Καλώς ήρθατε

Τι δεν μας είπε ο κ. Παπανδρέου χθες

Δεν μας είπε πως κατόρθωσε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να πάρει τα spreads από τις 130 και να τα φθάσει πάνω από τις 1000 μονάδες βάσεις.

Δεν μας είπε γιατί κλείνουν τα μαγαζιά και γιατί οι επιχειρήσεις σπεύδουν να ενταχθούν στο άρθρο 99.

Δεν μας είπε γιατί, αφού υπήρχαν λεφτά, δεν τα έριξε στην αγορά ώστε να αντιμετωπισθεί η ύφεση.

Δεν μας είπε ότι εφ' όσον οι Τράπεζες πήραν, από την κυβέρνηση του 100 δις ευρώ, δεν «έριξαν» ούτε ένα ευρώ, στη «πραγματική οικονομία».

Δεν μας είπε πως...η ανεργία ξεπέρασε το 15%, όταν το 2008 ήταν κάτω από το 7%, αντίθετα μας είπε ότι δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, πούντες;

Δεν μας είπε γιατί κλείνει σχολεία και γιατί αναστέλλει λειτουργίες Νοσοκομείων.

Δεν μας είπε γιατί αύξησε τους έμμεσους φόρους αντί ν’ αυξήσει τους άμεσους, ως δικαιότερους έναντι των «ασθενέστερων οικονομικά» πολιτών.

Δεν μας είπε τέλος, πως κατάφερε ν’ αυξήσει τον πληθωρισμό, που ξεπέρασε το 5% - όταν το 2008 ήταν κάτω του 1%.
Πράγματι είναι κατόρθωμα και χρειάσθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια να το πετύχει, όταν, με τη δική του πολιτική μειώθηκαν τα εισοδήματα όλων των πολιτών και ταυτόχρονα ανατιμήθηκαν όλα τα βασικά είδη διατροφής, εν μέσω μάλιστα της μεγαλύτερης μεταπολεμικής ύφεσης.
Τη μόνη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε, είναι ότι ο κ. Παπανδρέου από τα πολλά ταξίδια που κάνει και ως «θιασώτης της παγκοσμιοποίησης», έχει «μπερδέψει» τις χώρες, δεν μας μιλούσε για την Ελλάδα!
Του Στάθη Σαραφόπουλου
Οικονομολόγου

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails