Καλώς ήρθατε

Χρυσωρυχεία Χαλκιδικής : Γιωργάκη και Τίνα τα μάθατε τα νέα;...

H Ιερισσός θα γίνει η νέα Κερατέα!

Με μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση την Κυριακή 13 Μαρτίου στο κέντρο της Ιερισσού Χαλκιδικής, περισσότεροι από 3.000 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής διατράνωσαν την αποφασιστικότητα τους να ματαιώσουν την, καταστροφική περιβαλλοντικά και όχι μόνο, επένδυση της εταιρία "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε." (συμφερόντων Μπόμπολα) στην περιοχή του όρους Κάκκαβος.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας από σχεδόν όλα τα...δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αριστοτέλη, ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα των επιτροπών αγώνα κατά των χρυσωρυχείων Αρναίας, Σταγείρων - Ακάνθου, Παναγίας, Ορμύλιας, Πολυγύρου και Νέων Μουδανιών, δημιουργώντας ένα τετελεσμένο για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, σε ότι αφορά τη μεθοδευόμενη επένδυση στο όρος Κάκκαβος που θα ναρκοθετήσει το μέλλον όλης της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής.

Την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της περιοχής σε αυτή την προοπτική. Σημαντικό ρόλο στη γιγάντωση της αντίδρασης των πολιτών έπαιξαν θλιβερά επεισόδια που προκλήθηκαν μετά το συλλαλητήριο υπέρ της επένδυσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Παλαιοχώρι, από τους εργαζόμενους της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, υποψήφιους εργαζόμενους και υπό τις ευλογίες της δημοτικής αρχής του Δήμου Αριστοτέλη, της οποίας επικεφαλής είναι ο κ. Χρήστος Πάχτας (ο γνωστός υπουργός που περιέλαβε σε νομοσχέδιο το 2003, χαριστική τροπολογία υπέρ των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία, που οδήγησε στη δική του απομάκρυνση από την κυβέρνηση και στη διαγραφή έξι βουλευτών που την ψήφισαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.!).

Λίγες ώρες μάλιστα πριν από το συλλαλητήριο της Ιερισσού, άγνωστοι επιχείρησαν να καταστρέψουν το "φυλάκιο" της Ολυμπιάδας, που αποτελεί σύμβολο του νικηφόρου αγώνα των κατοίκων της περιοχής ενάντια στα χρυσωρυχεία της "TVX GOLD Hellas" to 1994-1995. Είναι σαφές πλέον και παρά τις συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται - σε μέσα ενημέρωσης της περιοχής και όχι μόνο - να εμφανιστούν οι αντιτιθέμενοι ως μια μικρή μειοψηφία και το σιγοντάρισμα των σχεδίων της "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε." από δεκάδες δημοσιεύματα για το ΙΓΜΕ και τον ορυκτό πλούτο της Β.Ελλάδας που πρέπει σήμερα ειδικά σε καιρό κρίσης να εξορυχθεί, ότι οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη δε συμφωνούν με την επένδυση.

Όπως φώναζαν όλοι οι παρευρισκόμενοι στο συλλαλητήριο: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
από το calle drama!

3 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Οποια πετρα κι αν σηκωσεις, Μπομπολας απο κατω !
Ρε Γιωργακη, εισαι σιγουρος οτι δεν του εδωσες και το βρακι σου ?

ComputerGuy είπε...

Και μετά κλαίτε ότι "δεν έχουμε ανάπτυξη (κλαψ..) , επενδύσεις (λυγμ..), δουλειές.." κ.λπ. κ.λπ.

Και συνεχίζετε να κλαίτε να συνομωσιολογείτε για Ελληνικό Eldorado του ορυκτού πλούτου που οι κακοί Εβραιό-Τουρκο-Αμερικανό-Ρωσό-Σκοπιανό-τέτοιοι δεν μας αφήνουν να εκμεταλευτούμε....

Αποφασίστε τι θέλετε τελικά απανταχού τις γης παντογνώστες συνομωσιολόγοι...

Δεν γίνεται να φτιάξεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά....

Και αν δεν ήταν ο Μπόμπολας και ήταν κάποιος άλλος, πάλι θα γκρινιάζετε και να βλέπετε παντού προδότες....

Και αυτό απλά γιατί είστε επαγγελματίες γκρινιάρηδες και αρνητές των πάντων....

Οσον αφορά την Κερατέα, αφού δεν θέλετε να γίνει ο ΧΥΤΥ εκεί, προτείνω να γίνει μπροστά στο σπίτι σας (γιατί κάπου πρέπει να γίνει τελικά...)

Και σιγά μην νοιάζοντια οι κάτοικοι για τα αρχαία (αν υπάρχουν αρχαία). Αν μπορούσαν θα έχτιζαν το εξοχικό τους πάνω σε αυτά... Η μήπως λέω ψέματα????

Υ.Γ. Γιατί είμαι σίγουρος ότι μετά από αυτό το σχόλιο θα βρεθώ άνθρωπος του Παπανδρέου, Αμερικάνων, Εβραίων, Μπόμπολα κ.λπ. ?????

Ανώνυμος είπε...

Αυτό συμβαίνει όταν παύει το κράτος να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πολίτη.

Κερατέα: Δεν θέλουν ΧΥΤΑ γιατί εκτός του ότι είναι παράνομος, σιγά μην πιστεύουν το κράτος ότι θα κάνει σωστό έλεγχο.

Χαλκιδική: Δεν θέλουν μετταλεία γιατί σιγά μην πιστεύουν το κράτος ότι θα κάνει σωστό έλεγχο.

Εγώ: Δεν πατάω σε Δημόσια Υπηρεσία και Νοσοκομεία γιατί σιγά μην πιστέψω το κράτος ότι κάνει σωστό έλεγχο και τα λειτουργεί σωστά και με εξυπηρετεί...

Αι σιχτιρ κολοκράτος....

Related Posts with Thumbnails