοχής στη δίκη του «στημένου θύματος» Timothy McVeigh, στον οποίο φόρτωσαν την επίθεση της Oklahoma.

Η βομβιστική επίθεση στην Oklahoma ήταν μια κλασική επιχείρηση false flag, που χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για εγκαθίδρυση κάποιων δρακόντειων αστυνομικών μέτρων στη δεκαετία του 1990. Μετά από εκείνη την επίθεση, το κογκρέσο ψήφισε για χάρη του προέδρου Clinton, μια ολόκληρη σειρά από νόμους ασφάλειας, οι οποίοι χρησίμευσαν ώστε να φτάσουμε στο περίφημο PATRIOT Act, που ίσχυσε μετά από τη στημένη επίθεση στους δίδυμους πύργους την 11/9/01.

Εκτός από τη παραπάνω χρησιμότητά της, η επίθεση στην Oklahoma έπαιξε μεγάλο ρόλο στη δαιμονοποίηση του πατριωτικού κινήματος που είχε ξεκινήσει με αφορμή την επίθεση του FBI στους Branch Davidians στο Waco του Τέξας το 1993.

Οι επιχειρήσεις False flag, που πάντα ακολουθούνται από έντονες εκστρατείες προπαγάνδας, είναι μία μόνο από τις πολλές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για να εξουδετερώσουν τις πολιτικές διαφωνίες.

Ο Breivik σίγουρα αποτελεί τη βιτρίνα για μια επιχείρηση τύπου Gladio που έχει σκοπό να καταπνίξει την αντίδραση στους τραπεζίτες. Η αρχική επιχείρηση Gladio ήταν μια στρατηγική έντασης, σχεδιασμένη από τις ελίτ, που χρησιμοποίησαν την τρομοκρατία έτσι ώστε να δυσφημιστούν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι στην Ευρώπη. Την είχε στήσει η CIA, και την στελέχωναν κυρίως πρώην μέλη της μυστικής αστυνομίας του Μουσολίνι.

Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να περιμένουμε και άλλες τρομοκρατικές επιχειρήσεις false flag. Μάλιστα, θα χρησιμοποιηθούν από τα μεγάλα ΜΜΕ για να περιγράψουν τους αντίπαλους των τραπεζιτών απατεώνων ως δολοφόνους μωρών παιδιών.

Για τις παγκόσμιες ελίτ, οι μαζικές δολοφονίες που αποδίδονται σε πολιτικούς αντιπάλους, αποτελούν ένα νόμιμο εργαλείο καταστροφής των εθνικών οικονομιών και της εγκαθίδρυσης μιας παγκόσμιας ολοκληρωτικής κυβέρνησης και ενός νέο-φεουδαρχικού τραπεζικού συστήματος.
από το antinews
Οι τελευταίες πληροφορίες από τη Νορβηγία θέλουν τον εκτελεστή του Όσλο Α. Breivik να επισκέπτεται πέρσι το Λονδίνο, όπου συμμετείχε σε πορεία της English Defense League (EDL). Πρόκειται για μια ακροδεξιά ομάδα που απαρτίζεται κυρίως από πρώην χούλιγκανς των γηπέδων. Διαθέτει μια πρόχειρη οργανωτική δομή, και φημίζεται για την ηγεσία της που αποτελείται από βίαιους, μεθύστακες, και ρατσιστές τραμπούκους. Αυτή η αρνητική εικόνα της οργάνωσης γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από το βρετανικό κατεστημένο, ώστε να δαιμονοποιηθεί οποιαδήποτε ορθή κριτική της μεταναστευτικής πολιτικής, και να χαρακτηριστεί ως ρατσιστική και ακραία.

Η EDL κατηγορείται από τα συμβατικά ΜΜΕ ως νεοναζιστική, αν και είναι καθαρά φιλοϊσραηλινή, και μάλιστα επιδεικνύει τη σημαία του Ισραήλ στις πορείες της. Βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση με φιλομουσουλμανικές ομάδες, κάτι που προσφέρει αρκετό υλικό και θέαμα στον τύπο, έτσι ώστε να συνεχίσει τη διάδοση της ρητορικής του περί «σύγκρουσης των πολιτισμών» και να κρατά τον λαό της Βρετανίας διαιρεμένο, επιτρέποντας στην κυβέρνηση, μέσω της τακτικής του διαίρει και βασίλευε, να χειραγωγεί τη κοινή γνώμη κατά το δοκούν.

Από τη στιγμή που η οργάνωση αυτή αποτελείται από χούλιγκανς, στους οποίους έχει προ πολλού διεισδύσει η αστυνομία, πολλοί αναρωτιούνται για το κατά πόσο η EDL κατευθύνεται και ελέγχεται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Γνωρίζουμε πως οι μυστικές υπηρεσίες της Νορβηγίας ήξεραν τον Breivik, και μάλιστα είχαν συμπεριλάβει το όνομά του σε μια λίστα υπόπτων για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις από τον περασμένο Μάρτιο, όταν αγόρασε μεγάλες ποσότητες λιπάσματος από ένα online κατάστημα στη Πολωνία. Αυτή η λίστα δεν περιείχε χιλιάδες ονόματα υπόπτων, μεταξύ των οποίων θα μπορούσε να παραπέσει αυτό του Breivik, αλλά αποτελούνταν από μόλις 60 ονόματα.

Ο κατάλογος των ονομάτων παραδόθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία από το νορβηγικό τελωνείο, κάτι που εξηγεί το γεγονός ότι οι αρχές γνώριζαν το όνομά του δράστη πριν καν τον συλλάβουν στο νησί Utoeya, και ενώ τα παγκόσμια ΜΜΕ θεωρούσαν ακόμη ως δεδομένο, ότι η επίθεση έγινε από εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα.

Η οικονομική κατάσταση του δράστη βελτιώθηκε σημαντικά το 2006. Σύμφωνα με τις φορολογικές του δηλώσεις, που είναι προσβάσιμες σε όλους μέσα από το διαδίκτυο (αν και αφαιρέθηκαν χθες), από εκεί που δεν είχε σχεδόν καθόλου εισόδημα, παρουσιάζεται ξαφνικά να δηλώνει περίπου $115.000 τη περίοδο 2006-2007.

Όσο έρχονται στο φως περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση του και τη ζωή του, για τις σχέσεις του με το Λονδίνο, και για τον ισχυρισμό του ότι υπάρχουν άλλοι δυο ενεργοί πυρήνες, τόσο γίνεται πιο εμφανές, ότι σίγουρα η αιματηρή αυτή επιχείρηση θα πρέπει να αφορούσε περισσότερα από ένα άτομα.

Αυτό ταιριάζει και με κάποιες μαρτυρίες που μιλάνε για πυροβολισμούς από δυο διαφορετικά σημεία του νησιού, και για έναν δεύτερο οπλοφόρο με μαύρα μαλλιά. Μάλιστα, το Σάββατο το βράδυ, στη νοτιοδυτική Νορβηγία, ένας άνδρας πυροβολήθηκε στο κεφάλι, από δυο άνδρες με στρατιωτικές στολές. Το αν αυτό το περιστατικό έχει κάποια σχέση με την επίθεση του Breivik, δεν είναι ακόμη γνωστό.

Πάντως, τόσο οι αρχές, όσο και τα καθεστωτικά ΜΜΕ της χώρας προσπαθούν απεγνωσμένα να αποθαρρύνουν οποιαδήποτε άποψη μιλά για τη πιθανότητα ενός πιο εκτεταμένου σχεδίου, εστιάζοντας αποκλειστικά στον συλληφθέντα δράστη, και αγνοώντας τα στοιχεία που θέλουν και άλλους να εμπλέκονται στη σφαγή. Αυτή η τακτική τους, διασφαλίζει στο έπακρο τους «επιχειρηματίες και πολιτικούς ηγέτες» για τους οποίους ο συλληφθείς δήλωσε πως είχε μαζί τους συνεργασία.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails