Καλώς ήρθατε

Ψηφίστηκε τελικά η αποπληρωμή χρεών του Λαμπράκη από το ελληνικό κράτος!

Ψηφίστηκε τελικά στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο επί της αρχής που περιλαμβάνει την διάταξη που προβλέπει την αποπληρωμή δανείου του Μεγάρου Μουσικής από το ελληνικό κράτος.

Με σκανδαλώδη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να αποπληρώσει δάνειο 95 εκατ. ευρώ που πήρε το 2007 από την Εθνική Τράπεζα ο Χρήστος Λαμπράκης. Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως ο Λαμπράκης είχε για εγγυητή του δανείου το ελληνικό Δημόσιο και τώρα που το Μέγαρο Μουσικής επικαλείται οικονομικά προβλήματα, το Δημόσιο καλείται να αποπληρώσει το χρέος.

Το Δημόσιο είχε εγγυηθεί γι’ αυτό το δάνειο και πλέον στον...
καινούργιο νόμο σημειώνει πως αναλαμβάνει την υποχρέωση πληρωμής των δόσεών του χωρίς να έχει μελλοντικά απαιτήσεις από τον ΟΜΜΑ. Πρόκειται για δάνειο 25 χρόνων με εξαμηνιαίες δόσεις, αξίας 95 εκατ. ευρώ και περίοδο χάριτος 6 χρόνων για το κεφάλαιο.

Η συγκεκριμένη διάταξη δεν συνάντησε «σθεναρές» αντιδράσεις στη Βουλή και μάλιστα ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς επιχειρηματολόγησε υπέρ της ψήφισης της συγκεκριμένης διάταξης λέγοντας ότι σε περίπτωση καταψήφισης το Μέγαρο Μουσικής κινδυνεύει να κλείσει.

Η Ν. Δ. ψήφισε μαζί με την Κυβέρνηση, την τροπολογία για την ανάληψη εκ μέρους του Δημοσίου, ημών των φορολογουμένων δηλαδή, ενός δανείου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, δικαιολογώντας της στάση της Ν.Δ. , δήλωσε σήμερα : "Το Μέγαρο Μουσικής είναι περιουσία του ελληνικού λαού, παράγει πολιτισμό, δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να καταρρεύσουν όλα. Το Μέγαρο θα πρέπει να βοηθηθεί, το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι για όλο το λαό!"

Λυπούμαι, πολύ αλλά η Ν.Δ. δεν είχε καμιά δουλειά, σε δύσκολους καιρούς, να συναινεί σε τέτοιες δαπάνες. Δηλαδή θα κάνουμε το ΜΜΑ μια άλλη ΔΕΚΟ την οποία θα συντηρεί ο Έλληνας φορολογούμενος το εισόδημα του οποίοι δέχεται άγριες επιθέσεις;

Το Μέγαρο είναι ο απόλυτος ορισμός της διαπλοκής!

Το διηύθυνε εν λευκώ ο αείμνηστος X. Λαμπράκης και τώρα το διευθύνει ο πρώην γραμματέας της ένωσης ελληνικών τραπεζών, ο κ. Μάνος, εκλεκτός επίσης του ΔΟΛ!

Είναι δυνατόν το Μέγαρο, με τόσους μεγάλους χορηγούς να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδά του;

Ας περικόψει τις δαπάνες του! Ας βρει χορηγούς ή άλλους πόρους. Όχι, πάντως να φορτώνουμε τη διαχείρισή του στον Έλληνα πολίτη.

Αυτό το μήνυμα θέλει να στείλει η Ν,Δ.; Ότι θα στηρίζει τις αποτυχημένες δραστηριότητες της διαπλοκής;

Και κάτι τελευταίο, το "παραγόμενο αποτέλεσμα" δεν είναι για όλο το λαό. Αρκεί μόνο να δείτε ποιοι συμμετέχουν στα προγράμματα του Μεγάρου και θα καταλάβετε….

Υ.Γ. Το δάνειο είχε εγγυηθεί το 2007 η Κυβέρνηση Καραμανλή, τότε που πολεμούσε τους ….."νταβατζήδες"

Σχόλιο apneagr: Ανήκεις σε αυτό το τμήμα του ελληνικού πληθυσμού που πιστεύει ότι το «MEGA» και «ΤΑ ΝΕΑ» είναι έγκυρα μέσα ενημέρωσης;
Ανήκεις ακόμα σε αυτούς που αναρωτιούνται γιατί υποστηρίζουν τόσο πολύ την κυβέρνηση, το ΛΑΟΣ και την Τρόικα;

Τουλάχιστον ΤΩΡΑ ελπίζω να καταλάβεις το γιατί…

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

DIONISIS L MARGARIS είπε...

δεν κατάλαβα δηλαδή γιατί να πληρώσει το δημόσιο?
Όταν κάνει μια εκδήλωση το ΜΜΕ τα παίρνει απο τρείς μεριές.Απο τον χορηγό(με τεράστια αφισσα),απο τα εισιτήρια και απο το ΥΠΠΟ.Γιατί πήρε δάνειο?Πότε έκανε απολογισμό πρός το ΥΠΠΟ και ποιός υπάλληλος τον παρέλαβε?Είναι πρόκληση η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου,απο τη στιγμή που υπάρχουν χορηγοί και μπαίνει και εισιτήριο.Τι να πεί και Η Εθνική Λυρική Σκηνή που χρόνια τώρα μένουν απλήρωτοι οι συντελεστές για μισθούς τρείς φορές χαμηλότερους απο αυτούς που παίρνουν κάποια στλέχη του ΜΜΑ!!!

Related Posts with Thumbnails