Καλώς ήρθατε

Τσου ρε Λάκη...

Ο Λάκης Λαζόπουλος έγινε Στάθης Ψάλτης, που θέλει να γίνει Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος θέλει να γίνει Αριστοφάνης, στη θέση του Αριστοφάνη.

Θεωρεί πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να το πετύχει αυτό, και τους προβάλλει ανελλιπώς στις εκπομπές του, όπως χθες βράδυ, που έβαλε κωλοδάχτυλο στον Πρωθυπουργό με ένα κακοφτιαγμένο βιντεάκι. Και κωλοδάχτυλο και προχειροδουλειά.

Προχειροδουλειά, γιατί έχει και το θέατρο που απορροφά τον χρόνο του, μια και είναι άνθρωπος της τέχνης. Ή μήπως είναι άνθρωπος του χρόνου που απορροφά την τέχνη;
Πάντως, δεν προλαβαίνει.

Και καλά η... προχειροδουλειά, άλλωστε δεν είναι ο πρώτος που πουλάει τα σκουπίδια του πανάκριβα στην τηλεόραση.

Αλλά να βάζει κωλοδάχτυλο σε έντεκα εκατομμύρια Έλληνες;

Γιατί όταν κωλοχεριάζεις τον Πρωθυπουργό μιας χώρας Λάκη μας/Στάθη μας/ξαναλάκη μας /και Αριστοφάνη μας, αυτό γίνεται, κωλοχεριάζεις τους πάντες.
Δεν θέλει και πολύ μυαλό να το καταλάβεις.

Ο Λάκης που έγινε Στάθης, που θέλει να γίνει Λάκης, που θέλει να γίνει Αριστοφάνης, δεν το σκέφτηκε αυτό. Σκέφτηκε μόνο ότι μπορεί, τον παίρνει, έχει τα κότσια, δεν κωλώνει, να το παίξει άλλη μια φορά μάγκας στο κοινό. Ότι εδώ και καιρό τα κονομάει με τέτοιες μαλακίες. Σατιρίζοντας τους πάντες και τα πάντα, όπως λέει. Απομυζώντας τους πάντες και τα πάντα, όπως λέω εγώ.

Σίγουρα έχει λάβει τα μηνύματα για τον αντίκτυπο του βίντεο. Ξέρει τι θα κάνει. Θα βγει στην επόμενη εκπομπή του με μισοκακόμοιρο ύφος, να αραδιάσει πέντε πηχτές για να δικαιολογηθεί. Το έκανε άπειρες φορές.

Αυτό το ύφος δεν είχε όταν προσπαθούσε να μας εξηγήσει τι εννοούσε λέγοντας "Η βία γεννάει βία" για το μακελειό στο Α.Τ. της Αγίας Παρασκευής;

Το ύφος του λίγδα, του σκουληκιού, του χέστη, που γλείφει @ρχίδι@ κατά πώς τον βολεύει κάθε φορά. Για να σιγουρεύει τα φράγκα του και τις "Ανθούλες" που τον παρακολουθούν, γελώντας σαν υστερικές σε κρίση, με έναν ήχο απόκοσμο, παράξενο, δαιμονοκρουσμένο.

Αυτές οι "Ανθούλες" γελούσαν και στη χθεσινή εκπομπή, όταν ο Λάκης που έγινε Στάθης, που θέλει να γίνει ό,τι σκατά θέλει να γίνει, πρόβαλλε για αστείο τη δραματική υπόθεση μιας υπέρβαρης γυναίκας, που καταπλάκωσε και σκότωσε τον άντρα της.

Εντάξει Λάκη μας, μπορεί να είσαι κάφρος όπως και πολλοί άλλοι που έκαναν πλάκα στην παρέα για τη χοντρή που έλιωσε τον άντρα της στον καναπέ.

Αλλά Λάκη μας, εσύ ο δημιουργός, ο συγγραφέας, ο άνθρωπος του θεάτρου και της τέχνης, ο "Θέλω να γίνω αυτό που ήμουν στη θέση αυτού που ήμουν" πόσο τελειωμένος είσαι ώστε να κονομάς, να παίρνεις φράγκα δηλαδή, χρήμα ζεστό και μπόλικο, από το δράμα δυο ανθρώπων; Πόσο μηδέν, πόσο κενό, και πόσο τίποτα έχεις γίνει;

Φτιάχνεις μονάχα "Ανθούλες" πια, και οι "Ανθούλες" σου εσένα.

Αναρωτιέμαι τι έχει γίνει με τους "Δέκα μικρούς Μήτσους". Τους έφαγες κι αυτούς, ή σ΄ έφαγαν εκείνοι; Ένα από τα δυο, μια και δεν ήτανε "Ανθούλες".

ΥΓ. Η αναφορά στον Στάθη Ψάλτη έγινε για το είδος της τέχνης και τον τρόπο που την υπηρετεί. Ίσως και να ήταν ατυχής η αναφορά όμως, μια και ο Λαζόπουλος δεν υπηρετεί πλέον την τέχνη, αλλά η τέχνη εκείνον, με το ζόρι.
από την itsaousa η φωτό απο το kakopouli
Σχόλιο apneagr: Μπορεί κάποιος να μου πει αν αυτό το βίντεο το έβγαζε κανένα blog τι θα είχε συμβεί;

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails