Καλώς ήρθατε

Ο Κερκυραϊκός “παράδεισος” του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος!!!

Είναι πράγματι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων από την αρχή της εφαρμογής του μνημονίου έως και σήμερα!!!

Ένα φαινόμενο μοναδικό στην Ελληνική Επικράτεια, που χρήζει άμεσης επιστημονικής κοινωνιολογικής μελέτης από Κυβέρνηση, Τρόικα, ΔΝΤ και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις ώστε να εντοπιστούν οι λόγοι και οι αιτίες που το προκαλούν.

Μία ομαδική κοινωνική συμπεριφορά των Κερκυραίων πολιτών την οποία το LISTON Place "έκπληκτο" παρακολουθεί προσεκτικά μήνες τώρα, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι να σιγουρευτεί για την εγκυρότητα της ύπαρξης της.

Μετά όμως και από τις...μεγαλειώδεις Κερκυραϊκές Πασχαλινές Εκδηλώσεις που έγιναν, μας έφυγαν και οι τελευταίες αμφιβολίες (ελπίδες που είχαμε για το αντίθετο).
Έφθασε η ώρα (με πόνο ψυχής) να παραδεχθούμε, αυτό που μέσα μας (λόγω του ότι είμαστε βέροι Κερκυραίοι) δεν θέλαμε με τίποτα.

Έφθασε η στιγμή να αποδεχθούμε αυτήν την πρωτοποριακή και "αφύσικη" τοπική πραγματικότητα.

Η Κέρκυρα είναι ο τελευταίος επίγειος "παράδεισος" των Ελλήνων πολιτικών!!!

Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα οι πολιτικοί δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους στην Κέρκυρα... βολτάρουν ανέμελοι.

Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου τους πετύχουν τους γιουχάρουν στην Κέρκυρα τους...χειροκροτούν.

Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου τους δουν τους πετούν γιαούρτια, ντομάτες κ.λ.π. στην Κέρκυρα τους πετούν...λουλούδια!!!

Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν το Πάσχα όπου Κερκυραίοι και μη Πολιτικοί παρέλασαν αρκετές φορές εν μέσω δεκάδων χιλιάδων κόσμου και όχι μόνο δεν ακούστηκε καμία διαμαρτυρία αλλά υπήρξαν (άκουσον-άκουσον) και χειροκροτήματα.

Από την κ. Γκερέκου και τον κ. Δένδια έως τον κ. Παπούλια και τον κ.Καρατζαφέρη, όλοι τους πέρασαν ένα ονειρικό Πάσχα νιώθοντας την λατρεία των φτωχών υπηκόων τους!!!

Το ΜΕΓΑ δε παράδοξο πως...ούτε καν οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού (προερχόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδος) δεν παρουσίασαν "ανάρμοστη" συμπεριφορά, αλλά αντιθέτως εναρμονίστηκαν με αυτήν των ντόπιων μας έχει κάνει πολύ καχύποπτους.

Ρε...Μήπως μας ρίχνουν κάτι στο νερό; Μήπως μας ραντίζουν από ψηλά; Μήπως φταίει το πολύ πράσινο; Μήπως παρακολουθούμε πολύ Τηλεόραση;

Έχουμε σπάσει το κεφάλι μας και ειλικρινά δεν μπορούμε να βρούμε τι φταίει.

Προτείνουμε λοιπόν στην Κυβέρνηση την άμεση διερεύνηση - εύρεση των λόγων που προκαλούν αυτό το φαινόμενο ώστε όχι μόνο να μπορέσει να λύσει το τεράστιο πρόβλημα που έχει ο πολιτικός κόσμος στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και γιατί όχι στην συνέχεια να εξάγει την τεχνογνωσία αυτή στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά ή μη κράτη που ήδη έχουν πάρει ή θα πάρουν ανάλογα "φιλολαϊκά" μέτρα, ώστε να κρατούν ταυτόχρονα τους υπηκόους τους αποχαυνωμένους !!!

Επίσης μέχρι να βρεθούν τα αίτια αυτού του "φαινομένου" προτείνουμε στον κ.Παπανδρέου (εν όψη και των νέων μέτρων), καθώς και στους υπόλοιπους μνημονιακούς αρχηγούς να στέλνουν τους Βουλευτές και τα στελέχη τους για ολιγοήμερη παραμονή στο Νησί μας για ανάταση ηθικού.

Διακοπές...θάρρους βρε αδελφέ!!!
από το liston place
Σχόλιο: Θα μου ήταν πολύ διασκεδαστική μέχρι δακρύων η «ομαδική κοινωνική συμπεριφορά» συμπαθών κατά τα άλλα Κερκυραίων πολιτών, αν δεν είχα πέσει επάνω σε κάτι “στοιχεία”, με τα οποία συναρτώμενη η συμπεριφορά τους και οι εν γένει «μεγαλειώδεις Κερκυραϊκές Πασχαλινές Εκδηλώσεις» κρίνονται επιεικώς περίεργες, αν όχι απαράδεκτες, όταν μάλιστα τα πάντα καταρρέουν γύρω μας και η Χώρα μας ευρίσκεται υπό αμείλικτη και ανελέητη ΚΑΤΟΧΗ από Τοκογλύφους-Δανειστές, με την συνέργεια και υποταγή ελληνόφωνων!

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται κοσμητικά επίθετα για να εκφράσω την θλίψη και τον αποτροπιασμό μου για την… “χαζοχαρούμενη” διάθεση αρκετών νεοελλήνων σ’ όλη την Ελλάδα. Απλά αρμόζει σ’ αυτήν την περίπτωση το απόσταγμα σοφίας των Προγόνων μας:

«Των Οικιών Υμών (και Ημών) εμπιπραμμένων, Υμείς Άδετε!!!»

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails