Καλώς ήρθατε

Πραξικόπημα στο ΠΑΣΟΚ;

freefotos.gr

Αν γίνει πραξικόπημα, μην ανησυχήσετε. Θα μας σώσει ο Γιάννης Μίχας.
Η περασμένη Παρασκευή ήταν δραματική για το ΠαΣοΚ. Η παραίτηση του κ. Χρ. Βερελή ενεργοποίησε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του νομάρχη Πειραιά κ. Μίχα, ο οποίος είναι πρώτο βιολί στο Οργανωτικό του ΠαΣοΚ.

Ο νομάρχης ξεκίνησε... αμέσως μια μάχη με τον χρόνο για να σώσει το Κίνημα και τη Δημοκρατία. Μου λένε ότι τηλεφώνησε στον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπ. Τουρουνίδη καθώς και σε στελέχη μεγάλων πόλεων του νομού, προειδοποιώντας ότι μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο συνωμοσίας. Ως αντίδοτο στη συνωμοσία πρότεινε την κατάληψη των γραφείων της Νομαρχιακής στο Αγρίνιο. Ο κ. Τουρουνίδης είναι «παπανδρεϊκός», σημειώνω όμως ότι η πλειοψηφία των στελεχών της Νομαρχιακής είναι «βενιζελικοί».

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής τηλεφώνησε στους δικούς του και έθεσαν σε εφαρμογή το «σχέδιο Μίχα». Φυσικά και μόνο η σκέψη ότι το διαμέρισμα όπου στεγάζεται η Νομαρχιακή του ΠαΣοΚ στο Αγρίνιο μπορεί να έχει οποιαδήποτε θέση σε ένα πανελλήνιο σχέδιο συνωμοσίας δείχνει την απόσταση που πρέπει να διανύσουν ορισμένα στελέχη του κόμματος για να συναντήσουν την πραγματικότητα.

Το ωραίο είναι ότι το εν λόγω διαμέρισμα «βλέπει» στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Περαστικοί «βενιζελικοί» είδαν φώτα τα μεσάνυχτα και ανέβηκαν για να μάθουν τι συμβαίνει. «Εχουμε συνεδρίαση» απάντησαν αμήχανα οι παπαδρεϊκοί. «Τέτοια ώρα;Γιατί δεν μας καλέσατε;» ρώτησαν οι «βενιζελικοί». Σύντομα αναγκάστηκαν να τους πουν την αλήθεια, με αποτέλεσμα παραλίγο να πιαστούν στα χέρια. Ευτυχώς ο θεός του ΠαΣοΚ είναι μεγάλος. Γιατί αν ο κ. Μίχας τηλεφωνούσε σε όλους τους νομούς της χώρας για να προειδοποιήσει για τη... «συνωμοσία», τότε το ΠαΣοΚ θα μπορούσε να είχε διαλυθεί μέσα σε μια νύχτα. Δηλαδή, η επιχείρηση αντιμετώπισης μιας κατά φαντασίαν συνωμοσίας θα μπορούσε να αποδειχθεί η καλύτερη συνωμοσία και το τέλειο πραξικόπημα!
Βηματοδότης

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails