Καλώς ήρθατε

Μήπως οι ομαδάρχες της κάτω πλατείας Συντάγματος να την δουν αλλιώς; #greekrevolution

Τι συνέβη χθες στο Σύνταγμα...

Όπως είναι σε όλους μας γνωστό, κάτω στην πλατεία βρίσκονται οι "σοφοί" πολίτες που όλα τα ξέρουν, και γι' αυτό πήραν την άδεια από τη σημαία να μας μορφώσουν και να αποφασίζουν για όλους τους υπόλοιπους, και πάνω βρίσκεται ο "όχλος" που δεν ξέρει τι του γίνεται και του χρειάζεται η καθοδήγηση.

Οι κάτω λοιπόν, δεν τους φτάνει που μιλάνε σε μικρόφωνο, δεν τους φτάνει που τα μεγάφωνα τα έχουν στραμμένα προς τα πάνω (αλήθεια, αφού μεταξύ σας διαβουλεύεστε, εσείς δεν θα έπρεπε να θέλετε να σας ακούτε;) χθες έκαναν και το εξής δημοκρατικό... έφεραν και κότσαραν μεγάφωνα σε όλο το μήκος του δρόμο, στο πάνω μέρος της πλατείας!!!

Πρόσεξε, οι "δημοκρατικοί" το έκαναν αυτό, οι "δημοκρατικοί" και "σοφοί" πολίτες που βρίσκονται κάτω. Τι σκέφτηκαν λοιπόν, αυτοί οι δημοκράτες και σοφοί πολίτες: Είμαστε εδώ και συνδιαλεγόμαστε τόσον καιρό τώρα, κι εσείς οι πάνω, αυτοί που δεν ξέρετε τα στραβά σας, δεν κατεβαίνετε να μας ακούσετε; Θα σας βάλουμε τις ομιλίες μας απευθείας στ' αυτιά.
Φυσικά τα μεγάφωνα που κότσαραν στο δρόμο χθες, ξηλώθηκαν.

Μου έμειναν όμως κάποιες απορίες και θέλω οι σοφοί δημοκράτες να μου τις λύσουν.

Από την πρώτη ώρα που ο Παπανδρέου μάς έφερε τη δικτατορία και μέχρι σήμερα, φτιάχτηκαν δεκάδες ομάδες αντιμνημονιακές. Σε ΟΛΕΣ δε, συμμετείχα, ήμουν με όλους, από την αρχή του αγώνα. ΟΛΕΣ αυτές οι ομάδες προσπαθούσαν ενάμισι χρόνο τώρα να μαζέψουν το πλήθος. Καμία δεν τα κατάφερε. Γιατί; (Δεν καταλαβαίνεις, θα σου κάνω τη μετάφραση). Γιατί ΟΛΕΣ οι ομάδες συνδιαλέγονταν. Αυτό αρέσει στους ομαδάρχες, αυτό θεωρούν λύση. Ο κόσμος λοιπόν πήγαινε στις ομάδες γιατί ήθελε να αγωνιστεί, τους βαριόταν (θανάσιμα όμως) και αποχωρούσε. Και έμεναν τελικά τρεις κι ο κούκος και αναγκαστικά το διέλυαν το μαγαζί...

Και είδες πώς βγήκε τελικά, ο κόσμος ο "απλός" (αυτοί τον λένε έτσι, τον λένε απλό γιατί θεωρούν τον εαυτό τους πιο πάνω -πιο έξυπνο, πιο άξιο, πιο μάγκα). Ο κόσμος λοιπόν ο "απλός" βγήκε χωρίς ομαδάρχη!!! Χωρίς οργάνωση. Χωρίς συντονισμό.
Κάτι θέλει να σας πει ο ποιητής, αλλά ΟΛΟΙ ΣΑΣ κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.

Θα σας το κάνω λοιπόν λιανά (γιατί θέλετε δεν θέλετε, θα καταλάβετε). Δεν θέλουμε συνδικαλισμό. Δεν θεωρούμε κάποιον από εσάς άξιο για να μας τα φτιάξει, δεν θέλουμε να βγάλουμε από εσάς ηγεσίες. Δεν σας γουστάρουμε που μας θέλετε όλους ίδιους (όποιος δεν συμφωνεί με εσάς γιουχάρεται). Δεν σας θέλουμε γιατί αποσκοπείτε στη δόξα και όχι στον αγώνα, αυτόν καθαυτόν, που κάνουμε για την πατρίδα.

Ερώτηση: Μας έχετε πρήξει με το ενωτικό... Τις Κυριακές αγαπητοί μου χρειάζεται κάποιος να μας μιλήσει για ένωση; Βλέπετε να διαφωνούμε (εμείς, ο "απλός" κόσμος) με κάποιον συμπολίτη μας; Ξέρετε γιατί τις Κυριακές δεν υπάρχει διχόνοια, υπάρχει παλμός στον αγώνα και όσοι είναι εκεί το απολαμβάνουν; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΖΕΤΕ!!!!!!!!

Τις καθημερινές παίρνετε τα πάνω σας, εμείς είμαστε μια χούφτα, εσείς έχετε καταλάβει και το πάνω μέρος με εκπροσώπους σας (ήδη φέρατε το θεατρικό της άμεσης δημοκρατίας σας και πάνω -αφού δεν ερχόμαστε εμείς, εκεί με το στανιό θα μας το μπαστακώσετε, για εσάς εμείς απλά δεν ξέρουμε τι θέλουμε, εσείς ξέρετε καλύτερα ποιο είναι το σωστό, οπότε τι σας μένει.. να μας το κάτσετε με το ζόρι). Δεν φτάνει που είμαστε μια χούφτα τις καθημερινές, είμαστε όλοι και πολύ καλοί άνθρωποι, είναι ο λόγος που δεν αντιδράμε. Δεν θέλουμε τσακωμούς. Και βρίσκετε την ευκαιρία να μας κάτσετε στο σβέρκο. Κάντε τα αυτά τις Κυριακές σοφοί μου, γιατί δεν τα κάνετε; Να βγείτε με τις ντουντούκες και τα μικρόφωνα σας, να μας συλλογικοποιήσετε; Αφού για εσάς είμαστε όχλος, δεν ξέρουμε αυτά που εσείς ξέρετε, και πρέπει να μας τα μάθετε. Γιατί δεν βγαίνετε τις Κυριακές να μας τα πείτε;

Μια άλλη ερώτηση. Ο λόγος που μιλάτε σε μικρόφωνο (και παλαμάκια, μαζί πάνε αυτά) στο πλήθος, είναι για να μας ενημερώσετε. Εμείς που είμαστε Σύνταγμα θεωρείτε ότι δεν ξέρουμε; Τότε γιατί είμαστε εκεί; Αν πιστεύετε ότι ο κόσμος χρειάζεται κάτι παραπάνω να μάθει, για να ξεκουνηθεί όπως λέτε από τον καναπέ, γιατί του μιλάτε στο Σύνταγμα; Γιατί μιλάτε σ' αυτόν που έχει ήδη βγει; Να πάτε στις γειτονιές κύριοι με την ντουντούκα σας να ενημερώσετε τον κόσμο για να έρθει Σύνταγμα. Αλλά στις γειτονιές... δεν θα έχετε κοινό (έδρανο, παλαμάκια), γι' αυτό δεν πάτε. Άρα ο σκοπός σας δεν είναι η ενημέρωση, αλλά μια θεσούλα για μετά. Μην αυταπατάστε, κολυμπηθρόξυλο δεν θα μείνει όρθιο. Όλα τα σκατά στον ίδιο βόθρο θα πέσουν.

Άλλη ερώτηση. Χθες που ήρθα να σας ζητήσω να κλείσετε τα πάνω μεγάφωνα (στην ομαδούλα σας των 30 ανθρώπων), μίλησα χωρίς μικρόφωνο και με άκουσαν οι πάντες. Φάνηκε από το γιουχάρισμα που μου ρίξατε. Πείτε μου παρακαλώ γιατί χρειάζεστε το μικρόφωνο (το βάθρο, τα παλαμάκια, πάντα ένα είναι όλα αυτά), αγνοί μου αγωνιστές;

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά ο κόσμος σιγά-σιγά μειώνεται. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά ο λόγος που φεύγει είναι οι κουραδο-ομιλίες σας. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά αν φύγει ο κόσμος, ο "ΑΠΛΟΣ", αυτοί θα νικήσουν. Άρα θα βγάλω λανθασμένα το συμπέρασμα ότι γι' αυτούς δουλεύετε;

Ένα άλλο πολύ δημοκρατικό που κάνουν οι δημοκράτες και σοφοί πολίτες, οι κάτω, είναι το εξής. Παίρνουν αποφάσεις (η παρεούλα των 30 ατόμων έτσι;) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΩΣ, και θεωρούν ότι το πλειοψηφικό δικό τους αποτέλεσμα είναι γενικά η πλειοψηφία!!! (Κάτι δεν θυμίζει;). Με παράδειγμα. Οι σοφοί δημοκράτες οι κάτω, έθεσαν προς ψήφιση το θέμα με τις καντίνες. Αφού μαλλιοτραβήχτηκαν κάμποσο, αποφάσισαν ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ (τολμάς να πεις και κάτι άλλο;), ότι πρέπει να φύγουν οι καντίνες από το Σύνταγμα (;;;;;). Όμως αυτοί είναι 30 ανθρωπάκια, πώς θα κάνουν πράξη αυτό που ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ αποφάσισαν; Τι έκαναν λοιπόν οι δημοκράτες, σοφοί φίλοι μας. Έφεραν έναν δικό τους πάνω, τον έκαναν ντουντουκαδόρο του "απλού" (αδαή) κόσμου, και.. αφού ο δικός τους πρώτα πήγε με τα νερά των πάνω, κι έγινε φίλος μας, μας μπαστακώνει με το έτσι θέλω τις αποφάσεις των σοφών των αποκάτω...

Για του λόγου το αληθές, προχθές, βγήκε ο ντουντουκαδόρος και είπε (στο ξαφνικό, στο άσχετο έτσι, εκεί που λέγαμε συνθήματα): "Τώρα όλοι μαζί θα πάμε ειρηνικά να διώξουμε τις καντίνες από την πλατεία"... Έτσι ακριβώς τα είπε, σαν να απευθύνεται σε δίχρονα. Ερώτηση: Αυτό δεν ονομάζεται δημαγωγία; Κοίτα να δεις φίλε μου πώς την έχω δει. Επειδή ήττα τρως ΜΟΝΟ όταν παραιτείται του αγώνα, δεν έχω σκοπό να εγκαταλείψω το τερέν.

Δεν θα με κάνεις εσύ ο άμαθος να φύγω από κούραση και τελικά ο εχθρός να νικήσει. Άρα τι μένει; Θα πάψεις εσύ να με ενοχλείς (αν δεν το κάνεις, με το στανιό θα σε παύσω εγώ). Όλων εσάς των ειδικών σάς διαφεύγει η βασικότερη αρχή της δημοκρατίας, που αυτή είναι.. ΤΑ ΟΡΙΑ.

Μετάφραση: Τα δικαιώματά σου σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικά μου. Αν ήθελα να σε ακούσω θα ερχόμουν κάτω. Πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι δεν με ζορίζει κάποιος για να απέχω. Είναι η άποψή μου, δεν θέλω να σε ακούω. Και ΠΡΕΠΕΙ αναγκαστικά να την δεχτείς. Αν δεν κλείσετε τα μεγάφωνα οικειοθελώς, υπάρχει και ο άλλος τρόπος. Γιατί... το να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη των υπολοίπων, λέγεται τραμπουκισμός. Και όχι δημοκρατία. Και εμείς δημοκρατία παλεύουμε για να φέρουμε. Και πρέπει να τη φέρουμε πρώτα στην πλατεία.

Ένας από το πλήθος (Η ανωνυμία είναι απαραίτητη, δεν πρέπει κανείς να γίνει διάσημος. Αυτοί στους οποίους αναφέρομαι ξέρουν ποια είμαι, μπορούν να με βρουν εύκολα, στο ίδιο σημείο βρίσκομαι κάθε μέρα).
από τον Ακτιβιστή
Σχόλιο apneagr: Για διαβάστε και αυτό... Στα άδυτα της “Άμεσης δημοκρατίας” της “κάτω” πλατείας Συντάγματος

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

george είπε...

και εγω νομιζα οτι ημουν εγω ο περιεργος που δεν του αρεσαν αυτα.!! το εργο το εχουμε ξαναδει. χυνουν αιμα καποιοι, και μετα καποιοι τους καπελωνουν τους καθονται στο σβερκο και αν αντιδρασουν τους στελνουν στη μακρονησο,στα θυμαρακια κλπ. (βλεπε το'21 το '47 το '74 κλπ.)

Ανώνυμος είπε...

εύγε, άλλος ένας λόγος να φαγωνόμαστε αναμετάξυ μας αντί να φάμε αυτούς που πρέπει!
Συνεχίστε έτσι, δυναμικά, μπράβο...
Εγώ μεταναστεύω γιατί σας βαρέθηκα!! από την αρχαία ελλάδα ακόμα σε αυτό το έδαφος μαλώνουμε. Όταν ενωθήκαμε κερδίσαμε και μετά ξεκινήσαμε εμφυλίους, διχασμός για τα κόμματα, διχασμός για τις ομάδες, διχασμός για το κίνημα της αγανάκτισης που μας έβγαλε στους δρόμους! Συγχαρητήρια και πάλι.. Ας κερδίσει ο καλύτερος ρήτορας σας εύχομαι, έτσι μιας και άρχισε η κουβέντα για τη 'δημοκρατία' που γεννήθηκε σε αυτό το μέρος.

Related Posts with Thumbnails