Καλώς ήρθατε

Ο πράσινος Τιτανικός και τα ποντίκια

Μη μου πείτε μετά από όλα όσα έχουν συμβεί στην κυβέρνηση δεν έχει σίγουρα θέση και ο…Ντίνος Ηλιόπουλος με την περίφημη ατάκα του «δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα».

Συντροφικά μαχαιρώματα, υπουργικές κόντρες, δελφίνοι που σκέφτονται την επόμενη ημέρα, βουλευτές σε νευρική κρίση κι ένα πρωθυπουργός που δεν μπορεί να κουμαντάρει ούτε το κόμμα του.

Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση με το...επεισόδιο Βενιζέλου – Ραγκούση είναι απλά ένα από όλα όσα συνθέτουν το σήριαλ με τίτλο «Ο πράσινος Τιτανικός και τα ποντίκια».

Τα «καρφιά» του ενός υπουργού στον άλλο αναδεικνύουν όμως και ένα άλλο ζήτημα: Τον πόλεμο των δελφίνων για τη διαδοχή. Ζήτημα που καθίσταται πλέον ορατό καθώς οι «δευτεροκλασάτοι» παίρνουν θέση δίπλα σε εκείνους που προτιμούν.

Οι έριδες είναι πολλές, περισσότερες ίσως κι απ’ ότι είναι τα υπουργεία. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει διαβάστε:

Κατ΄ αρχάς δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος υπουργός που να «συμπαθεί» τον Γ. Παπακωνσταντίνου, οπότε ο τσάρος είναι μόνος εναντίον όλων. Και δε φταίνε οι… όλοι αλλά ο ένας στην προκειμένη περίπτωση. Ο υπουργός Οικονομικών έχει συγκρουστεί ή απλά έχει διαφωνήσει με τον Βενιζέλο, με τον Λοβέρδο, με τον Ραγκούση, με την Κατσέλη, με τον Πάγκαλο, με τον Ρέππα, με την Μπιρμπίλη και ούτω κάθε εξής.

Ο Γ. Ραγκούσης, δεύτερος τη τάξει στην κυβέρνηση είναι στα μαχαίρια με τον αντιπρόεδρο κ. Πάγκαλο, με τον Βενιζέλο, έχει τυπικές σχέσεις με την Διαμαντοπούλου και τον Χρυσοχοϊδη.

Η κ. Μπιρμπίλη έχει προκαλέσει την οργή μιας σειράς βουλευτών όπως ο Δ. Ρέππας ή ακόμη και ο κ. Παμπούκης για το Ελληνικό.

Πολύ τυπικές οι σχέσεις Διαμαντοπούλου με Χρυσοχοϊδη καθώς και οι δύο είναι δελφίνοι.

Ο Χρ. Παπουτσής έχει αρχίσει και εκνευρίζει πολλούς με μια σειρά από άστοχες κινήσεις στο υπουργείο του ενώ ο ίδιος τα έχει βάλει με τον υπουργό Οικονομικών για τα κονδύλια που έχει κόψει για την ΕΛ.ΑΣ.

Η κ. Κατσέλη αμφιβάλλουμε να μιλά με κάποιον αφού την έχουν βάλει στο στόχαστρο και το Μαξίμου και η τρόικα.

Ο Θ. Πάγκαλος αν έφευγε κάποιοι θα έκαναν πάρτι αφού δεν αντέχεται να χύνει την καρδάρα με το γάλα μόλις η κυβέρνηση πάει να κάνει κάτι καλό ενώ τα λεγόμενά τους κατά καιρούς έχουν εκνευρίσει και τον πρωθυπουργό.

Τέλος, με το θέμα της Υπατίας βγήκαν και οι αστοχίες και οι αδυναμίες της κυβέρνησης να ελέγξει τον εαυτό της. Ραγκούσης κατά Βενιζέλου, ψύχρα με Παπουτσή, η Αννα Νταλάρα για κάποιους κόκκινο πανί και πάει λέγοντας.

Σε γενικές γραμμές μπάχαλο με όλη τη σημασία της λέξης. Και το ζήτημα δε μένει εκεί. Δεκάδες βουλευτές ξεσπαθώνουν κατά καιρούς κατά υπουργών και μόνο οι απειλές των εκλογών τους αναγκάζουν να συμμορφωθούν και να ψηφίσουν νομοσχέδια.

Υπάρχουν πάντως και κάποιοι υπουργοί που απλώς δεν… υπάρχουν. Και να μην είχαν δηλαδή γραφεία δε θα έχανε η Βενετιά βελόνι. Είτε επειδή το αντικείμενό τους είναι ανούσιο είτε επειδή κάνουν λευκή απεργία, η ουσία είναι ότι είναι αόρατοι. Π.χ. ο Σκανδαλίδης, ο Δρούτσας, ο Γερουλάνος, η Μπιρμπίλη, ο Διαμαντίδης. Ολοι αυτοί αλλού γι’ αλλού.

Επίσης, για πρώτη φορά ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται αδύναμος ή μάλλον όχι πανίσχυρος στο κόμμα του, κάνοντας κάποιους να πάρουν θάρρος. Ήδη μαθαίνουμε ότι πέφτουν τηλέφωνα σε διάφορα Media και διευθυντές από τους επίδοξους δελφίνους όπως τον Χρυσοχοΐδη, τον Ραγκούση, την Διαμαντοπούλου, τον Λοβέρδο.
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails