Καλώς ήρθατε

Βρυχάται το βαθύ ΠΑΣΟΚ για την αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ

Να στηρίξει τις πολιτικές που επιτάσσει το μνημόνιο ζήτησε από τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε το διάστημα που απομένει μέχρι την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου, ως το πλέον κρίσιμο της 4ετίας.

Να στηρίξουν τις προσπάθειες της... κυβέρνησης ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας του Εθνικού συμβουλίου Μ. Καρχιμάκης.

Ο κομματικός κάβος για τον Γ. Παπανδρέου φαίνεται να είναι μεγάλος, δεδομένων των σαρωτικών αλλαγών που έρχονται σε δημόσιο και ΔΕΚΟ.

Είχε προηγηθεί επίθεση στον πρωθυπουργό από τον επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γ. Παναγιωτακόπουλο.

Δεν μπορούμε να είμαστε σοσιαλιστές της λιτότητας επισήμανε. Η κοινωνική ανοχή έχει φτάσει στα όρια της.

Τα κυρίαρχα κράτη, τόνισε έχουν ως πυξίδα την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων και όχι την εξυπηρέτηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πολιτική συνδιάσκεψη του κόμματος μέσα στο 2011 ζήτησαν τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου, κάτι που φέρεται να αποδέχθηκε ο ΓΠ.

Συγκροτείται τριμελής επιτροπή που θα συζητά τα ν.σ. πριν κατατεθούν στη Βουλή.

Σε αυτήν θα εκπροσωπείται η κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα.

από το rthess
«Στις ΔΕΚΟ θα συγκρουστούμε με τα σπλάχνα μας, αλλά θα πρέπει να γίνει. Τελεία.» Αυτά δήλωσε χθες ο τσάρος της Οικονομίας, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, και όπως βλέπετε στη φωτογραφία ο Ραγκούσης γέλασε.

Βρε κοίτα τι μαθαίνουμε εμείς οι μη παροικούντες στη σοσιαλιστική Ιερουσαλήμ! Αν αυτό δεν είναι πολιτικός ρατσισμός, αν τούτο δεν αποκαλύπτει περίτρανα τον άθλιο ρόλο και τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή μας χρεοκοπία, αν η ταύτιση των ΔΕΚΟ των αστρονομικών ελλειμμάτων με το λεγόμενο βαθύ ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια αδιάσειστη αλήθεια, και αν η φαυλοδημοκρατία μας δεν στηρίζεται στη συναλλαγή και στη διαφθορά συνειδήσεων, τότε το 1+1 μπορεί να κάνει και τρία!

Ώστε τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι οι πολίτες τούτης της χώρας, δεν είναι η ελληνική κοινωνία, όπως άλλωστε θα έπρεπε να συμβαίνει και με όλα τ’ άλλα κόμματα, αλλά μια συγκεκριμένη ελίτ πράσινων κρατικοδίαιτων που βούλιαξαν τη χώρα στην εξαθλίωση και τους έντιμους μεροκαματιάρηδες του ιδιωτικού τομέα στην απόγνωση. Αυτό κι αν δεν είναι κομματικός ρατσισμός! Αυτό κι αν δεν είναι ο απόλυτος εκφυλισμός της δημοκρατίας!

Πάντως μας πήραν είδηση και οι εξαποδώ. Να τι έγραφαν οι Financial Times στις 30 Ιουλίου 2010: «Στο κυβερνητικό κόμμα, η παλιά φρουρά - που πρόσκειται στον αριστερό εθνικισμό αλλά ακόμα περισσότερο στο βόλεμα και στις μπίζνες - είναι δυσαρεστημένη. Υπάρχει ακόμα το βαθύ ΠΑΣΟΚ και δεν κοιμάται, απλά παρακολουθεί». (πηγή)

Όσο για την επαπειλούμενη από τον Γ. Παπακωνσταντίνου σύγκρουση με τα σπλάχνα τους, σιγά τα ωά! Είδαμε τι σύγκρουση εννοούν με τις μετατάξεις των πρώην εργαζομένων στην Ολυμπιακή. Όπως καταγγέλλει το Capital (25-11-2010), «Την ώρα που οι υπάλληλοι της Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) καταγγέλλουν ότι η υπηρεσία τους "φορτώνεται" 325 πιλότους και 162 τεχνικούς χωρίς αντικείμενο εργασίας και παχυλές αμοιβές, εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής μετατάσσονται, σύμφωνα με υπουργικές αποφάσεις, ακόμη και σε ΔΕΚΟ που έχουν μπει στο στόχαστρο της τρόικας και είναι πρώτες στη λίστα προς αναδιάρθρωση, όπως ο ΗΣΑΠ και ο ΟΑΣΑ!»

Κι ενώ ο ιδιωτικός τομέας θρηνεί καθημερινά απολυμένους – παιδιά ενός κατώτερου θεού τσι "δημοκρατίας" – η κυβέρνηση υπόσχεται ότι δεν θ’ απολυθεί κανένας από τους υπεράριθμους του χρεοκοπημένου Δημοσίου (δείτε εδώ), κάτι που ζήτησε και ο Αντώνης Σαμαράς ως προϋπόθεση για να συναινέσει σε άλλα, έχοντας αμφότεροι ανακαλύψει τη συνταγή να φτιάχνουν σκορδαλιά χωρίς σκόρδο!
Μαρία Σεφέρου

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails