Καλώς ήρθατε

Μια φορά κι έναν καιρό... ήταν μια ωραία χώρα που την έλεγαν Ελλάδα

Είχε και έναν πρωθυπουργό που εκλέχτηκε με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο.
Και βάλθηκε να την τινάξει αυτήν την ηρεμία για να εξοφλήσει το χρέος του προς τους συμμάχους που τον βοήθησαν στην εκλογή του. Αρχικά αρνήθηκε ότι είχε γίνει μέχρι τότε στον τόπο του θαρρείς και ήταν εξωγήινος που τα έβλεπε για πρώτη φορά όλα και ας είχε επίθετο τρίτης γενιάς πρωθυπουργών. Έφταιγε λέει η κακιά ΝΔ. Αυτήν ο λαός επειδή είναι κακιά την είχε ξεχάσει είκοσι χρόνια στον πάγκο και την έβαλε να παίξει στο παρά πέντε μήπως κάτι αλλάξει και μετά πάλι ΠΑΣΟΚ.

Επειδή λοιπόν ο άνθρωπος ήξερε τι έπρεπε να κάνει είπε αρχικά ότι η χώρα θα καταστραφεί από ένα παγόβουνο.
Και τότε ως δια μαγείας οι κερδοσκόποι βάλθηκαν να χρεοκοπήσουν τι χώρα μας αντί να πιστώσουν χρόνο στον καπετάνιο που πάσχιζε να ξεφύγει από το παγόβουνο. Τότε ήταν που ο ελληνικός λαός έμαθε τον καινούριο του εχθρό τα spreads. Πριν τον κυρ καπετάνιο του παγόβουνου η χώρα δανείζονταν σαν χώρα Ευρώπης, μετά φθάσαμε τις χίλιες μονάδες.

Μετά αναγκαστήκαμε κατά τον... καπετάνιο να πάμε στο μνημόνιο με βοηθό τους άλλοτε εχθρούς.
Η προσπάθεια ξεκίνησε με τους κακούς να μας δίνουν πίστωση χρόνου.
Ο ελληνικός λαός πολέμησε γενναία, αν και το μνημόνιο του έπαιρνε πολλά, κρατήθηκε δεν λιποτάχτησε και αυτό το είδαν κάποιοι σοβαροί επενδυτές και ξεκίνησαν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα. Τα spreads άρχισαν να πέφτουν στην αρχή αργά αλλά η ολοένα και μεγαλύτερη αντοχή του ελληνικού λαού ενθάρρυνε και άλλους και έπειτα και άλλους. Φθάσαμε σε οριακό σημείο αν τα πράγματα πήγαιναν έτσι η Ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να σκέφτεται την είσοδο στις αγορές και ο ελληνικός λαός την ελευθερία του.

Εκείνη τη στιγμή κάποιοι φοβήθηκαν ότι το παιχνίδι των υψηλών spreads τελείωνε και από εκεί και πέρα ο ελληνικός λαός θα μπορούσε να είναι πάλι δυνατός και να ασκήσει μόνος τα δικαιώματά του.
Τότε ήρθε ο από μηχανής θεός (πρωθυπουργός) και σκέφτηκε τις εκλογές.Το αποτέλεσμα είναι η όλη προσπάθεια να αναιρεθεί και να φτάσουμε στην αρχή.

Όμως τώρα το θεριό ξέρει ότι ο ελληνικός λαός είναι πληγωμένος και πιο ευαίσθητος και θα φέρει τον πανικό εύκολα.
Δεν ξέρει όμως ότι όταν αρνηθήκαμε στους Ιταλούς το έκανε ένας δικτάτορας.
Δεν ξέρει όμως ότι τώρα ξέρουμε και εμείς και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το παιχνίδι του.

Γι αυτό οτιδήποτε είναι να γίνει σε αυτόν τον τόπο είτε λέγεται μνημόνιο είτε χρεωκοπία πρέπει να γίνει ομαδικά. Τότε ναι έχει νόημα ο κόπος μας και είμαστε και σίγουροι για το αποτέλεσμα. Μην αφήνεται το χρόνο να κυλάει αυτοί που μιλάνε σήμερα για χρεοκοπία την ξεχνάν όταν περνάει λίγο θετικός χρόνος και τανάπαλιν.

Ποιος ευθύνεται για τη χρεοκοπία;
Η χρεοκοπία της χώρας το 2010 κατά τη γνώμη μου οφείλεται στις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης κατά 80% και κατά 20% στη σύγχυση και τις άστοχες κινήσεις της τωρινής. Η προηγούμενη κυβέρνηση από το 2004 μέχρι το 2008 αύξησε τις δαπάνες για μισθούς στο δημόσιο κατά 80%. Το 2009-09 αντί να πάρει μέτρα έδινε ψεύτικα στοιχεία για το έλλειμμα και έκανε εκλογές.

Φυσικά τώρα οι ευθύνες για τους χειρισμούς εξόδου από την κρίση βαρύνουν την τωρινή κυβέρνηση, ειδικά αν πάμε σε εκλογές ή δεν προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Για το χρεοκοπημένο μοντέλο της ελληνικής οικονομίας που εφαρμόστηκε από την μεταπολίτευση και μετά ευθύνεται κατά 80% ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η Ν.Δ. έχει ευθύνες γιατί, αντί να το αλλάξει, βολεύτηκε με αυτό για πελατειακούς λόγους.

Για να κερδηθεί ο πόλεμος δε γίνεται με πρωθυπουργό αυτόν. Θέλουμε οικουμενική κυβέρνηση που θα έχει σα σκοπό μετά από 2-3 χρόνια μνημονίου να μας βγάλει στις αγορές, στην ελευθερία μας.

3 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας απειλεί τον λαό για να ψηφίσει άτομα που πρόσκεινται στην παράταξη του,γιατί με τα λεγόμενα του είναι οι καλύτεροι και επίσης μετά το ''debate'' που ο θεός να το κάνει debate,λέει ότι το είπε για δοκιμή,όταν είδε τα spread να παίρνουν τα ύψη,τότε καταλαβαίνουμε τι μας περιμένει έχοντας η Ελλάδα στο τιμόνι έναν τέτοιο άνθρωπο!!!!!!!!!!

ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΕΥΘΗΝΗ. ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ: Δι-Νε-Του.…Μ-βλάκα!!
Απορία ενός.... ΝΑ ΤΙ ΕΛΕΓΑ 20/4/92
Με ποιό δικαίωμα πουλούν την Ελλάδα και για ποιόν λόγο, 12 χιλιάδες δισεκατομμύρια (12 τρις) χρωστάτε από την ανικανότητα σας και την ασχετοσύνη σας, και θα σωθείτε με τα 25 δις (05%). Απορώ πως δεν τους "λιντσάρανε", δεν τους "κρεμάσανε" τους ο οικονομολόγους του Κράτους (η 5 δυστυχία). Πως τολμάτε όλοι οι ανίκανοι ανεύθυνοι ανέντιμοι με την ατιμωρησία σας να υποθηκεύσατε την Ελλάδα και θα μας την κάνουν κατάσχεση.
Και ένα τμήμα ηλίθιου λαού (που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το πεντακοσάρικο από το πεντοχίλιαρο) σας θαυμάζει και σας χειροκροτεί, αίσχος.
Θα τολμούσατε ανίκανοι να αναλαμβάνετε να σώσετε την οικονομία της Ελλάδος την διακυβέρνηση της χώρας με τέτοιο χρέος; αν είχατε υπευθυνότητα ή αν σας έβαζαν να πληρώσετε την ανικανότητα σας; Όταν πτωχεύσει ένα μαγαζί, της συνέπειες της πληρώνει το αφεντικό, εσείς έχετε καμιά ευθύνη; και σκοτώνεστε για την κουτάλα και να μας βάζετε και άλλο μέσα στην εξάρτηση, και στη δουλεία, με την ανικανότητα σας την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ σας και την ανεντιμότητά σας ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ, (θα μας κάνουν κατάσχεση το προβληματικό κράτος).
Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε 800 ΔΙΣ και σε 8 χρόνια ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ την Ελλάδα άλλα 5 ΤΡΙΣ και η Ν.Δ σε 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟΝ 6 ΤΡΙΣ, σύνολον 12 ΤΡΙΣ, και ακόμη δεν τους "κρέμασαν" ή δεν "αυτοκτόνησαν", οι οικονομολόγοι. (Τολμούν και δηλώνουν την ειδικότητά τους!) Δάνεια για ΜΗ κερδοσκοπικούς (επιχειρησιακούς) σκοπούς περνούν ΜΟΝΟΝ οι ηλίθιοι και οι κομπιναδόροι, ΜΟΝΟΝ για επενδύσεις δικαιολογείτε να πάρουν. Μη μου πείτε αυτό κάνουν και τα ξένα κράτη, ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ δεν έχουμε την ηλιθιότητα. Στα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ η πλειοψηφία να είναι 80%. Ο λαός πρέπει να ψηφίσει μόνον αυτούς που θα τον εγγυηθούν για την εξάλειψη του εξωτερικού χρέος το δυνατόν συντομότερων, αν ρίξεις 3,5 τρις τον χρόνο στην Ελλάδα που δίνουμε για τόκους θα μας ζηλεύει και η Ελβετία
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ (Σελ.030)
1) Για όλα ΦΤΑΙΕΙ το κράτος και ο μισθός ο βαρβάτος.
2) Για όλα φταίει ο πρωθυπουργός, και της κακοδαιμονίας συνεργός,
διότι αναλαμβάνει για να λύσει όλα τα προβλήματα, και είναι όλο ψευτιές και
ευφυολογήματα. Τα ίδια τα "ποιήματα", πάντα απ' τα ίδια βλήματα.
3) Φταίει και ηλίθιος λαός, που αρχηγούς τους βγάζει, και τα παιδιά τους
ύστερα στον πόλεμο τα σφάζει.
=ΛΑΟΣ:. Ο κυρίαρχος μαλάκας, έτσι τον δουλεύουν όλοι, και του λεν δεν είσαι βλάκας.
=Για όλα ΦΤΑΙΕΙ το κράτος και ο μισθός ο βαρβάτος.
ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΣ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΣ, ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΤΗΣ,
της κρατικής μας της μηχανής η ΑΘΛΙΟΤΗΣ, και των πολιτικών η... "ανωτερότης".

==ΞΑΝΑ:== ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ ΣΟΚ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ === (Ο τσουμπάνς) 25/1/86 (Σελ.02)

Εγώ απ' τη ζωή ένα κατάλαβα, κι ας είμαι και τσουμπάνς με τη φλογέρα,
απ' τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ μην περιμένετε, να δείτε στη ζωή σας ΑΣΠΡΗ μέρα.

Η μάναμ κι ο μπαμπάμ όλοι πεθάνανε, έτσι και σεις και όλοι μας θα πάμε,
ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ μια μέρα να 'ρθει πιο καλή, κι' ως τότε τον σανό μας θα μασάμε.
--------- Ρεφρέν ----------
Επειδή οι τριακόσιοι μοιάζουν τον τσουμπάν,
----- στού λαού το άρμεγμα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους φτάν'. -----

ΜΕΣ τη ζωή εγώ ΠΑΝΤΑ στερούμουνα, να μάσω λίγο χρήμα για 'να σπίτι,
μα το 'να το δωμάτιο μου το 'φαγαν, τα μέτρα του Αρσέν και του Σημίτη.

Κατό κατσίκια κι 'να βόδ επούλησα, να κάνω ένα σπίτι για να ζήσω,
μα το ΠΑΣΟΚ με τις ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ
του, μου κάνει κι άλλα "βόδια" να πουλήσω.
-------- Ρεφρέν Χ2 --------

Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.blogspot.com/ tzinis@otenet.gr

yannidakis είπε...

"καταχώρηση τσι μέρας" για την Παρασκευή σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
Καληνωρίσματα :[

Related Posts with Thumbnails