Καλώς ήρθατε

Εμείς δεν επιβιώνουμε με εισφορές και επιδοτήσεις

freefotos.gr

Όπως είναι γνωστό το κόμμα που μάχεται το απεχθές κεφάλαιο έχει στην κατοχή του και την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ, (δείτε το site typoekdotiki.gr) με τζίρο που ξεπερνάει τα 40.000.000 ευρώ και η οποία εκσυγχρονίστηκε με κεφάλαια ενός αναπτυξιακού νόμου, τα οποία προέρχονται από την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων !!!
Γιατί δεν αυξάνουν με δική τους πρωτοβουλία τον ελάχιστο μισθό που δίνουν στους εργάτες της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ στα 1400 ευρώ; Τι τους κρατάει αυτή τη στιγμή να κάνουν μια γενναία αύξηση έτσι ώστε να ζουν αξιοπρεπώς;

Για να λέμε τα... πράγματα με το όνομα τους.
Ο κύριος Δρακόπουλος Δημήτριος υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β Αθηνών και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας χάρτου και ο κύριος Χαρός Δημήτριος υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β Αθηνών, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών, Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων, έθεσαν μια σειρά από αιτήματα (όλοι προφανώς τα γνωρίζετε) στο Σωματείο μας το ΣΕΜΕΕ.
Γιατί απαιτούν από εμάς να τα αποδεχτούμε; Και δεν τα εφαρμόζουν πρώτα στα δικά τους τυπογραφεία όπου ισχύει το άβατο και τα κόκκινα μεροκάματα.

Θα έπρεπε οι διεκδικήσεις τους και η επόμενη απεργία να ξεκινήσει από τα δικά τους τυπογραφεία, να βγάλουν έξω όλους τους εργαζόμενους, να κλείσουν της πόρτες να σταματήσουν ΟΛΟΙ την παραγωγή. Να δώσουν το καλό παράδειγμα, να μας πείσουν για την αγνότητα τον προθέσεων τους.

Όχι να έρχονται ΜΟΝΟ στα δικά μας ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ.
Αδιαφορώντας για την επιβίωση μας, εάν χρωστάμε, εάν έχουμε επιταγές, εάν έχουμε δάνεια. Εμείς δεν επιβιώνουμε με εισφορές και επιδοτήσεις. Ούτε ήμαστε στο απυρόβλητο.
Βέβαια είναι πάγια τακτική να μας εξοντώσουν, να εξαφανίσουν τον ανταγωνισμό, να μας εκθέτουν στους πελάτες μας, να μας παίρνουν όλες τις δουλειές, ώστε να γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο το δικό τους τυπογραφείο τα συμφέροντα τους και η εκλογική τους πελατεία .

Συνέχεια κατηγορούν τους άλλους εργοδότες ώστε να μην έχουμε ποτέ εργασιακή ειρήνη Πάντα να είμαστε σε διαμάχη με τους εργαζομένους μας για να τους χρησιμοποιούν εναντίον μας και όταν χρειαστούν ειδικευμένο προσωπικό κατόπιν εντολής το παίρνουν από εμάς αδιαφορώντας για την ζημιά που μας κάνουν.

Να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν τον κλάδο μας, να μας κλείσουν, να παίρνουν όλες τις δουλειές, να πούμε όχι στα σχέδια τους. Όλοι πλέον αισθανόμαστε το μερίδιο της αγοράς να μειώνεται… να εξαφανίζονται οι δουλειές. Δεκάδες τυπογραφεία και χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς εργασία.

ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΙΑ ΜΑΣ Να στηρίξουμε τον αγώνα μας και τους κόπους μας. Με συντονισμό τον σωματίων μας να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Μόνο ενωμένοι και μαζικά μπορούμε να αντιδράσουμε και να επιβιώσουμε.

ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΣ
Στείλτε το μήνυμα, ενημερώστε όλους τους συναδέλφους. μην αδιαφορείτε.
Έρχονται πονηρές και ακόμα πιο δύσκολες μέρες.
Συνάδελφοι πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε και να αδιαφορούμε,
πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας, Να αντιδράσουμε.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 19/6/01 Τα 20χρονα της «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ»
«Από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε η ίδρυση της παραγωγικής μας μονάδας ήταν καθαρό ότι το βασικότερο στήριγμα, το βασικότερο πλεονέκτημά μας ήταν και παραμένει η ιδιαίτερη ταύτιση των εργαζομένων με τους στόχους του εργοστασίου»,
θα πει ο Μ. Καλούδης, για να αναφέρει ότι, σήμερα, στην επιχείρηση εργάζονται 245 άτομα.

Τους δικούς μας εργαζομένους τους στρέφουν συνέχεια εναντίων μας,
κτυπώντας μας όπου βρουν για να μας διαλύσουν.
Μας κατηγορούν ακόμα και μέσα στα αντίγραφα των ΣΣ που μοιράζουν.

Ένα όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε
Εμείς δεν επιβιώνουμε με εισφορές και επιδοτήσεις...

από typografeio
Σχόλιο apneagr: Αναρωτιέται κάποιος σχολιαστής από τον Πειραιά:
ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣΕΕ υπάρχει που να μην έγινε βουλευτής η υπουργός;
ΠΟΙΟΣ Πρόεδρος εργατικού κέντρου υπάρχει που να μην έγινε νομάρχης η δήμαρχος η αντιδήμαρχος;
Τι θέλετε λοιπόν από τέτοιες συντεχνίες μωρέ;
Αυτοί μοιράζουν και εργατικές κατοικίες;;
Και αν ανοίξει αυτό το θέμα θα δείτε μπόχα και βρώμα.

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ilias είπε...

kι ο χορός καλά κρατεί,αφου δεν αποφασίζουμε να ξεχορταρίασουμε μόνοι μας τον κήπο.αναρθρες κραυγές,θυμωμένα [δήθεν ]πλήκτρα και μέχρις εκεί.
Το παοχνίδι επενερχεται στα χέρια των Τραπεζών η αγορά και ο Ελληνας θα περπατάνε στα τέσσερα,την επόμενη φορά που δεν θα παρςι περισσότερο απο 2-4 χρόνια η καταστροφή θα ειναι ολοκληρωτική,taspa

Related Posts with Thumbnails