Καλώς ήρθατε

Η πλατεία Τυράννων ξανα-κατασκευάζεται στο κέντρο της Αθήνας!

Μερικοί την ξέρουν και σαν τέως πλατεία Ομονοίας.

Το μέγεθος, το σχήμα, και προπάντων τα πεταμένα κονδύλια πάνε χέρι-χέρι με τις κακοτεχνίες. Τουλάχιστον οι εργολάβοι τηρούν για τους "ομογενείς" εργάτες όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Τα προστατευτικά κράνη και γυαλιά βέβαια είναι για τα μηχανάκια. Η Επιθεώρηση Εργασίας άλλωστε το Σάββατο ξεκουράζεται, και η δουλειά πρέπει να γίνει άρπα κόλα. Σε κάνα δυο χρόνια ούτως η άλλος, πρέπει να οικονομήσει κι άλλος.

Ένα από τα σπουδαιότερα σημεία αναφοράς της ιστορίας της πρωτεύουσας αναδομείται για ενδέκατη φορά . Η προτελευταίες (επί Λαλιώτη 2001) παρεμβάσεις και έργα με σημείο αναφοράς την πλατεία Ομονοίας είχαν προϋπολογισμό περίπου 2 δισ. δρχ. Βιάστηκαν λοιπόν μερικοί φίλοι αναγνώστες να με διορθώσουν, γράφοντας ότι η λέξη στο τίτλο, είναι Τιράνων και όχι Τυράννων.

Εγώ εννοούσα αυτούς που... επέβαλαν στην Ελλάδα την πολιτική "διαίρειν και βασίλευε" , κι όχι (μόνον) ότι η τελευταία ανακατασκευή είναι απομίμηση της ομώνυμης Πλατείας στη πρωτεύουσα της Αλβανίας.


Το 1862 μετονομάσθηκε σε Πλατεία Ομονοίας, όταν στο χώρο αυτό συγκεντρώθηκαν και έδωσαν όρκο «ομόνοιας» οι αρχηγοί των αντιπάλων πολιτικών μερίδων, οι οποίες είχαν προκαλέσει λόγω του δυναστικού αιματηρές ταραχές στη χώρα.

Σήμερα όμως (επ' ευκαιρία της τελευταίας επιδιόρθωσης της κακοτεχνικής τσαπατζουλιάς των προηγούμενων εργολάβων) η μετονομασία σε Πλατεία Διχόνοιας, είναι επιβεβλημένη. Επειδή οι εσωτερικοί εχθροί -Τύραννοι της Ελλάδος , κατάφεραν να κάνουν πράξη την διάλυση της χώρας, επιτρέποντας ανεξέλεγκτα την είσοδο πολυπολιτισμικών αποβρασμάτων, που κοινό τους στέκι είναι το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας. Δεν πρέπει να τους τιμήσουμε και να τους ξαναψηφήσουμε;


από το adena

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails