Καλώς ήρθατε

Τα λαμόγια οι δικηγόροι τα αρπάξαν χοντρά για τα "176 ευρώ"

Η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία οι αξιώσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων για μισθούς, επιδόματα κλπ παραγράφονται μετά από δύο χρόνια, ενώ για άλλες κατηγορίες εργαζομένων όπως οι δικαστές και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ισχύει η πενταετία, αποτελεί πρόκληση για όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Η απόφαση επί της υποθέσεως αυτής, η οποία παραπέμφθηκε στο ΑΕΔ, διότι υπήρξε διάσταση επί του θέματος μεταξύ του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι άδικη αλλά και αντισυνταγματική διότι προσβάλλει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας και της αξιοπρέπειας του ατόμου.

Η απόφαση αυτή που... αποτελεί νέο πλήγμα κατά των Δημοσίων Υπαλλήλων, είναι η συνέχεια της προσπάθειας της κυβέρνησης για συνολικό περιορισμό των απαιτήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο, η οποία εκφράστηκε και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, που όμως δεν τελεσφόρησε και τώρα επανέρχεται από άλλη οδό.

Φαίνεται λοιπόν ότι αυτό που δεν κατέστη δυνατό με τη συνταγματική αναθεώρηση προωθείται, έστω και περιορισμένα, για υλοποίηση με την απόφαση του ΑΕΔ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την άνιση μεταχείριση των Δημοσίων Υπαλλήλων έναντι όλων των υπολοίπων εργαζομένων που έχει στόχο το συνολικό περιορισμό των δικαιωμάτων τους και δηλώνει ότι με αγώνες θα ανατραπούν αυτές οι αποφάσεις.

Γιατί εκτός των άλλων δεν ανταποκρίνεται στις αρχές και τις διατάξεις του συντάγματος περί ίσης μεταχείρισης κάθε πολίτη.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΚΟΡΌΙΔΑ, ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ 30άρια και τα 50άρια στους δικηγορίσκους..
από diorismos μέσω ΕΠΑΣ-ΕΠΑΛ

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails