Καλώς ήρθατε

Λάκης ο "Μέγας", ο σεξόπληκτος…

freefotos.gr

Πώς λέμε πυρόπληκτος, δαιμονόπληκτος, αυνανόπληκτος, κλπ.; Ε, κάπως έτσι… Το 'σεξόπληκτος' είναι διακοσμητικό επίθετο και εξάγεται από τη λέξη 'σεξοπληξία'. Οι απόψεις των σεξολόγων διίστανται ως προς τα αίτια που προκαλούν αυτή την εκφυλιστική νόσο. Άλλοι την αποδίδουν σε σεξουαλική ανικανότητα και στέρηση, κι άλλοι σε σεξομανία, δηλαδή σε επικίνδυνα αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα. Ό,τι κι αν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση, τα συμπτώματα είναι άκρως ανησυχητικά για την υγεία του εθνικού μας σατιριστή - ενός από τους 100 'μεγάλους' Έλληνες που ανέδειξε ο ΣΚΑΙ! - αλλά και για την ψυχοσωματική υγεία των φανατικών φανς (fans) που τον παρακολουθούν ανελιπώς και τον έχουν αποθεώσει.

Έχοντας αντέξει να... δω μέρος της χτεσινοβραδινής τσαντιριώτικης παράστασης του ακριβοπληρωμένου τηλεδιασκεδαστή - που το παίζει και αριστερός, χα, χα, χα! - κι έχοντας αηδιάσει από τις συνεχείς αναφορές του, με λόγια, χειρονομίες και προκλητικές κινήσεις του σώματος, στη σεξουαλική πράξη, ένιωσα την ανάγκη να γράψω δυο γραμμές επί του θέματος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στον «καλλιτέχνη». Θα του πρότεινα, αν δεν έχει τίποτα καλύτερο να παρουσιάσει, να αποσυρθεί από τη σκηνή για να σώσει τουλάχιστον την υστεροφημία του. Όσο συνεχίζει σε αυτό το στυλ, διαφημίζοντας την σεξοπληξία του, αδικεί τον εαυτό του, ευτελίζει το ταλέντο του, και καθυβρίζει τους τηλεθεατές του.

Βέβαια, η διασκέδαση μέσω τηλεοπτικών παραστάσεων και όχι μόνο, έχει πάψει προ πολλού να είναι ψυχαγωγία, δηλαδή αγωγή της ψυχής, κι έχει καταντήσει “αγωγή” των ζωικών ενστίκτων και παθών του θεατή. Εντάσσεται κι αυτό στο γενικότερο πλαίσιο του εκφυλισμού της τέχνης, αναπόφευκτης συνέπειας του εκφυλισμού αρχών και αξιών στην εποχή μας. Και μια τέτοια παρακμιακή εποχή είναι αναπόφευκτο ν’ ανεβάζει στο βάθρο ως ήρωες-σταρ περιστατικά όπως του Λάκη του Τσαντιριώτη. Είπα ‘περιστατικά’, διότι στην ιατρική όλοι οι ασθενείς αποκαλούνται από τους φακελάκηδες γιατρούς 'περιστατικά' – θα το γνωρίζετε φαντάζομαι. Και ο Λάκης μας, από οξεία σεξοπληξία πάσχων, είναι ένα ‘περιστατικό’ που χρήζει άμεσης επιστημονικής φροντίδας.

Αυτά τα λίγα είχα να πω για το θέμα, και αμαρτίαν ουκ έχω, διότι τα έγραψα προς νουθεσία. Για τον εν λόγω σεξόπληκτο κύριο είχα ξαναγράψει στο παρελθόν.
Δυστυχώς δεν έχει υπάρξει η παραμικρή βελτίωση από τότε...
από Μαρία Σεφέρου

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails