Καλώς ήρθατε

Εναλλακτικό εμβόλιο λανσάρει η Αυστραλία για τη νέα γρίπη

clzu0rrsfyfv5j3dnkfb.jpg

Άρχισε ο πόλεμος των φαρμακοβιομηχανιών για την «πίτα», ή μήπως ξύπνησαν κάποιοι ευσυνείδητοι, ανένταχτοι επιστήμονες;
Ποιος κόλλησε τελικά ποιόν;

Όσο και να θέλουμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι προσγειωμένοι και νηφάλιοι, μπροστά στα όσα ακούγονται για το σκοτεινό παρασκήνιο της νέας επιδημίας, δεν είναι δυνατόν να παραβλέψουμε τις ενδείξεις, που φανερώνουν σημάδια σκοπιμότητας. Είναι πολλές οι συμπτώσεις, το timing, καθώς και τα γιγάντια κέρδη που θα προκύψουν για ορισμένους επιτήδειους από την εκμετάλλευση αυτής της κατάστασης που διαμορφώθηκε παγκόσμια, που είναι δύσκολο να μας αφήσουν αδιάφορους που να μη προκαλέσουν τουλάχιστον καχυποψία.

Τελείως απροσδόκητα, και... ενώ λίγες εβδομάδες έχουν απομείνει μέχρι την μαζική χορήγηση του πολυδιαφημισμένου “Tamiflou” (η τεράστια διαφήμιση που έχει γίνει στο μεταξύ για το συγκεκριμένο φάρμακο, ξεπερνά σε διαφημιστικό χρόνο κάθε άλλο «προϊόν», πράγμα το οποίο συνεπάγεται τεράστια κεφάλαια, τα οποία έχουν κυρίως διατεθεί από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια) , έρχεται τώρα το πρακτορείο Reuter να ανακοινώσει τα ακόλουθα:

«Ένα νέο φάρμακο κατά της γρίπης, με την ελπίδα να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση τόσο του ιού της γρίπης Α (Η1Ν1), όσο και της γρίπης των πουλερικών (Η5Ν1), βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών στην Ασία, όπως ανακοίνωσε η αυστραλιανή εταιρεία βιοτεχνολογίας Biota.

Η τρίτη φάση των δοκιμών σε 1.000 ενήλικες στην ανατολική Ασία αποδείχτηκε επιτυχημένη στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και του πυρετού των ασθενών με γρίπη Α και Β, με μια εισπνεόμενη δόση που αποδείχτηκε αποτελεσματική όσο δέκα δόσεις του Tamiflu.

Το Tamiflu, που παράγεται από την Roche και την Gilead Science, θεωρείται το πιο αποτελεσματικό φάρμακο ενάντια στον Η1Ν1 και τον Η5Ν1. Η Biota ανέφερε ότι πλέον σκοπεύει να πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές στις δυτικές αγορές, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης συνεργατών για την προώθηση του φαρμάκου στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.»

Έχουμε εδώ πράγματι μια εναλλακτική δυνατότητα άμυνας κατά της πανδημίας ή μήπως πρόκειται απλά για την είσοδο κάποιου νέου «παίχτη», στον αγωνιστικό χώρο οικονομικών (ή όποιων άλλων) συμφερόντων; Και εφόσον έχουμε ξεκινήσει με καχυποψία, γιατί να μη σκεφτούμε και το ενδεχόμενο εσκεμμένης εναλλακτικής πρότασης (όπως συμβαίνει με κάθε μεγάλο προϊόν) προκειμένου να εκτοξευθεί στα ύψη η ζήτηση του πολυσυζητημένου «υπερφαρμάκου», του Tamiflu;
από Alkimos archive

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails