Καλώς ήρθατε

Η "Αλήθεια να λέγεται" ΚΑΙ για τον Άδωνι Γεωργιάδη

freefotos.gr

Παρακολούθησα τη χθεσινή εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα για το οξύτατο εθνικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, και αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να συγχαρώ δημόσια τον Άδωνι Γεωργιάδη για τη στεντόρεια φωνή της λογικής που ύψωσε. Το ότι φωνάζει λιγάκι περισσότερο το αποδίδω σ’ εκείνο που λέει ο λαός για κάποιον που τσιρίζει : «τον πνίγει το δίκιο». Μάλιστα αυτό τον κάνει περισσότερο πειστικό ότι είναι ειλικρινής και πονάει για το κατάντημα της σύγχρονης Ελλάδας.

Είναι γεγονός ότι σε... κάνα δυο άρθρα μου του είχα ασκήσει σκληρή κριτική. Η κριτική όμως δεν αφορούσε στις πολιτικές του θέσεις αλλά στο ότι ενθάρρυνε τη σύζυγό του να παρουσιάσει την κατάπτυστη εκπομπή «Η Στιγμή της Αλήθειας» και στο ότι έδωσε συνέντευξη σε ελαφρά τηλεοπτική εκπομπή “Life Style”, πράγμα που, κατά την ταπεινή μου άποψη, αν γίνεται συχνά, υπονομεύει το κύρος του ως πολιτικού.

Πάντως, ο χθεσινοβραδινός του λόγος για τους λαθρομετανάστες με κάλυψε απόλυτα, και δε ντρέπομαι να το ομολογήσω δημόσια από φόβο μήπως μου ρίξουν τη ρετσινιά της ρατσίστριας. Εάν ο ορθολογιστής και ο συγκροτημένος αποκαλείται “ρατσιστής” από τους ψευτοπροοδευτικούς προαγωγούς του χάους και του παραλογισμού – και πάντως απροκάλυπτους ρατσιστές εναντίον των ομοεθνών τους που έχουν διαφορετική άποψη – τότε ναι, είναι τιμή μου να θεωρούμαι κι εγώ “ρατσίστρια”, κι ας μην είμαι, όπως άλλωστε δεν είναι ρατσιστές και οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αν και κάποιοι δουλεύουν υπερωρίες για να τους κάνουν.

Ας δούμε όμως τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης που δεν άρεσε στον κ. Γ. Βαλλιανάτο και τους ομοϊδεάτες του. Παραθέτω το τελικό του σχόλιο που αντέχει στην πιο σκληρή αντικειμενική κριτική, επειδή ακριβώς στηρίζεται στην κοινή λογική:

«Το πρόβλημα έχει δύο σκέλη:
Το ένα είναι η μεταναστευτική ροή και ο έλεγχος της μεταναστευτικής ροής. Αυτό πρέπει να λυθεί μόνο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενώσεως και σε επίπεδο κεντρικής κυβερνήσεως. Δηλαδή πώς μπορούμε να ασφαλίσουμε τα σύνορά μας ώστε να μη μπαίνουν 150.000 το χρόνο. Τώρα αν μας πει η Κυβέρνηση “δε μπορώ να τα φυλάξω", να βγει να πει “δε μπορώ”. Άμα δε μπορεί, φεύγει και πάει κάποιος άλλος που πιστεύει ότι μπορεί. Και κρίνεται κι αυτός. Αυτό έχει να κάνει με τη μεταναστευτική ροή. Να πω εδώ ότι η Ελλάδα δε χωράει ούτε έναν επιπλέον. Είμαστε ήδη υπεράριθμοι. Δε χωράμε κανέναν. Δε μπορεί να μπει κανένας.

Πάμε τώρα στη μεταναστευτική πολιτική. Δηλαδή τι θα κάνουμε με αυτούς που έχουν ήδη έλθει. Πρώτον πρέπει να καταγράψουμε πόσοι είναι. Κανένας επίσημος φορέας στην Ελλάδα δεν ξέρει να μας πει ακριβώς πόσοι είναι. Αυτό είναι φοβερό. Είμαστε ένα κράτος που δεν ξέρουμε πόσοι είναι. Αφού καταγράψουμε πόσοι είναι, θα βάλουμε κάτω τα δεδομένα και θ’ αποφασίσουμε πόσους αντέχει η Ελλάδα. Αυτό που λέγεται σε όλη την Ευρώπη "ποσόστοση". Αντέχει επί του πληθυσμού, θα πείτε εσείς 20%, εγώ θα πω, όχι αντέχει 3%, ο κ. Σγουρός για τη Νομαρχία του ότι αντέχει 7%. Θα βρούμε πόσο αντέχει. Αυτοί να μείνουν στην Ελλάδα, θα απορροφηθούν, θα κάνουν τις οικογένειές τους, θα προκόψουν. Κανένα πρόβλημα.

Οι παραπάνω, δηλαδή αυτοί που είναι σήμερα εξαιρετικά υπεράριθμοι, θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο. Άλλοι θα γυρίσουν στις πατρίδες τους με κίνητρα για να γυρίσουν στις πατρίδες τους. Άλλοι θα μοιραστούν ισομερώς στην Ευρωπαϊκή ένωση ώστε να λυθεί το πρόβλημα στην Ελλάδα. Πάντως είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε. (…)

Γιατί δεν το συζητάμε στη Βουλή; Διότι είναι μια ομάδα ατόμων που κάνουν πάνω σε αυτή την ιστορία πολιτική σπέκουλα και παίζουν πολιτικά παιχνίδια. Και να μην κρυβόμαστε να πούμε ποιοι είναι. Είναι οι ίδιοι που κατέβασαν τους κουκουλοφόρους το Δεκέμβρη. Οι ίδιοι άνθρωποι που έκαναν τα επεισόδια το Δεκέμβρη είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έβαλαν τους Μουσουλμάνους να κατέβουν και να κάνουν τα επεισόδια. Δεν τα έκαναν μόνοι τους οι Μουσουλμάνοι τα επεισόδια. Υποκινήθηκαν από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους της Άκρας Αριστεράς η οποία εμποδίζει να μιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα.

Σε όλη την Ευρώπη το μεταναστευτικό είναι το πρώτο θέμα στη δημόσια ατζέντα. Στη μόνη χώρα που δεν συζητείται γιατί φοβόμαστε να μη μας πουν ρατσιστές είναι η Ελλάδα.»

Όσοι δεν είδαν τη χθεσινοβραδινή εκπομπή "Αθέατος Κόσμος", και έχουν απορίες σχετικά με το σκίσιμο του "κορανίου" που υποτίθεται ότι πυροδότησε τα επεισόδια των Μουσουλμάνων - για το οποίο σκίσιμο ο κ. Χαρδαβέλλας έβρισε τον αστυνομικό αποκαλώντας τον ηλίθιο και πανηλίθιο, για να διαμαρτυρηθεί έντονα ο κ. Γεωργιάδης - ας δουν εδώ και εδώ. Χαρακτηριστική εντύπωση προκάλεσε και η ομολογία του προσκεκλημένου στην εκπομπή προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, που είπε ότι σε καμία Μουσουλμανική χώρα δεν επιτρέπονται πορείες μεταναστών, έστω και ειρηνικές!
από Μαρία Σεφέρου

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails