Καλώς ήρθατε

ΜΙΤ και ΖΙΡAAT

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του "Κόσμου του Επενδυτή" ο κορυφαίος αμυντικός αναλυτής Μάνος Ηλιάδης αναφέρθηκε στον ρόλο της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ που λειτουργεί στην Κομοτηνή, ανοίγει στην Ξάνθη και ετοιμάζεται για Ρόδο – Κω. Είχε και παλιότερα αναφερθεί στη μακρά εμπλοκή της σε παλαιότερες ενέργειες εναντίον των Ελλήνων (χρηματοδότηση του κεμαλικού στρατού στην περίοδο του Μικρασιατικού πολέμου, αποδέκτης του εξοντωτικού φόρου περιουσίας εις βάρος των Ελλήνων της Πόλης την περίοδο 1942-1944…), καθώς και στην Κύπρο κατά την διάρκεια του αγώνα της ΕΟΚΑ.

Στο βιβλίο του Ηλιάδη...«Το απόρρητο Ημερολόγιο της ΚΥΠ για την Κύπρο», (Εκδόσεις Ι. Σιδέρη, 2007) παρετίθετο αυτούσιο ένα σημείωμα της ΚΥΠ με ημερομηνία 7-9-1959, όπου απεκαλύπτετο ότι η Ziraat Bankasi ανέλαβε την χρηματοδότηση της Τουρκικής Αγροτικής Τράπεζας που είχαν συστήσει οι Τουρκοκύπριοι, η οποία και αυτή, σύμφωνα με παλαιά στελέχη της ΚΥΠ, ήταν φωλιά Τούρκων πρακτόρων. Τώρα ο Μ.Η. βασισμένος σε αξιόπιστες κουρδικές πηγές μιλά για μια πολύ πιο σκοτεινή δραστηριότητα αυτής της τουρκικής κρατικής τράπεζας και συγκεκριμένα για άμεση εμπλοκή της σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες στο Ιράκ.

Σε άρθρο της πάντοτε καλά πληροφορημένης, περί τα τουρκικά, κουρδικής εφημερίδας Ozgur Politika της 16ης Οκτωβρίου 2006, με τίτλο «Αυτή δεν είναι Τράπεζα, είναι Επιχειρησιακή Βάση της ΜΙΤ», αναφέρεται ότι το υποκατάστημα της τράπεζας Ζιραάτ στη Βαγδάτη παίζει τον ρόλο επιχειρησιακής βάσεως της ΜΙΤ στο Ιράκ και ότι οι πληροφορίες από υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και άλλες πηγές διαβιβάζονται κρυπτογραφημένες στην Άγκυρα, μέσω του ειδικού τεχνικού εξοπλισμού ασφαλούς επικοινωνίας που έχει εγκατασταθεί στην τράπεζα.

Η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται και από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Azadiya Welat, που εκδίδεται στο Ντιαρμπακίρ της Τουρκίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υποκατάστημα της Τράπεζας Ζιραάτ στη Βαγδάτη βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ιράκ και της εφημερίδας Al Ceride, στην συνοικία Al Weziriya και τονίζεται ότι η τράπεζα αποτελεί εξ ολοκλήρου κάλυμμα για τη δράση της ΜΙΤ και των πρακτόρων της στην περιοχή. Οι υποτιθέμενοι τραπεζικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στην Ζιραάτ, στην ουσία είναι όλοι επαγγελματίες πράκτορες και στελέχη της ΜΙΤ. Μάλιστα αποκάλυψε τα ονόματα ορισμένων από το «τραπεζικό» προσωπικό της Ziraat στη Βαγδάτη, μεταξύ των οποίων και του Aysur C., που είναι αξιωματικός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κι εμφανίζεται ως διευθυντής της Τράπεζας.

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

hackaday είπε...

Τουρκικός επεκτατισμός... Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια...

Related Posts with Thumbnails