Καλώς ήρθατε

Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει…στην Ασπίς Πρόνοια

freefotos.gr

Τα γράφαμε πριν από δυο μήνες περίπου εδώ>> Τι συμβαίνει στην "Ασπίς Πρόνοια"

Οι εργαζόμενοι στην "ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ" διανύουν τον τρίτο μήνα απλήρωτοι!
Η υπομονή όλων εξαντλήθηκε. Τα δανεικά εξαντλήθηκαν κι αυτά. Οι υποσχέσεις για "καλύτερες ημέρες" δεν γεμίζουν το στομάχι, ούτε πληρώνουν λογαριασμούς και νοίκια.

Τελευταία μισθοδοσία 17/6/09, οπότε πληρώθηκαν με... καθυστέρηση το πρώτο 15ήμερο του Μάη (αν κατάλαβα καλά, γιατί με τις καθυστερήσεις και τις μαϊμουδιές, οι εργαζόμενοι χάσανε τη μπάλα).
Έκτοτε μηδέν!

Εδώ βέβαια είναι Ελλάς και δεν υπάρχει Πούτιν για να υποχρεώνει τους μεγιστάνες να πληρώνουν τους μισθούς. Υπάρχει όμως οργή. Συσσωρευμένη. Καμιά δεκαριά παραιτήσεις εργαζομένων δεν είναι και λίγες (αφού δεν πληρώνεται κανείς γιατί να εργαστεί;).

Το καλό που τους θέλω. Τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους ΑΜΕΣΑ.
Όχι για να σβήσουν την ξεφτίλα. Αυτή έχει ήδη κατοχυρωθεί στην πιάτσα.
Αλλά γιατί έπεσε πείνα.

Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Σύμφωνοι. Αλλά επιτίθεται. Για να φάει. Τον πρώτο που θα βρει μπροστά του. Αυτόν που όφειλε να το ταΐσει. Τον αρκουδιάρη.

Υ.Γ Το παρόν ιστολόγιο είναι προσωπικό, δεν έχει καμία σχέση με δημοσιογράφους, πολιτικούς, κόμματα και κάθε λογής συμφέροντα. Το ξαναλέω γιατί προβλέπω σεισμό. Η παρούσα ανάρτηση έχει να κάνει με δικό μου άνθρωπο, εργαζόμενο στην εν λόγω εταιρεία, απλήρωτο επί τρεις ολόκληρους μήνες. Μη σπεύσουν λοιπόν τίποτε παπαγάλοι, γλείφτες, διαπλεκόμενοι κτλ να με χαρακτηρίσουν κακοήθη, προπαγανδιστή κτλ. Μη διανοηθεί κανείς να με κατηγορήσει ότι «δουλεύω για τον ανταγωνισμό», ότι «χτυπάω ελληνική εταιρεία» κτλ. Και προπαντός ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ, γιατί …ούτε ψύλλος στον κόρφο του! Οι νόμοι είναι με τον εργαζόμενο! Υπάρχει εργασιακό δίκαιο και θα εφαρμοστεί! Είτε το θέλουν μερικοί, είτε όχι!
από τον Αριστείδης (ο Δίκαιος;)

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ bomber

Είμαι υπάλληλος στην Ασπίς Πρόνοια και έχεις δίκιο όταν λες ότι οι υπάλληλοι είναι τρεις μήνες απλήρωτοι, αλλά πρέπει να υπολογιστούν και κάποια ελαφρυντικά.

1. Ο ποίο παλιός συνάδελφος μέσα στην εταιρεία έχει κλείσει 34 χρόνια εργασίας και επί 34 χρόνια (34 χρόνια * 14 μισθοί=476 μισθοί) πληρώνεται πρώτη και δεκαπέντε χωρίς καθυστέρηση.
2. Το θέμα της ρευστότητας το αντιμετωπίζουν πολλές εταιρείες και σε διαφορετικούς κλάδους είναι δηλαδή ένα γενικότερο πρόβλημα αυτής της εποχής.
3. Η εταιρία δεν έχει κάνει μείωση προσωπικού και προσπαθεί να βγει από το αδιέξοδο με άλλους τρόπους.

Επειδή είναι εύκολο να βγουν συμπεράσματα εύκολα πρέπει να σου πω ότι δεν είμαι στέλεχος στην εταιρεία (δεν είμαι καν υψηλόμισθος) και ότι και εγώ έχω δάνεια που τρέχουν και έξοδα τετραμελούς οικογένειας. Και εγώ πρέπει να κάνω αυτή την εποχή δεύτερη δουλεία και να δανείζομαι από την σύνταξη του πατέρα μου, αλλά μέχρι να κλείσει αυτή η εταιρεία ( που δεν νομίζω τελικά να συμβεί) οι υπάλληλοι πρέπει να την στηρίξουν.

Θα ήθελα λοιπών να σου ζητήσω, και σε όσους δεν έχουν άλλη δουλεία να κάνουν να ασχοληθείτε με των Ψωμιάδη, με τους πελάτες, με τα συμβόλαια η με ότι άλλο τελικά θέλετε, αλλά αφήστε ήσυχους τους υπαλλήλους στην Ασπίς.

Related Posts with Thumbnails