Καλώς ήρθατε

Η λευκή απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, συνεχίζεται...

Χριστούγεννα με τόνους σκουπιδιών συσσωρευμένους σε κάθε γειτονιά φαίνεται ότι θα περάσουν οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, καθώς εξακολουθεί να υπολειτουργεί η υπηρεσία καθαριότητας με τις ευθύνες να γίνονται μπαλάκι μεταξύ εργαζομένων στον τομέα και απερχόμενου Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη.

Ήδη για σήμερα Τρίτη, οι εργαζόμενοι του δήμου έχουν προγραμματίσει σε... στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάνει λόγο για παιχνίδια του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, τα οικονομικά των εργαζομένων τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, μαζί με τις υπερωρίες των προηγούμενων μηνών, η συνολική οφειλή του δήμου απέναντί τους ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ κανείς δεν διασφαλίζει την παραμονή τους (των συμβασιούχων που προσελήφθησαν επι δημαρχίας Κακλαμάνη) στις θέσεις τους.

Παρά μάλιστα το γεγονός ότι η απεργία των υπαλλήλων του Δήµου Αθηναίων κρίθηκε την περασµένη εβδοµάδα παράνοµη και καταχρηστική, εξακολουθούν στην πράξη να απέχουν µερικώς από τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσµα στους δρόµους της πρωτεύουσας να συσσωρεύονται περισσότεροι από 5.000 τόνοι σκουπιδιών.

Αρνητικά σχολίασε τη στάση του απερχόμενου δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Εργαζομένων στους Δήμους, Θέμης Μπαλασόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να μπω στην ψυχολογία ενός δημάρχου που έχει χάσει τις εκλογές».

Πυρά κατά του Νικήτα Κακλαµάνη εξαπέλυσαν τη Δευτέρα τόσο ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός όσο και ο νέος δήµαρχος Αθηναίων Γιώργος Καµίνης. «Ο µηχανισµός καθαριότητας του ∆ήµου Αθηναίων βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση. Ο τρόπος που οργανώθηκε και διοικήθηκε µέχρι σήµερα αποδείχθηκε πλήρως αναποτελεσµατικός», τόνισε ο κ. Καµίνης.

«Ντρέποµαι για το αίσχος των σκουπιδιών»
, υπογράµµισε από την πλευρά του ο κ. Σγουρός, κατά την οµιλία του στην εκδήλωση ανάληψης καθηκόντων ως προσωρινός πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails