Καλώς ήρθατε

Μυστήριο με αυτοκτονία Έλληνα χάκερ

freefotos.gr

Ένας νεαρός χάκερ καταφέρνει να σπάσει τους κωδικούς ασφαλείας των οπλικών και αμυντικών συστημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Μυστικές συμμαχίες επεξεργάζονται σενάρια συνωμοσίας κατά κυβερνήσεων και κοινωνικών ομάδων και τον πιέζουν, τον εκβιάζουν, τον απειλούν προκειμένου να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους. Ο φόβος φωλιάζει στην καρδιά του, η «πίεση» που δέχεται θολώνει το μυαλό του και η μόνη διέξοδος που βρίσκει είναι ο... θάνατος.

Όλα τα παραπάνω δεν... ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας ούτε πρόκειται για ένα ακόμα σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας... Πρόκειται για απίστευτη καταγγελία που προβληματίζει έντονα τις διωκτικές αρχές και συγκλονίζει την κοινωνία του Αιγίου, όπου την περασμένη Κυριακή συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον 27χρονο Παναγιώτη, τον Ελληνα χάκερ ο οποίος αποφάσισε -κάτω από περίεργες συνθήκες- να βάλει τέλος στη ζωή του.

Όλοι πάγωσαν ακούγοντας τον εκπρόσωπο της οικογένειας να διαβάζει ένα «διαφορετικό» επικήδειο κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας για τον 27χρονο από τον Ελαιώνα που αυτοκτόνησε τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου. Οι δικοί του τον κήδευαν σαν ήρωα! Και αυτό προβλημάτισε όλους όσοι έδωσαν το παρών στην κηδεία του νεαρού Παναγιώτη.

Μεταξύ άλλων, ακούστηκαν οι φράσεις: «Δεν υπέκυψες. Θα είμαστε πάντα υπερήφανοι για το μυαλό σου. Αν και σε πίεσαν, δεν πρόδωσες την πατρίδα». Μετά το τέλος της ακολουθίας, γνωστοί και φίλοι πλησίασαν τον τραγικό πατέρα για να τον συλλυπηθούν. Κάποιοι ζήτησαν διευκρινήσεις για τα όσα ακούστηκαν. Ο πατέρας, αν και δεν μπορούσε να μιλήσει λόγω του μεγάλου του πόνου, επιβεβαίωνε όσα ακούστηκαν μέσα στον ιερό ναό. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η κραυγή που ακούστηκε από τη μάνα όταν αντίκρισε το νεκρό παιδί της. Μία γειτόνισσα που μίλησε στην αστυνομία είπε πως την άκουσε να φωνάζει: «Παιδάκι μου, σε έφαγαν οι Αμερικάνοι».

«Θα τα πούμε εν καιρώ, το παιδί έσπαγε κωδικούς, είχε μπει σε αρχεία των Ηνωμένων Πολιτειών, είχε να κάνει με αμυντικά θέματα, φαίνεται πως τον πίεζαν» ψέλλισε ο τραγικός πατέρας σε γνωστό Πατρινό που παρέστη στην κηδεία.

Κάποιοι συγγενείς έλεγαν πως ο 27χρονος μιλούσε με τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Και μάλιστα, ήταν συνδεδεμένος on line με κάμερα! Το τι έλεγε, το ποιοι τον εκβίαζαν, το τι ακριβώς έκανε, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει! Ισως μόνο η αδελφή του, η οποία ασχολείται και εκείνη με το ίδιο πάθος με το Διαδίκτυο. Η 29χρονη υπέστη σοκ όταν άκουσε ότι ο αδελφός της αυτοπυροβολήθηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική για να την ηρεμήσουν. Από την άλλη πλευρά, γείτονές του υποστηρίζουν πως δεν έβγαινε από το σπίτι του παρά μόνο στο μπαλκόνι για λίγα λεπτά. Μάλιστα, ήταν στο Διαδίκτυο για τουλάχιστον 15 μέχρι και 20 (κάποιες φορές) ώρες ημερησίως!

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Κόσμος», το περίεργο στην ιστορία είναι ότι προτού ο νεαρός στρέψει το όπλο του στον εαυτό του, είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία του Αιγίου και είχε δηλώσει πως η αδελφή του είχε απαχθεί! Όμως, η κοπέλα βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη. Τι ακριβώς συνέβη; Εκείνος υποστήριξε πως αυτοί που συνομιλούσαν μαζί του τον είχαν απειλήσει με απαγωγή της αδελφής του. Όμως, μάλλον επρόκειτο για φαντασίωσή του. Πίστεψε πως όντως είχε συμβεί κάτι τέτοιο και αυτοκτόνησε. Αυτό αποδείχτηκε αργότερα.

Τα δύο αδέλφια είχαν πάει βόλτα μέχρι το Βέλο της Κορινθίας. Στη διαδρομή τσακώθηκαν και εκείνος την εγκατέλειψε και επέστρεψε σπίτι. Η 29χρονη μπήκε σε ένα ταξί και έφθασε μέχρι την Αθήνα. Ο νεαρός έφθασε στο σπίτι και είπε στον πατέρα του πως η αδελφή του είχε απαχθεί. Μερικά λεπτά αργότερα ακούστηκε ο πυροβολισμός!

Ο 27χρονος Παναγιώτης ασχολούταν χρόνια με το Διαδίκτυο. Είχε τέτοιες γνώσεις που θεωρείτο από τους καλύτερους «χάκερ»! Μέσα στο δωμάτιό του βρήκαν σημειώσεις που δείχνουν ότι «κάτι έψαχνε», «κάτι αναζητούσε»! Ακόμη και αξιωματικοί της Ασφάλειας που έφθασαν στο σημείο και διερεύνησαν το χώρο κάνουν λόγο για έναν «εγκέφαλο», μία ιδιοφυΐα! Ωστόσο, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο η ψύχωσή του σε σχέση με την επιστήμη και τους υπολογιστές να τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα! Να ένιωσε φόβο σε σχέση με την αγαπημένη του αδελφή, να αισθάνθηκε πως ήταν υπεύθυνος για κάτι που της είχε συμβεί και να έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του.

Από την άλλη πλευρά, συγγενείς του πιστεύουν πως είχε μπει σε «κανάλια» τα οποία δεν μπορούσε να διαχειριστεί! Κάποιος μάλιστα είπε στην κηδεία πως αυτοί με τους οποίους συνομιλούσε στην Αμερική του είχαν πει πως αν δεν τους έδινε κάποιους από τους κωδικούς που είχε «σπάσει», θα σκότωναν αυτόν και την αδελφή του.
Espressonews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails