Καλώς ήρθατε

H Δημοκρατία που φοβάται

Οι δημοκράτες που μας κυβερνούν έχουν ξεχάσει την έννοια της λέξης δημοκρατία, είμαστε για αυτούς υπόδουλοι στην κάθε αρρωστημένη σκέψη που κανουν, είμαστε είδος προς εξαφάνιση και αδιάφορα περνάνε ότι νομοσχέδιο θέλουν χωρίς να ενδιαφερθούν για το τι χρειαζόμαστε σαν λαός.

Και όμως δεν είναι άτρωτοι και ας το δείχνουν με πλαστό προσωπείο, δείτε τι έγινε με το θέμα της Κερατέας ,όχι μόνο έκαναν πίσω, δεν ήταν τόσο απλό αυτό που έγινε και ας μην το πάρουμε ετσι.

Τα φιλικά τους ΜΜ"Ε" το έκαναν γαργάρα, τι άλλο να το κανουν, οι δυναμικοί και αδιάλλακτοι κυβερνήτες οπισθοχώρησαν σαν κατουρημένα παιδάκια, κατάλαβαν ότι το ξύλο, η βια, η καταπίεση δεν περνάει και έκαναν γενική οπισθοχώρηση.

Οι διαχειριστές μας φοβούνται και έχουν κάθε δίκιο να...
νοιώθουν ετσι.
Έχουν φέρει την χώρα σε κατάσταση παράνοιας, προσπαθούν με τεχνάσματα να παρουσιάσουν την εικόνα της καταστροφής σαν εικόνα ελπίδας, δεν είναι πλέον πιστευτοί παρά μόνον από τους κομματικούς τους συμβούλους, τρέμουν την ιδέα ότι θα καταλήξουμε χρεοκοπημένοι, ξέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης είναι δικό τους, πόσο θα αναφέρουν σαν αιτία της καταστροφής την αξιωματική αντιπολίτευση;

Έρχονται σκληρά νομοσχέδια, έρχεται ο κωδικός άλιμενταριους, έρχεται η κάρτα του πολίτη με μικροτσίπ η χωρίς, έρχονται νέες μειώσεις στο εισόδημα και αυξήσεις στις τιμές, που θα δικαιολογηθούν για όσα κανουν;Ακόμη και οι φίλοι τους θα τους εγκαταλείψουν.

Ο επόμενος μεγάλος φόβος τους είναι τα ιστολόγια, δεν τους αρέσει η αλήθεια, θέλουν την νοσηρή ενημέρωση των δελτίων ειδήσεων, θέλουν το ψέμα τους να μην έχει αντίλογο.
Τρέμουν τις αποκαλύψεις, κλεισμένοι μέσα σε αίθουσες, κυκλοφορούν με τον φόβο των αντιδράσεων, τι ωραία δημοκρατία που έφτιαξαν, την δημοκρατία της υστερίας.

Στους επόμενους μήνες θα ξεκαθαρίσουν πολλά, το τέλος της απολυταρχίας είναι κοντά, θέλουν να ελέγξουν τον πληθυσμό αλλά δεν τους βγαίνει το σχέδιο, η παγκοσμιοποίηση θα μείνει ένα ακόμη όραμα του οραματιστή της 79ης θέσης.
Η πείνα ξεσηκώνει, και όταν πεινάσουν πολλοί όσοι ακόμη τρώνε θα φοβηθούν.

Και όταν ξεσηκωθεί ο λαός τότε δύσκολα θα τον κρατήσουν με μηνύματα για διαφάνεια και τιμωρία των ενόχων. Διότι μέσα στους ενόχους θα είναι και αυτοί.
από το harrytsopanos

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails