Καλώς ήρθατε

Ένας νέος κόσμος ανατέλλει!

Το ότι βρισκόμαστε στο μεταίχμιο αλλαγών, αυτό είναι ίσως, το μόνο σίγουρο. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκόσμια. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, με την οικονομική κρίση, συμβαίνει παγκόσμια. Και ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κατάρρευση χωρών ξεκινάει από την Ελλάδα.

Δεν τους ενδιέφερε κάποια χώρα της Αφρικής, που έτσι κι αλλιώς αυτές είναι ελεγχόμενες από τον πλούσιο Βορρά και την πληθωρική Δύση με πολλούς και διάφορους τρόπους. Άλλωστε, σε χώρες της Αφρικής πειραματίζονται για τον παγκόσμιο έλεγχο των τροφίμων και του πόσιμου νερού, χρόνια τώρα.
Στην Ελλάδα προσπαθούν να δουν πώς θα... είναι να καταρρέει οικονομικά μια χώρα, να την οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση, σε πλήρη πτώχευση, να ελέγχουν τον λαό της σε όλα τα επίπεδα χωρίς αυτός να αντιδρά, και να τοποθετούν τοποτηρητές – περιφερειάρχες «πρωθυπουργούς» όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και το κυβερνητικό του επιτελείο.

Και το σπουδαιότερο, ότι η χώρα αυτή ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη. Το πείραμα γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Και φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ακολουθούν και άλλες χώρες που έχουν μπει στη σειρά. Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και έπεται σειρά.
Ακριβώς σ’ αυτό το μεταίχμιο βρισκόμαστε. Όπου κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η συνέχεια, πώς θα αντιδράσουν οι λαοί και πώς θα εξελιχθούν οι οικονομικές αλλαγές παγκόσμια. Βέβαια, αυτό δεν το βλέπουμε εμείς. Αυτοί που κινούν τα νήματα παγκόσμια, σίγουρα έχουν μια γενικότερη εικόνα πάνω στην οποία βαδίζουν.

Ένας νέος κόσμος ανατέλλει λοιπόν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα είναι καλύτερος από τον προηγούμενο!
Κάποτε τα πράγματα γινόντουσαν διαφορετικά. Είχαμε φασιστικά και στρατοκρατούμενα καθεστώτα και όποιος δεν καταλάβαινε απ’ αυτά, όδευε για πόλεμο. Οι αφορμές πολλές! Σήμερα η λογική είναι διαφορετική. Οι πόλεμοι κοστίζουν πανάκριβα και δεν είναι καιρός να ξοδεύεται ασκόπως χρήμα, αφού μπορούν να ελέγχουν τις μάζες με διαφορετικό τρόπο. Και μεγάλος σύμμαχος σ’ αυτό είναι η νέα τεχνολογική επανάσταση που έχει ήδη προαναγγελθεί και έχει ήδη ξεκινήσει και σιγά-σιγά εφαρμόζεται σε παγκόσμια επίπεδο. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές διαφόρων επιπέδων, κινητά τηλέφωνα, διαδίκτυο, παγκόσμια οργάνωση και κατεύθυνση προς συγκεκριμένα «κοινωνικά δίκτυα» των ανθρώπων μέσω Google, Facebook, Twitter και άλλα παρόμοια. Πιστωτικές κάρτες, νέες ταυτότητες με γραμμωτούς κώδικες με τα πλέον ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα καταγεγραμμένα, κάμερες σε κάθε γωνιά των μεγαλουπόλεων (προς το παρόν) και άλλα παρόμοια. Δεν μπορείς να κρυφτείς από πουθενά, δεν μπορείς να ξεφύγεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να τρέξεις μέσα στο χώρο των πόλεων – στρατοπέδων, των χωρών – στρατοπέδων, πιστεύοντας ότι είσαι ελεύθερος!

Η νέα τεχνολογική επανάσταση που έχει ήδη προαναγγελθεί, οπλίζει με πρωτόγνωρα μέσα τις πιο αβυσσαλέες ορέξεις που συνδέονται με το πιο σκοτεινό και δυσνόητο μέρος της ανθρώπινης φύσης, το τρίπτυχο βία – σεξουαλικότητα – θάνατος. Παρ’ όλες τις υποτιθέμενες εκκλήσεις στον ανθρωπισμό μας, δεν είναι τυχαίο ότι ο πόλεμος και ο θάνατος, αποτελούν πλέον από τα μεγαλύτερα σόου στα σαρκοβόρα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών. Η θέα μιας μοναδικής λάμψης από μι βόμβα που σκάει και που την ίδια στιγμή αφανίζει δεκάδες ανθρώπους, συνοδευόμενη αμέσως μετά από ένα διαφημιστικό διάλειμμα όπου ημίγυμνες κοπέλες διαφημίζουν ένα πακέτο διακοπών, ή μια εκπομπή μαγειρικής, αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη ειρωνεία της Ιστορίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις αξίες του αστικού πληθυσμού.

Οι κακοί της υπόθεσης, βρίσκονται πάντα κάπου εκεί έξω, «μακριά από εμάς» που βλέπουμε πολύχρωμες και ζοφερές συνάμα εικόνες στην τηλεόρασή μας. Ένας νέος κόσμος ανατέλλει, χειρότερος ίσως από τον προηγούμενο!
από το ΕΩΘΙΝΟΝ
Σχόλιο apneagr: Αξίζει πραγματικά να διαβάσετε το Η παγκόσμια οικονομική ελίτ ελέγχει ασφυκτικά τον πλανήτη.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails