Καλώς ήρθατε

Καθήκον το εκλέγειν

Η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού τελικώς δόθηκε, τα πρόσωπα που θα έκαναν τις ερωτήσεις λίγο πολύ τα γνωρίζαμε, τις ερωτήσεις τους τις αναμέναμε, τις απαντήσεις τις γνωρίζαμε και στο τέλος μας μας έμεινε μια μεγάλη απορία: τελικά ποιος ήταν ο σκοπός της πολυδιαφημισμένης και καλοστημένης – τάχα και δήθεν – συνέντευξης του πρωθυπουργού; Τι το καινούργιο ακούσαμε; Τι το διαφορετικό εισπράξαμε απ’ όσα καθημερινώς προπαγανδίζουν υπέρ αυτού και του «κυβερνητικού» του έργου από τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης;

Απολύτως τίποτα. Και πάλι τον ακούσαμε να κλαψουρίζει για την οικτρή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, να μεταθέτει επ’ αόριστον την ελπίδα για έξοδο από την κρίση, να προσποιείται ότι συμπάσχει με το χειμαζόμενο από τη σοσιαλιστική βαρβαρότητα Έλληνα βιοπαλαιστή και στο τέλος να θέτει – κατά την προσφιλή του τακτική – ένα ακόμα ψευδοδίλλημα του τύπου «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»: ή με ψηφίζετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές ή τα μαζεύω και φεύγω.

Η αλήθεια είναι ότι... μεγάλη ανησυχία έχουν προξενήσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο κάποιες σφυγμομετρήσεις, όχι από αυτές που μεταδίδουν τα κανάλια του ψεύδους για λαϊκή κατανάλωση, αλλά που παραγγέλλουν τα επιτελεία των κομμάτων για εσωτερική χρήση. Έτσι εξηγείται η πρεμούρα του πρωθυπουργού για τη διακαναλική και ο χρόνος – ρεκόρ μέσα στον οποίο στήθηκε. Πρεμούρα που δεν είναι μόνο πρωθυπουργική αλλά και όλων αυτών που στηρίζουν τον διαχειριστή που μας επέβαλαν, για να μας οδηγήσει στο αδιέξοδο που σήμερα βιώνουμε ως κοινωνία, ως οικονομία, ως πολιτική.

Στο ίδιο πνεύμα κινούμενη, γνωστή φιλοκυβερνητική φυλλάδα κυκλοφόρησε με τίτλο «Βέτο ΔΝΤ για εκλογές», ευθυγραμμιζόμενη απολύτως με το σύστημα εκείνο που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, για να διασφαλίσει τα μέγιστα δυνατά κέρδη από την επένδυση που του εξασφάλισε ο πρωθυπουργός του ψεύδους και των απολεσθέντων κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Θεωρώ ότι οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η τελευταία ελπίδα που έχουμε ως λαός. Αν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός του ΔΝΤ εισπράξουν ένα ικανοποιητικό ποσοστό, θα το θεωρήσουν ψήφο εμπιστοσύνης και θα προχωρήσουν άμεσα σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, πολύ πιο επώδυνα από μέχρι τώρα ληφθέντα. Για το λόγο αυτό:

1) Συμμετέχουμε μαζικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η αποχή δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

2) Αποδοκιμάζουμε με την ψήφο μας τους συνδυασμούς που υποστηρίζει η κυβέρνηση του μνημονίου. Υποστηρίζοντας τους συνδιασμούς αυτούς στηρίζετε το μνημόνιο.

3) Δεν εγκλωβιζόμαστε σε διλημματικές καταστάσεις. Οι διλημματικές καταστάσεις οδηγούν σε μονόδρομες επιλογές που αποσκοπούν στην ποδηγέτηση και χειραγώγηση του λαού.

4) Ας αντιληφθούμε ότι το μεγαλύτερο και μοναδικό όπλο που διαθέτουμε ως λαός είναι η ψήφος μας. Ας μην τη πετάξουμε για μια ακόμη φορά.

5) Το μήνυμα προς τη κυβέρνηση – και όχι μόνο – πρέπει να είναι ηχηρό, αν όχι συντριπτικό. Σ’ αυτό το σάπιο πολιτικό σκηνικό, δεν μπορεί εμείς οι απλοί πολίτες να γινόμαστε συνένοχοι και συνεργάτες. Διαμαρτυρόμαστε με την ψήφο μας και προσδοκούμε μέσω αυτής την απαρχή πολιτικών εξελίξεων που θα οδηγήσουν τη χώρα όχι στην αστάθεια και την περιπέτεια, όπως προπαγανδίζουν αργυρώνητοι κινδυνολόγοι αλλά στην ανάδειξη υγιών (ή υγιεστέρων από τους υπάρχοντες) πολιτικών σχηματισμών που θα βγάλουν την πατρίδα μας από το αδιέξοδο, που θα εμπνεύσουν όραμα στον Έλληνα, που θα μπορέσουν να δώσουν προοπτική σε τούτον τον τόπο.

από το Αιτωλός

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails