Καλώς ήρθατε

Μας δουλεύουνε χοντρά με τα οικονομικά μέτρα

Το μόνο σίγουρο για την οικονομία και το μόνο χειροπιαστό μέτρο για εμάς τους «ιθαγενείς» φορολογούμενους είναι το χέρι που βάλανε στους μισθούς, στις συντάξεις και στα επιδόματα. Το δεύτερο χειροπιαστό μέτρο είναι οι αυξήσεις στα καύσιμα, στα ποτά, τα τσιγάρα και στον ΦΠΑ που σημαίνει μια ακόμη «βουτιά» στην τσέπη και των μισθωτών και των συνταξιούχων. Το τρίτο χειροπιαστό μέτρο είναι η τσεκουράτη φορολογία σε οτιδήποτε είναι ορατό.

Πάρθηκαν δηλαδή όλα τα εύκολα μέτρα. Εκείνα που πληρώνει ο μόνιμα ριγμένος μισθωτός, εργάτης και συνταξιούχος. Αυτός που θέλει δεν θέλει πληρώνει κανονικότατα τους φόρους του.

Το πακέτο όμως των μέτρων που μας υποχρέωσαν οι δανειστές μας και το ΔΝΤ επιβάλλει και άλλες υποχρεώσεις. Διάλυση Οργανισμών του κράτους. Αποκρατικοποιήσεις. Μειώσεις θέσεων εργασίας στο δημόσιο. Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Πραγματικό άνοιγμα των κλειστών αγορών ενέργειας, ύδρευσης, μεταφορών, λιμανιών, και διαμόρφωσης τιμών.

Στο μέρος αυτό των... υποχρεώσεων οι άρχοντες του Μαξίμου με την απόλυτη συμπαράσταση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης (από την Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ) σφυρίζουν αδιάφορα στον αέρα.

Το γιατί είναι απλό. Πώς να ανοίξουν μέτωπα με τις συντεχνίες με τα ψηφαλάκια τους και με το σύστημα των πελατειακών σχέσεων τους;

Για να μετριάσουν δε (έτσι νομίζουν) τον πόνο και την πείνα των «ιθαγενών» μισθωτών και συνταξιούχων άρχισαν τα γνωστά και από άλλες εποχές καραγκιοζιλίκια.

Αρχίζω λοιπόν να παρουσιάζω το δούλεμα που μας γίνεται από το μέγα καραγκιοζιλίκι της κατεδάφισης μιας κατεδαφισμένης παράγκας ενός σκυλάδικου στον Άγιο Κοσμά για να δοθεί (λέει) η παραλία στο λαό. Λες και αυτό είναι που κόφτει το λαό σήμερα. Και όχι αν αύριο θα έχει λεφτά να πάει μέχρι την παραλία να κάνει μπάνιο...

Κατεδάφισαν άλλη μία φορά τα κατεδαφισμένα αλλά με λεφτά του ελληνικού λαού. Και ρωτώ. Γιατί δεν υποχρέωσαν τον ιδιοκτήτη του σκυλάδικου να καθαρίσει την παραλία αφού οι παράγκες ήταν αυθαίρετες; Ασφαλώς και δεν περιμένω πειστική απάντηση.

Συνεχίζω την διαδρομή του δουλέματος που μας γίνεται πιάνοντας το πρώτο δείγμα γραφής της κυβέρνησης για τα κλειστά επαγγέλματα. Το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος στις μεταφορές που όχι μόνο δεν ανοίγει το επάγγελμα αλλά κατοχυρώνει τα συμφέροντα των συντεχνιών με καλύτερο τρόπο.

Είδατε εσείς διαμαρτυρία των ενδιαφερομένων συντεχνιών για το νομοσχέδιο; Είδατε παρέμβαση της αντιπολίτευσης ότι ο νόμος είναι «μαϊμού» ως προς τον πραγματικό του στόχο; Απολύτως καμία.

Γιατί οι συντεχνίες προστατεύθηκαν μέχρι σκανδάλου από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Για τα δύο αριστερά κόμματα δεν κάνω λόγο γιατί αυτοί έχουν μείνει ακόμη στο 1917 του κράτους πατερούλη... Άρα είναι με τις συντεχνίες. Τώρα το ότι οι Βρυξέλλες θα τους τρίψουν στα μούτρα το νομοσχέδιο είναι άλλο θέμα. Για τα άλλα κλειστά επαγγέλματα περιμένετε και θα δείτε... ότι δεν θα δείτε τίποτε. Απλώς ψάξτε να μάθετε γιατί οι φαρμακοποιοί μάζεψαν τις αντιστάσεις τους.

Πάμε τώρα στη διάλυση Οργανισμών και το άνοιγμα των ΔΕΚΟ στην ελεύθερη αγορά. Μας έριξαν το δόλωμα της διάλυσης ενός ξεχασμένου και από τους ίδιους κρατικού Ινστιτούτου για την μετανάστευση. Διαφήμισαν το κλείσιμο γιατί είχε μόνο 17 υπαλλήλους και άρα δεν έχουν πρόβλημα με νέα κοινωνικά μέτωπα.

Ας ρωτήσεις όμως τι θα γίνει με αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ, της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, της ΕΥΔΑΠ, όλων των λιμανιών, της ΛΑΡΚΟ, των κρατικών βιομηχανιών προϊόντων αμύνης, της ΑΤΕ και όλων των άλλων «χρυσών μαχαιροπήρουνων» του κράτους με τα οποία γίνεται εδώ και 30 χρόνια το μεγάλο φαγοπότι όλων των κυβερνήσεων θα αρχίσουν να τα μασάνε...

Για αυτό και κανείς δεν ακούει και κρύβει τεκμηριωμένες επισημάνσεις κορυφαίων Τραπεζικών ότι μόνο τον ΟΣΕ , την ΔΕΗ την ΔΕΠΑ, τα κρατικά ακίνητα και τα λιμάνια να πουλήσουμε θα βγάλουμε πάνω από 150 δισ. ευρώ και άρα του μεγαλύτερο μέρος του χρέους.

Προχωράμε τώρα στις μειώσεις θέσεων εργασίας στο δημόσιο και σας ενημερώνω ότι άνοιξαν τα παράθυρα και στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και σε Οργανισμούς του Δημοσίου (που λένε μάλιστα ότι θα διαλυθούν) και ήδη βολεύονται συμβασιούχοι που έχουν «κομματικά προσόντα» παντός χρώματος...

Ρωτήστε δε οποιονδήποτε κυβερνητικό και πολιτικό παράγοντα να σας πει αν και πότε θα γίνουν αποκρατικοποιήσεις και μείωση του κράτους και αν πάρετε συγκεκριμένη απάντηση χωρίς μασημένα λόγια να μας την πείτε και εμάς. Θα είναι είδηση, ΕΙΔΗΣΗ με κεφαλαία γράμματα.

Κατά τα άλλα όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα περιμένουμε μπροστά στην τηλεόραση τα γνωστά φτηνιάρικα θεάματα του δήθεν κυνηγιού των φοροφυγάδων γιατρών και άλλων επαγγελματιών (βάζουμε και του Κολωνακίου έτσι για λίγο αριστερισμό).

Θεάματα που τα βλέπουμε, ανά τριετία τουλάχιστον, αλλά ποτέ δεν μάθαμε τι εισέπραξε τελικά το κράτος από τους φοροφυγάδες αυτούς.

Το μόνο που ξέρουμε είναι τι εισπράττει από τους ανήμπορους να αντιδράσουν μισθωτούς και συνταξιούχους.
του Γιώργου Κράλογλου στο capital

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails