Καλώς ήρθατε

Το βίντεο που σόκαρε τη Βρετανία

Καρέ - καρέ οι σκηνές σοκ που πάγωσαν την κοινή γνώμη στη Βρετανία και έκαναν τον γύρο του κόσμου. Η περίπτωση του ακτιβιστή φοιτητή Τζόντυ Μακιντάιρ σε ένα βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους (Vid.)

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τι προκαλεί το ρίγος στην υπόθεση του φοιτητή Τζόντυ Μακιντάιρ στη Βρετανία. Αν είναι οι σκηνές που κατέγραψε η κάμερα, κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης για τις περικοπές στις υποτροφίες και την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.

Στις σκηνές αυτές, αστυνομικοί επιτίθενται στον... Τζοντυ, τον πετούν κάτω από την αναπηρική του καρέκλα και τον σέρνουν στο δρόμο.

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς, εάν το ρίγος το προκαλεί ο ίδιος με τη συνέντευξή του στο BBC. Πάσχοντας από εγκεφαλική παράλυση, ο Τζόντυ μιλά με δυσκολία, όμως πεντακάθαρα, εξηγεί ότι του επιτέθηκαν δύο φορές την ίδια βραδιά και όχι μία και την πρώτη, τον χτύπησαν με γκλοπ και τον έσυραν και πάλι.

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς εάν το ρίγος το προκαλεί το γεγονός, ότι ο Τζόντυ προσπαθεί να εξηγήσει το αυτονόητο -ότι δεν αποτέλεσε φυσική απειλή για τις δυνάμεις ασφαλείας, καθώς είναι ανάπηρος. Χρειάστηκε να το κάνει όμως, καθώς ο δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως εάν κινήθηκε με το καρότσι του εναντίον των αστυνομικών:

"Δεν είμαι σε θέση να το κάνω" είπε ο Τζόντυ, "είναι αδύνατο να κινηθώ μόνος μου το καρότσι το σπρώχνει ο αδελφός μου. Είναι ξεκάθαρο ότι το έκαναν για να προκαλέσουν τη βίαιη αντίδραση των φοιτητών, που έβλεπαν τι συνέβαινε. Και το έκαναν δύο φορές".

Δεν είναι σίγουρο εάν προκαλεί ρίγος η ψυχρότητα της ερώτησης του δημοσιογράφου που έχει δει και ο ίδιος τις σκηνές: "Γιατί δεν υπέβαλλες καταγγελία έως σήμερα;" σαν η καταγγελία - η επίσημη- στις ίδιες αρχές που έσυραν τον Τζόντυ από το καρότσι στο οδόστρωμα, να είναι η μόνη ικανή να δώσει υπόσταση στο περιστατικό.

Δεν είναι σίγουρο τέλος, εάν προκαλεί ρίγος η διακριτική οργή του Τζόντυ, που δεν ξεσπά σε λεκτικές επιθέσεις και δεν θυματοποιεί τον εαυτό του, ωστόσο με μια δύναμη που δεν την έχει το σώμα του, αλλά ο μαχητικός του χαρακτήρας και η σκέψη του, απαντά σταθερά: "Δεν είμαι το πραγματικό θύμα εδώ. Το πραγματικό θύμα είναι φοιτητές σαν τον Αλφι Μέντοους, που βρίσκεται στο νοσοκομείο, ένα βήμα πριν το θάνατο, καθώς ένας αστυνομικός τον χτύπησε στο κεφάλι με γκλοπ, και χρειάστηκε να χειρουργηθεί στον εγκέφαλο"...

Τελικά ίσως το ρίγος στην υπόθεση του Τζόντυ να το προκαλεί το γεγονός, ότι σαν ίσος προς ίσο, επέλεξε το δικαίωμα στην παρουσία, σε μία διαμαρτυρία που τον αφορά. Και μεις - όλοι πιο αδύναμοι από κείνον- τον αντιμετωπίζουμε σαν ανήμπορο και τον ξεδιαλέγουμε, για να στιγματίσουμε μία βία τόσο ανοικτή, όσο το πνεύμα του.

Το βίντεο είναι με ελληνικούς υπότιτλους:


από το news247
Σχόλιο Aaton: είδατε τον γελοίο δημοσιοκάφρο, την πληρωμένη μούμια των καναλιών, που προσπαθεί ασταμάτητα να διαστρεβλώσει την αλήθεια;
Είδατε την πληρωμένη μερίδα των ΜΜ"Ε" πως λειτουργεί; Τον είδατε πώς διέκοψε αμέσως τον νεαρό, μόλις τους είπε "μου θυμίζετε τον τρόπο που κάλυψε το BBC το Παλαιστινιακό.."; στο 8:02
Σας το ξαναλέω, τα ΜΜ"Ε", και τα πιόνια που λειτουργούν ως μεταδότες διαστρεβλωμένων ειδήσεων, είναι οι πρώτοι μεγάλοι εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων.

4 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

AATON είπε...

Τον είδατε τον γελοίο δημοσιοκάφρο, την πληρωμένη μούμια των καναλιών, που προσπαθεί ασταμάτητα να διαστρεβλώσει την αλήθεια;
Είδατε την πληρωμένη μερίδα των ΜΜΕ πως λειτουργεί; Τον είδατε πώς διέκοψε αμέσως τον νεαρό, μόλις τους είπε "μου θυμίζετε τον τρόπο που κάλυψε το BBC το Παλαιστινιακό.." ;
Σας το ξαναλέω, τα ΜΜΕ, και τα πιόνια που λειτουργούν ως μεταδότες διαστρεβλωμένων ειδήσεων, είναι οι πρώτοι μεγάλοι εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων.

Ανώνυμος είπε...

Σοκαριστικό βίντεο!
Ξεδιάντροπη καφρίλα από τον δημοσιογράφο!
Κυρίως όμως συγκινηθηκα πολύ από τον τρόπο που μίλησε ο Τζόντυ και το ήθος του. Το γεγονός πως τόλμησε να βγει και να μιλήσει με τόση δύναμη, τον κάνει παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς!
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Είναι όντως συγκλονιστική η συνέντευξη και εντυπωσιακή η στάση του Jody.
Σχετικά με την δημοσιογραφική παρουσίαση, ανεξάρτητα με τη στάση του δημοσιογράφου, που δεν ξέρω αν έτσι αισθανόταν η προσπαθούσε να προβοκάρει το νεαρό, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε ότι έβγαλε στον αέρα για 8 λεπτά τη συνέντευξη , και ουσιαστικά το κανάλι δε λογόκρινε τίποτε.
Αυτό, δε γίνεται έτσι εύκολα στα Ελληνικά κανάλια. Ούτε στο 902 δεν θα άφηναν να διατυπώσει κάποιος για τόσα ώρα απόψεις αντίθετες στην πολιτική του καναλιού....

NewNeuromancer είπε...

Στο βίντεο βλέπουμε έναν άνθρωπο με εγκεφαλική παράλυση να συλλαμβάνεται με τρόπο απάνθρωπο από εγκεφαλικά παράλυτους αστυνομικούς, οι οποίοι βέβαια υπακούουν στους εξ ίσου εγκεφαλικά παράλυτους ανωτέρους τους, που τους έδωσαν την εντολή της σύλληψης ή προσαγωγής κτλ νομικίστικα...

Η Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι αποφασισμένη και είναι εναντίον μας. Αυτό, όσο περνάει ο καιρός, γίνεται περισσότερο από φανερό. Όμως, δυστυχώς, η ώρα της συσπείρωσης των πολιτών φαίνεται να αργεί ακόμα.

Πάντως, το μήνυμα της εικόνας είναι σαφές, οποιοσδήποτε κι αν ηγείται μιας εκστρατείας εναντιώσεις στα σχέδια του Νέου Ολοκληρωτισμού θα υφίσταται τις συνέπειες: είτε είναι άντρας, είτε γυναίκα, είτε Άνθρωπος με Ειδικές Ανάγκες, είτε γέρος, είτε 15χρονος(!) κτλ.

Ξέρουμε πως θα τελειώσει αυτή η ιστορία. Αυτό που δεν ξέρουμε (προς το παρόν) είναι το πότε θα αρχίσει το «πανηγύρι» ο εξωφρενικά υπομονετικός λαός. Μια σπίθα χρειάζεται…

Έτσι για έπνευση... κλικ εδώ

Related Posts with Thumbnails