Καλώς ήρθατε

Πάμε απεργία πείνας;

Τώρα που τελείωσε το πανηγύρι, για να μην ξεχνάμε έτσι εύκολα, είπα να επαναφέρω το θέμα στην γελοία του μορφή. Αν είχε ποτέ άλλη μορφή εκτός από την γελοία.

Ας πούμε ότι μαζευόμαστε καμιά 20ριά νοματαίοι. Εσείς, εγώ, κάποιοι άλλοι, και πάμε σε μια αίθουσα της Νομικής.
Σηκώνουμε πέντε πανό με αιτήματα, κι αρχίζουμε απεργία πείνας.

Μην μου πείτε ότι δεν έχετε, οι περισσότεροι, θέματα τα οποία χρονίζουν τόσο πολύ από πλευράς προσοχής της πολιτείας που τα έχετε ξεχάσει κιόλας. Όλοι έχουμε λίγο-πολύ. Επαγγελματικά, κοινωνικά, τοπικά, προσωπικά, διάφορα. Θα βρούμε μερικά.

Ερωτήσεις τρεις....
- Πόσο λογικά, ή παράλογα, ή και παράνομα ακόμη, μπορούν να είναι τα αιτήματα μας αυτά και όμως να στέκονται στο σημερινό αλαλούμ της Ελληνικής κοινωνίας;
- Πόσοι, ποιοι, και πως λέτε ότι θα μας συμπαρασταθούν;
- Ποια λέτε ότι θα είναι η κατάληξη μας;

Να τολμήσω μερικές μαντεψιές.

1. Πόσο λογικά, ή παράλογα, ή και παράνομα ακόμη, μπορούν να είναι τα αιτήματα μας αυτά και όμως να στέκονται στο σημερινό αλαλούμ της Ελληνικής κοινωνίας;
- Πήγα φαντάρος, ενώ οι γυναίκες δεν πάνε. Ως πότε πια; Τώρα ούτε οι άντρες στον στρατό!
- Τρώω για χρόνια στη μάπα τα Ελληνικά νοσοκομεία. Βοήθεια, κινδυνεύω!
- Βαρέθηκα να μου την πέφτουν οι «αδερφές». Θέλω και εγώ να την πέφτω στις «αδερφές».
- Βαρέθηκα να έχουν όλοι δικαιώματα εκτός από μένα. Θέλω δωρεάν νοσοκομεία, δωρεάν σχολεία, χαρτιά ταξιδιού, ειδικό καθεστώς εργασίας, και τα παιδιά μου να μην έχουν ευθύνη σε ότι αποκτήσουν από αυτή μου την συμπεριφορά.
- Θέλω να ψηφίσετε Βουλευτή και μένα! Να έχω έδρανο, και αυτοκίνητο!
Αλλιώς θα μείνω εδώ να πεθάνω και το αίμα μου επάνω σε εσάς και την χώρα σας. Καλό είναι η κυβέρνηση να δει με συμπάθεια τα αιτήματα μας (αν δεν θέλουν κανα «Δεκέμβρη»).
Ξέχασα, και κάτι ακόμη:
- Όχι άλλες τρύπες στα μακαρόνια!

2. Πόσοι, ποιοι, και πως λέτε ότι θα μας συμπαρασταθούν;
Κανείς. Ούτε επιτροπές. Ούτε άρθρα στα blogs. Ούτε κλαψομούνικα άρθρα σε εφημερίδες. Ούτε έγκριτοι νομικοί με λογοπιρουέτες υπέρ μας (νόμος του ’30 περί καταστημάτων, για κοίτα την τρίτη παράγραφο δεξιά, είδες;). Ούτε κορώνες Διεθνούς Δικαίου (διότι είμαστε ιθαγενείς υπαγόμενοι στο τοπικό, λένε 29 κατασκευαστές πλυντηρίων). Ούτε πατερναλιστικές παρεναίσεις υπέρ μας, κρυμμένου εκβιασμού και απειλής προς την υπόλοιπη κοινωνία από επώνυμους. Ούτε ο φερέφωνος Λάκης Λαλάκης θα μας δείξει φάτσα-μόστρα, ενώ θα στηρίζεται όλο συγκίνηση στην μαγκούρα του μικροφώνου.
Γενικά, βλέπω χλωμό να μας δούμε στην tv ακόμη και σε ρεπορτάζ παρωδία, έστω με άσχετο τίτλο: «βγήκαν στο καταχείμωνο να μετρήσουν τις γόπες». Θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ, ούτε καν για πλάκα δεν θα αναφερθούν σε εμάς.
Άρα;

3. Ποια λέτε ότι θα είναι η κατάληξη μας;
Στην καλύτερη, στον Κορυδαλλό κατευθείαν, αν δεν μας περάσουν πρώτα και από κάνα φρενοκομείο για «το καλό μας».
Στην χειρότερη και πιθανότερη, θα σηκωθούν άλλες 10 ομάδες, τουλάχιστον, που θεωρούν ότι προσβάλλονται από τα αιτήματα μας, ή ότι θίγονται τα δικά τους δικαιώματα με τις αξιώσεις μας. Άλλοι θα μας τουλουμιάζουν στο ξύλο, με τους αστυνομικούς να κοιτάνε, και άλλοι, ανάλογα την παράταξη θα μας πετάνε μέχρι και μολότωφ, μπανάνες, παντόφλες, μπιντέδες, ότι έχει ευχαρίστηση ο καθένας.
Άρα;

Άρα στην συγκεκριμένη περίπτωση κάτι κοινής αποδοχής έγινε, ΕΞΑΡΧΗΣ, εκεί πίσω στα πολιτικά παρασκήνια. Από πολύ δεξιά μέχρι πολύ αριστερά κάτι σχεδίασαν και μας φόρεσαν όλοι μαζί, και θα το μάθουμε εν καιρώ και αυτό.
από το Άναυδος

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

kopria είπε...

Αν τα αιτήματά σου είναι τόσο σοβαρά ώστε να σου δώσουν την δύναμη να συνεχίσεις καμιά 10αριά μέρες να το συζητήσουμε.
Αλλά νομίζω σε 2-3 ώρες θα έχετε πάει για σουβλάκια

Related Posts with Thumbnails