Καλώς ήρθατε

Οι δημοσκοπήσεις και η στοιχειωμένη διαφορά του 10%.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τις δημοσκοπήσεις, άλλωστε δεν θα είχαν καμία αξία για το ευρύ κοινό αν δεν υπήρχαν τα ΜΜ"Ε" να τις προβάλουν και να τις μεγιστοποιούν.

Εκείνο όμως που εμείς έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις, από τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Οκτώβρη και δώθε, παρατηρείται ένα στοιχειωμένο 10%. Δηλαδή η διαφορά που σημειώθηκε στις βουλευτικές εκλογές παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη, σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Που είναι το περίεργο;

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος. Μα που είναι το περίεργο; Το περίεργο δεν είναι η διαφορά αυτή καθ’ αυτή, το περίεργο είναι ότι η διαφορά αυτή παραμένει περίπου αναλλοίωτη άσχετα με τα ποσοστά που λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις. Δηλαδή αν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ πέφτει κατά ένα ορισμένο ποσοστό από προηγούμενες μετρήσεις, αντίστοιχα πέφτει κατά 10 μονάδες και το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας. Αν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει αντίστοιχα ανεβαίνει και το ποσοστό της ΝΔ αλλά η διαφορά παραμένει περίπου σταθερή κοντά στο στοιχειωμένο 10%.

Απορούμε λοιπόν πως καταφέρουν και... έχουν τέτοια τηλεπάθεια όλοι οι ερωτώμενοι ώστε να αποχωρούν ή να επανέρχονται στα κόμματά τους ομαδικά;

Πάντως στην τελευταία δημοσκόπηση διαψεύστηκε αυτός ο κανόνας αφού σημειώθηκε ένα κλείσιμο της ψαλίδας υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, με τη διαφορά να είναι πλέον γύρω στο 7 και κάτι %, αν δεν κάνουμε λάθος.
από το προεδρική δημοκρατία

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails